programma 2.Dh5 zo goed als rond

Hier kun je discussieren over programma 2.Dh5 zo goed als rond.
dit programma kan je op de website van 2.Dh5 vinden, onder het kopje 'agenda'.

Het 2.dh5-festival zal dit jaar wat anders van opzet zijn dan voorgaande afleveringen. Centraal staat dit keer een 'plenair debat' op zaterdagmiddag. Daardoor zullen er (op zaterdag) minder workshops zijn.

Het plenaire debat gaat over de economische crisis en wat we daar, als politiek actieve burgers, mee aan moeten. Want er heerst veel angst en verwarring, die tot besluiteloosheid lijdt of tot het kiezen voor zekerheid en behoudzucht. Is dat onvermijdelijk, of zijn er andere opties? Dat willen wij eigenlijk uitzoeken en hierbij nodigen we iedereen uit om deel te nemen aan dit debat. Om het debat te onderbouwen, hebben we een uitvoerig artikel in elkaar gezet. Dat is in z'n geheel op onze website terug te vinden als pdf (http://2dh5.nl/index.html?art_id=412&vlag1=0&vlag2=70).

Na een inleiding over het thema wordt in het stuk beschreven waarom het zinvol is om het kapitalisme te zien als een eindig systeem dat op z'n laatste benen loopt. Het is immers aan ons om er wat beters voor in de plaats te helpen zetten.

In het artikel gaan we nader in op twee fenomenen die gelijktijdig plaatsvinden en die voor een groot deel van de verwarring zorgen: Aan de ene kant wordt de welvaartsstaat afgebroken. Dat betekent dat veel sociale rechten en zekerheden die wij hadden, afgeschaft dreigen te worden of al niet meer bestaan. Dat betekent dat allerlei groepen opnieuw moeten vechten voor hun rechten en zelfs voor hun simpele voortbestaan. Hoe gaan we daar mee om? Proberen we zoveel mogelijk oude voorzieningen in stand te houden, of zijn er nog andere opties?

Tegelijkertijd betekent de aftakeling van de verzorgingsstaat helemaal niet dat we meer vrijheid krijgen, of dat de staat ook op andere gebieden aan macht verliest. In tegendeel; de controle en repressie worden in snel tempo enorm opgeschroefd. Dat wordt in het stuk uitvoerig beschreven. Is dat een onvermijdelijke koppelverkoop, is een strijd tegen de ene evolutie tegelijkertijd een strijd tegen de andere evolutie, of kunnen we die twee kanten afzonderlijk bestrijden? en zo ja, hoe?

Het stuk besluit met wat conclusies: het kapitalisme zoals we dat tot nu kennen dreigt in te storten. De economische en politieke machthebbers zijn al stappen aan het zetten om niet te moeten barsten. Het systeem is zich dus aan het ombuigen om deze crisis te kunnen overleven. Volgens onze analyse vertaald zich dat in twee tendensen: aan de ene kant wordt de verzorgingsstaat uitgekleed en aan de andere kant wordt de controlestaat steeds verder uitgebouwd.

We willen vervolgens met zaal en een uitgebreid panel aan ervaringsdeskundigen bespreken wat er aan te doen is, want daar gaat het om. We willen weten wat de zwakke plekken zijn, waar we kunnen toeslaan, en hoe we dat kunnen doen. Iedereen is daarbij uitgenodigd om zijn/haar bijdrage te leveren. Of men met deze onderwerpen ervaring heeft of niet, maakt niet uit. De discussie zal voor iedereen interessant zijn, en het artikel dat op onze site staat, bevat veel interessante achtergrondinformatie. Op zaterdagochtend staan workshops gepland die een inleiding geven op deze onderwerpen, en die ons technieken bijbrengen om met een grote groep te discussiëren en eventueel besluiten te nemen. Na het plenaire debat, op zondag, zijn er nog allerlei lezingen en workshops. Het programma is grotendeels klaar en kan je terugvinden op onze site: http://2dh5.nl/index.html?art_id=39&vlag1=9&vlag2=0.

het festival begint op vrijdagavond 18 november met de Maretje Arentz quizz en andere ongein in De Peper, Overtoom 301 te Amsterdam.


Re: programma 2.Dh5 zo goed als rond

Laten we om te beginnen eens wat concreter worden. Wie proviteren er het meest ? Hoe heten ze waar wonen ze ? Waar hebben ze hun geld gestald wat zijn hun bezittingen ? Enz. Er zijn wel lijstjes met de namen van de top 100 of zo " elite van Nederland ". Je kan zelf ook wel een aantal grote bedrijven noemen waar families nog steeds de meerderheid van bezitten. Ik zie niks in abstracte discussies.
Tot slot : het is me wel duidelijk dat niet over elke unt en komma in bovenstaande een discussie kan komen maar ik zie me zelf niet als " burger ". Waar komt de term burger vandaan ? Volgens mij van de bekende beroemde franse revolutie 1789 ( ? ) citoyen verder in dat verband termen als " maatschappelijk contract " enz. Van wie kwam dat ook weer ? Tegenwoordig is de term burger meer van toepassing op Staats burger en het heeft niks revolutionairs. Je zelf burger noemen is je zelf bij voorbaat al neer zetten als iemand van de gelijdelijke weg evolutionair sociaal democratisch dus anti revolutionair. Bovendien als je zo als ik je hele volwassen leven al buiten gesloten bent dan noem je je zelf geen burger meer. Burgelijk zo als de burgers eigenlijk de vijand. Provo's noemden ze " het klootjes volk " als ik me niet vergis. Zo begint het dus : wat voor woorden kies je ? Benamingen ? Hoe zie je je zelf ? Hoe omschrijf je de strijd ? Strijd ja een ouderwetse term ? Toch heel belangrijk volgens mij wat voor woorden er gekozen worden. Geen New speak zo als dat het " best naar is allemaal ".
Volgens mij is het oorlog ja oorlog. Want wat betekend het als er constant beslissingen over jou hoofd heen over belangrijke issues worden genomen ten kostte van jou en dat je hele leven lang. Ik kan daar concrete voorbeelden van geven maar is dat nodig hier ?

ik ben helemaal voor

ik ben helemaal voor kritischer zijn op je taalgebruik en daarbij ook echt nadenken over hoe we onszelf zien, wat ons verbindt, en wat we dan utieindelijk willen. Ik hoop dat er veel mensen naar 2dh5 komen om ook dit soort dicussies te voeren.

Re: programma 2.Dh5 zo goed als rond

Zie bijvoorbeeld de Quote top 500. De Quote site stikt werkelijk van de advert banners en dergelijke maar als je mee wilt weten over Ned. rijkaards dan is dat wel een bron mogelijk. Voorbeeldje van de top 5 : 5. Wijnand Pon
- Vermogen: €1,8 miljard
- Herkomst: auto-import

Staat niet bij waar hij woont : zie de www . Moet hij stenen door z'n ruiten ? Volgens mij is onderzoek naar dergelijke figuren toch op z'n minst wat moet gebeuren en occupy hun voor tuin ?
Dat is erf vrede breuk boete 60,- ? Maar goed officieel staat er in de wet dat je niet op straat mag zitten en zie Occupy Beurs plein.

Re: programma 2.Dh5 zo goed als rond

Voorgaande zijn dus geen reacties en daar voor hebben ze dus op deze spetterend vernieuwde3 site de discuzeur knop ja tis ff wennu

60,- boete ? Klopt niet

60,- boete ? Klopt niet helemaal zie :
http://wetboek.net/Sr/138.html?l=1
Er kan dus ook een gevangenis straf volgen volgens die info.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech