Archief Anti-Fascistisch vakblad Alert! (1997-2013) weer online

Hier kun je discussieren over Archief Anti-Fascistisch vakblad Alert! (1997-2013) weer online.
In die tien jaar veranderde het politieke landschap. De partij van Wilders was toen nog een schreeuwer in de marge, tegenwoordig is ze de grootste politieke partij van het land. Wie had dat gedacht? Inhoudelijk is de partij niets veranderd, want de PVV is nog steeds op antidemocratische leest geschoeid. Wilders is de voorzitter, penningmeester en secretaris van de partij, die geen ledencongressen houdt want Wilders is als enige lid. Kortom de PVV is een ondemocratische one-man-show, om nog maar te zwijgen over de inhoudelijke kant van de partij. De partij staat voor vrijheid, maar die geldt alleen als je geen moslim bent.

Om de inhoud van deze extreemrechtse partij weer te duiden hebben een aantal antifascisten besloten om het digitale archief van Alert! weer toegankelijk te maken voor een ieder die het lezen wil. Het digitale archief gaat terug van 2013 tot 1997. Veruit de meeste artikelen zijn digitaal beschikbaar. Er zullen geen nieuwe artikelen op deze site gepubliceerd worden. Het dient puur als achtergrondinformatie. Handig is bijvoorbeeld het overzicht ‘artikelen’ waar je in een handomdraai diverse artikelen gecategoriseerd kunt bekijken.

De website van het Alert!-archief is te vinden op https://alert-archief.puscii.nl

Alert! was een uitgave van Anti-Fascistische Actie Nederland. De Anti-Fascistische Actie (AFA) is een in 1992 opgerichte organisatie, die zich ten doel heeft gesteld racistische en fascistische partijen, groeperingen en tendensen te bestrijden, alsmede racistisch en discriminerend overheidsbeleid aan de kaak te stellen. AFA doet dit onder andere door middel van het ondersteunen van lokale organisaties, het organiseren van voorlichtingsavonden, het doen van onderzoek en het uitgeven van publicaties.


Antifa in Nederland bestaat dat nog?

Het is tegenwoordig een slappe hap, vroeger waren er keiharde confrontaties met nazi's, vlogen er hotels in de fik en gebeurde er wat. Extreemrechts kreeg geen milimeter ruimte en ze werden overal uitgekotst.

Nu zit iedereen op internet en wordt het merendeel van de kamerzetels besmeurd met bruine drek.

Zie die potsierlijke vertoning op dat viaduct in Eindhoven, vroeger zou dat door 200 Molukkers zijn schoongeveegd.

Nu post men wat op Twitter, pardon X, wat steeds meer een vrijhaven voor extreemrechts is geworden onder leiding van de megakapitalist en fascist Musk.

In dat licht mijmeren over oude tijden met het archief van een blaadje dat al tien jaar niet meer bestaat is de strijd gewonnen geven.

Breng het opnieuw uit en leg het in elke bieb en buurthuis van Nederland.

Of geeft men het geld liever uit aan het Netflix-abonnement?

Vet plan, help je mee? Je

Vet plan, help je mee?

Je hebt gelijk, de strijd op vele terreinen is heel erg nodig. Leren van het verleden kan daarbij geen kwaad, als het maar geen vervanging wordt waarin je blijft hangen.

Duh

"Of geeft men het geld liever uit aan het Netflix-abonnement? "

Errrr, kennelijk geef jij in ieder geval je tijd graag uit aan het plaatsen van verzuurde commentaar waar niemand wat aan heeft.

Als je er wel bij was in de tijd dat Alert! een begrip was enzo, dan wil je toch zeker ook graag dat jongelui in plaats van te Netflixen, zich informeren over de geschiedenis van de antifa beweging door middel van het lezen van dit nuttig online archief, toch?

"In dat licht mijmeren over oude tijden met het archief van een blaadje dat al tien jaar niet meer bestaat is de strijd gewonnen geven."
Nee, commentaar zoals dat van jou, dat is pas "de strijd gewonnen geven".

Veel mensen, jong of oud, zitten te hunkeren op een nieuw elan en een nieuwe strijd, en ergeren zich net als jij bont en blauw aan de taferelen die je aanhaalt. Voor die mensen is het juist interessant om oude Alert!'s door te kunnen bladeren, daar hebben we wat aan. Waar we niks aan hebben zijn comments als "vroeger waren die nazi's door 200 Molukkers van die brug geveegd", wat evidente lulkoek is op kroegnivo.

AFA

Zijn nog maar een paar groepen aktief en vraag me af waar al die antifa van weleer gebleven zijn.
Zelfs KAFKA is de laatste tijd onzichtbaar en hoe komt dat nou ?
Natuurlijk stemmen veel jongeren rechts en zelfs extreem rechts.
Ook valt de hele linkse beweging de laatste jaren niet op, doordat b.v.het aktivisme ontzettend lauw
is geworden.Internet aktivisme viert de boventoon en jongeren gaan moeizaam
nog de straat op.
Het overweldigende succes van de extreem rechtse PVV zorgt voor een enorme domper
en is ontmoedigend voor velen.
Maar bedenk maar dat als het fascisme toeneemt , dan zal het antifascime groeien.
Blijkbaar moet het hier in Nederland eerst escaleren voordat mensen bij hun positieven komen !

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Misplaatst.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. laag niveau getroll.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. triest.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech