Zat. 30 juni Rotterdam: Actie tegen politiegeweld en specifiek preventief fouilleren

Hier kun je discussieren over Zat. 30 juni Rotterdam: Actie tegen politiegeweld en specifiek preventief fouilleren.
Wij zijn de willekeur van de politie meer dan zat en komen in actie op 30 juni! We organiseren een geweldloze actie in Rotterdam, deze actie gaat plaatsvinden om 13:00, dus veeg je agenda nu schoon! Je kan van ons een update verwachten over de invulling van de actie op korte termijn!

Waarom gaan we actie voeren?

De willekeur van de politie Rijnmond op het vlak van handhaving en bescherming van haar burgers zien we steeds vaker terug op straat en in de media. Waar ben je als burger nu aan toe? Moeten we vrezen dat de politie ons niet beschermt maar eerder belaagt? Of gewoon haar schouders optrekt als geweldplegers toevallig bekende samenwerkingspartners zijn?

Ter illustratie:

Op zondag 17 juni werd er wederom een man mishandeld door de politie Rotterdam. Omstanders signaleerden en filmden dit ontoelaatbare gedrag direct. Nederland reageerde verontwaardigd op deze beelden.

http://youtu.be/hWBRCB4HkXY
Dit politiegedrag ls in strijd met de beginselen van een behoorlijke procesorde. Beginselen die hier worden geschonden zijn:

- subsidiariteitsbeginsel:
De opsporingsambtenaar moet zijn doel bereiken op de wijze die het minst ingrijpend is voor de burger.

- proportionaliteitsbeginsel:
De bevoegdheid die de opsporingsambtenaar uitoefent moet in verhouding staan met het doel.

Op 9 juni toen de ACTA demonstratie wreed verstoord werd door bekende bewakers van een particulier beveiligingsbedrijf, besloot de politie om NIET te handhaven. Er kon niet eens aangifte worden gedaan ondanks het feit dat men dit al wel had toegezegd!

http://youtu.be/xSLHuda_D9k
Dit politiegedrag lijkt in strijd met de richtlijnen van de handhaving van de orde bij de ambtsverrichtingen. De politie is belast met het handhaven van de orde. Als daarbij iemand de orde verstoort, kan deze in verzekering worden gehouden.

Maar het wordt nog veel erger!

Rotterdam start binnenkort met een proef selectief preventief fouilleren. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft daar toestemming voor gegeven. In een bepaalde wijk in Rotterdam – welke, weigert hij te noemen – gaat de politie aan de hand van een aantal criteria – welke, weigert hij te noemen – fouilleeracties houden. Ook de officier van justitie houdt zijn kaken stijf op elkaar. Inzicht geven in de proef kan de pilot verhinderen, aldus de burgemeester. Nou daar sta je dan als burger... Nog meer willekeur, nog meer 'discretionaire bevoegdheden', nog meer onduidelijkheid over de rechten die je als burger hebt op straat... Objectieve criteria????

Zie ook: http://peterstormschrijft.wordpress.com/2012/06/26/30-juni-actie-tegen-p...


Eindelijk kunnen we ons hart

Eindelijk kunnen we ons hart eens luchten over de smeris.
Geen respect meer voor politie en antwoorden met geweld , dat is de taal die de smeris pas begrijpt !

Er staat juist dat het een

Er staat juist dat het een geweldloos protest is.

Opzich is dat vooraf nooit te

Opzich is dat vooraf nooit te zeggen. Als de blauwtjes gaan meppen dan is het niet meer geweldloos lijkt me..

dan is het zelf verdediging

dan is het zelf verdediging

Mocht de smeris weer gaan

Mocht de smeris weer gaan meppen dan hak ik erin ! Ditmaal komen ze er niet ongeschonden af !

vind het een beetje irritand

vind het een beetje irritand worden dat idereen zo pasief tegen de smeris, in zelfverdediging hebben we geen kans, laten wij is een keer het initiatief nemen. dan kunnen wij het voortouw nemen en moet de smeris maar proberen het weer onder controle te krijgen, en daar zijn ze niet zo goed in.

teruch naar sgool?

teruch naar sgool?

Dat noemen ze noodweer en dan

Dat noemen ze noodweer en dan gaan ze je heet lood voeren als je relatief succesvol bent met je aanval..
Bij minder succes is het dan natuurlijk gewoon Oud Hollands wapenstok happen.

Ik wil hier geen passieve houding aanmoedigen, maar maak strategische keuzes. Vechten doe je om te winnen, niet als statement. Daar heb je altijd nog politie materieel en gebouwen voor. Die schieten niet terug..

mensen die zich bezig houden

mensen die zich bezig houden met dat opruiende gelul zijn ontzettend idioot, gelieerd aan de smeris of een pijnlijke combinatie van beiden. wees op je hoede voor dit soort praatjes!

dankjewel-------------------------------------------------------

Iedereen zou begrip of goedkeuring moeten hebben voor een brandende politiepost. Moet het gajes maar niet met onze kloten spelen.

wat iedereen doet moet ie

wat iedereen doet moet ie zelf weten, maar bij een geweldloze demo gaan rellen vind ik niet netjes. naar de andere demosntranten toe dan...

demo tegen politiegeweld

Met de komst van een nationale politie gaat dit nog wel een graadje erger worden ?
Geen enkele controle meer door burgemeester of wethouders op het gedrag van politie.
Nu zijn die Pvda burgemeesters toch al allemaal een stuk onbetrouwbaar vreten maar toch...

Wel zou ik bij een dergelijke oproep geen stemming maken op Indymedia daar je hier geen moer mee op schiet.
Alles in het ongewisse laten lijkt me dan ook een verstandigere optie.

Stelletje jankers hier! Ze

Stelletje jankers hier! Ze treden juist veel te soft op. Iemand die geen recpect toont voor politie mogen ze goed aanpakken, daar leren ze van

Totdat jij zeker op het

Totdat jij zeker op het verkeerde moment in de verkeerde situatie belandt.

yeah right.

Iemand zegt dat de slachtoffers leren van politiegeweld.
Inderdaad ik leerde de politie nog meer te haten, elke keer weer. Vanaf de eerste keer toen ik als 17 jarige puber met handboeien op de rug in mekaar werd geklopt door onze flikkenvrienden. tot de laatste keer dat een politieknuppel mij vond is er maar een constante geweest. Haat, want ik weet na elke klap die ik van hen kreeg (en in de toekomst vast nog zal krijgen) dat zij het fout hebben, dat zij de "slechten" zijn, en elke keer motiveert het me weer om verder te doen, weer op straat te komen.
Dat heb ik er van geleerd. ("Braver" ben ik er in ieder geval niet van geworden)

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech