Voormalig arbeidsbureau Leiden gekraakt

Hier kun je discussieren over Voormalig arbeidsbureau Leiden gekraakt.
Zondagochtend is het voormalige Leidse arbeidsbureau aan de Oosterkerkstraat aan de leegstand onttrokken. Het gebouw, dat bij de gemeente in eigendom is, stond al enkele jaren leeg en er lijken vooralsnog geen plannen met het pand te zijn; dit terwijl er in Leiden een schrijnend tekort aan betaalbare woonruimte is.

Wij geloven dat de gemeente weinig belang heeft bij de leegstand van het gebouw. Onze bedoeling, daarentegen, is om bij wijze van gebruik aan de ontwikkeling van de stad bij te dragen; onder meer door het ontplooien van culturele activiteiten, waaronder een oefenruimte voor theater, een atelier- en expositieruimte en een houtbewerkingsruimte. Hoewel deze projecten van tijd tot tijd zichtbaarheid richting de stad zoeken zal de prioriteit echter bij bewoning liggen.

De gemeente Leiden heeft zich kort na de invoering van het landelijke kraakverbod in 2010 uitgesproken over de lokale handhaving m.b.t. kraken en leegtand voor wat betreft haar eigen panden. Een meerderheid in de gemeenteraad steunde de motie van dhr. van Peijpe (GroenLinks) waarmee werd opgeroepen om bij voorkeur terughoudend met het kraakverbod om te springen. Intussen hebben wij weer een dak boven ons hoofd en voorlopig is er hier voor ons nog genoeg arbeid te verzetten.

LEEGSTAND IS MISSTAND: KRAKEN GAAT DOOR!


Het Arbeidsbureau een

Het Arbeidsbureau een gruwelijke plek. Ik vind dat jullie iets moeten doen i.v.m. het vroegere gebruik als Arbeidsbureau bijvoorbeeld een ruimte voor wekelijks spreek uur ten behoeve van mensen die problemen hebben met de sociale dienst. En een ruimte voor mensen die het in vergetelheid en in diskrediet geraakte anti arbeid ethos actie voeren nieuw leven in willen blazen.
Als jullie nog dossiers vinden of ander vertrouwelijk wel even melden graag
op Indy.

Ja, op Indy. Klokkenluiden is

Ja, op Indy. Klokkenluiden is absoluut het beste dat je kan doen met vertrouwelijke of interessante info. En Indy is daar dé plek bij uitstek voor!!!

Begrijp me niet verkeerd,

Begrijp me niet verkeerd, maar ik denk dat de krakers hier de plank volledig mis hebben geslagen bij het kraken van dit pand. Ik kan me voorstellen dat dit op sommige plekken een optie is maar hier...

Het pand is, niet zoals hier is vermeld van de gemeente (of Rijksgebouwendienst) maar van een particuliere belegger. Deze belegger is tot de dag van vandaag druk in de weer geweest een zorgcluster te realiseren. Momenteel lopen er gesprekken met 4 huisartsen, een apotheek en diverse fysio's, logopedisten etc en deze week zouden de eerst huisarts definitief een contract tekenen waarna de verbouwing zou beginnen. Toegegegeven, dit heeft allemaal wat lang geduurd maar dit soort trajecten duren gewoon heel lang omdat de nieuwe huurders ook van hun oude ruimte af moeten en er afspraken moeten worden gemaakt met zorgverzekeraars etc...

Daarnaast is er vorig jaar een half jaar lang het pand hermetisch afgesloten geweest omdat er asbestverwijdering heeft plaats gevonden. Dit was ook de rede dat het oude UWV er uit moest.... dus jongens (en meisjes).... is hier wel het goede pand gekozen? niet iedereen heeft slechte bedoelingen bij leegstand.. daarnaast was de leegstand hier niet speculatief om een toekomstige indirecte waarde ontwikkeling te creeeren...

Leiden leeft

Dat komt mooi uit, eindelijk weer een leeg pand gevuld met mooie nieuwe ideeën. En zouden gemeentes het belastingsgeld asjeblieft niet willen besteden aan burotjes die geld verdienen aan het vervalsen van de geschiedenis van panden.

Leuke structuur trouwens, belofte aan de ene kant, dreiging aan de andere.
O begrijp mij niet verkeerd, ik ben wel voor gezondheidszorg toegankelijkheid, nieuwe praktijk kun je trouwens wel vergeten met de nieuwe bezuinigingen en asbest nee moet je niet in willen wonen zeker niet als de platen verkruimelen en bloot liggen, ja dan ook wel begrijpbaar dat het een tijdje duurt, want wie gaat nu de saneringskosten betalen en ja de buurt zal ook wel niet blij zijn dat zo'n asbest pand niet wordt gesaneerd door de eigenaar.

Zet hem op in Leiden, mooie stad, mooie iniatieven.

Kraken gaat door.

Lezen is ook een kunst.. de

Lezen is ook een kunst.. de asbestsanering is vorig jaar al lang voltooit en door kosten van eigenaar uitgevoerd... huisartsen betreffen geen nieuwe praktijken maar clustering van een aantal losse... júist door de bezuinigingen zijn zij genoodzaakt gezamelijk in 1 pand te zitten.. dat gaat dus nu niet meer... dus krakers, bedankt!

WTF groot deel Nederlanders

WTF groot deel Nederlanders woont in woningen met asbest. Worden die woningen allemaal gesaneerd nee. In 2008 kon ik een woning huren in Ommen. Ik kwam er pas tijdens laatste bezichtiging woning achter dat asbest. Had dringend woning nodig. Commentaar verhuurder als je er niet tegen aan stoot of in boort kan het asbest geen kwaad. Toch maar gehuurd dag na tekenen contract toch weer geweigerd anderhalve maand huur kwijt.

In dit pand was er asbest

In dit pand was er asbest vrijgekomen in stofvorm, dus erg gevaarlijk....het pand moest hierdoor ontruimd worden en het arbeidsbureau noodgedwongen verhuizen naar een andere locatie.

Wat dan

Hoe bedoel je stofvorm en waar zat die asbest dan in verwerkt?

Asbest Zat in de plafonds en

Asbest Zat in de plafonds en die is op een of andere manier destijds vrijgekomen. Vraag me niet hoe. Heb er verder ook geen verstand van..

Particuliere beleggers moeten

Particuliere beleggers moeten oprotten. Huis artsen zijn nog al kieskeurig waar ze neer strijken moet wel " leuke " buurt zijn waar ze lekker kunnen verdienen met veel voorzieningen zo als concert gebouw.
Vandaar huis artsen tekort op platte land en in buurten met veel Bijstanders. Is er een tekort aan huis artsen op die plaats in Leiden ? Ik vraag me af of dat inderdaad de keuze daar is wonen of huisarts.

Aan hierboven. De rede dat de

Aan hierboven.

De rede dat de huisartsen gaan centraliseren (dus met zijn 4en onder 1 dak) is dat de kosten te hoog worden om zelfstandig een praktijk te voeren. Hierdoor gaan zij daar, gezamenlijk, met een apotheek in het pand zitten. Er is dus in dit gebied geen tekort, of overschot aan huisartsen, echter kiezen de huisartsen voor een stukje kostenreducering door bijelkaar te gaan zitten....

Kan er geen deal worden

Kan er geen deal worden gesloten? Iets met gratis zorg enzo..

Gratis bestaat niet. Ergens

Gratis bestaat niet. Ergens zal toch de rekening gepresenteerd moeten worden. Daarnaast ís de meeste zorg gewoon gedekt via het ziekenfonds.

Re: Voormalig arbeidsbureau Leiden gekraakt

Na de hele situatie met de 'vrijplaats' die door de gemeente aan de groepen van voormalige koppenhinksteeg is cadeau gedaan heb ik geen vertrouwen meer in de slagkracht van de leidse kraakbeweging.
desalniettemin wens ik jullie heel erg veel succes met deze nieuwe verovering en hoop ik ten zeerste dat dit pand een betere toekomst wordt gegund.

Re: Voormalig arbeidsbureau Leiden gekraakt

Beste stuurman Joop roept vanaf de wal dingen waar die niets vanaf weet. Voor de nieuwe vrijplaats aan de Middelstegracht is 12 jaar keihard geknokt en door heel wat meer mensen dat krakers. Die strijd koste de vrijplaats vele tonnen. 'Cadeau' aan m'n hoela!

Re: Voormalig arbeidsbureau Leiden gekraakt

Linksom of rechtsom; dat pand is jullie gegund door de gemeente Leiden.
Ik twijfel op geen moment aan het feit dat er jaren bloed zweet en tranen in zijn gegaan om een nieuwe vrijplaats te krijgen, maar je handje ophouden bij de gemeente? dat schort niet met mijn definitie van een vrijplaats en als het schip de koers van conformisme en kopjes thee met de politiek blijft varen blijft ik zeker weten aan de wal staan.

Re: Voormalig arbeidsbureau Leiden gekraakt

Ja Joop, i.t.t. Vrijplaats Koppenhinksteeg is de nieuwe Vrijplaats aan de Middelstegracht i.d.d. geen kraakpand. Ik vind het ook zonde dat de Vrijplaats als een symbool van zelfredzaamheid de oplossing voor haar her-huisvesting via overheidswege heeft bereikt, maar ik kan deze ontwikkeling alleen maar toejuichen als dit betekend dat de vrijplaatsorganisaties zich voortaan niet meer op bakstenen hoeven te richten, maar eindelijk weer op hun waardevolle activiteiten. De Vrijplaats representeerd niet alleen krakers, maar een veel grotere groep mensen met vernieuwende en grensverleggende initiatieven van culturele en maatschappelijke aard. En dat kraken.. dat gaat natuurlijk gewoon door.

Joop?

Waarom heb je het steeds over joop?
ik zie nergens een naam bij de comments waar je op reageert staan.

ik heb die comments iig niet geplaatst

ps succes in de nieuwe vrijplaats leiden!

Joop

Ik denk dat we hier het

Ik denk dat we hier het eigenlijke punt voorbij gaan. Er moest een pand weg, we hebben een nieuwe gekraakt, goed nieuws toch? Hoe de discussie dan op vrijplaats Koppehink uitkomt? Elk pand heeft zijn eigen verhaal, ook diegene die gelegaliseerd zijn. Voor de steeg was dit het juiste besluit.

Desalniettemin waren we nu met een ander verhaal bezig. Die van het nieuwe pand. Hier wordt toch duidelijk aangegeven vanaf krakers aan gemeente: WIJ ZIJN ER NOG!

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech