Palestina poster af te halen bij Boekhandel Het Fort van Sjakoo en andere locaties

Hier kun je discussieren over Palestina poster af te halen bij Boekhandel Het Fort van Sjakoo en andere locaties.
Door een aantal vrijheidslievende lieden is een poster gemaakt met betrekking tot het conflict in Palestina. De poster en een gelijkluidende flyer kan afgehaald worden bij de Amsterdamse boekhandel Het Fort van Sjakoo. Dus als je een leeg raam hebt hang die poster dan op als je je kan vinden in de tekst.

De poster en flyer zijn tijdens de gebruikelijke openingsdagen en tijden af te halen/The posters and flyers can be picked up at:
Locatie/Location:
Boekhandel Het Fort van Sjakoo
Jodenbreestraat 24
Amsterdam
www.sjakoo.nl
ma-zat / mon-sat 11.00-18.00

The poster and flyers are, or will soon be, also be available at the following locations:
Anarchistische Bibliotheek, Eerste Schinkelstraat 14-16 (open thursday: 19.00-22.00 & saturday: 14:00 – 18:00), Amsterdam
Joe's Garage, Pretoriusstraat 43, Amsterdam. Opening days and hours see https://joesgarage.nl/
Molli Chaoot. Van Ostadestraat 55, Amsterdam. Opening days and hours see https://molli.squat.net/


vergeten jullie niet iets?

zoals...
Free Palestine from Bibi gang and Zionist colonists?

Je laat de hele bezetting van Palestina achterwege. Wonderlijk.

Inderdaad. En dan ook nog:

Inderdaad. En dan ook nog: free Palestine of fascist Arab nationalism. Om dat ook niet te vergeten.

Dat staat er al, want Hamas.

Dat staat er al, want Hamas.

Vergeet alleen niet 1. dat Hamas niet de enige Palestijnse verzetsgroep is en 2. dat Israël Hamas gecreëerd heeft en 3. dat door de etnische zuiveringen, de apartheid en de genocide al 75 jaar lang en counting de noodzaak tot verzet al die jaren aanwezig is geweest, en is, en blijft. Moord de familie van een kind uit en je hoeft niet te raden hoe dit kind tussen de puinhopen met honger opgroeit. Israël is een koloniale bezettingsmacht gebouwd op Palestijns bloed en verdrijving. Feitelijk bestaat Israël niet, want Israël is Palestina. En daarover zijn ook orthodoxe joden het eens. Israël is dan ook geen joodse staat maar een zionistische staat en dat heeft niks met religie te maken.

Onvoldoende!

1. Ik ben niet erg positief over al die Palestijnse verzetsgroepen, er zijn hoogstens gradaties in corruptie en antisemitisme te zien. Aan de pogrom van 7 oktober hebben meerdere Palestijnse groepen meegedaan en ik ben eigenlijk niet één organisatie tegen gekomen die zich ondubbelzinnig van Hamas distantieerde.
2. Nee, Hamas is geen creatie van Israel. Hamas is voortgekomen uit de Moslimbroederschap. Hooguit kun je zeggen dat rechtse krachten in Israel gebruik hebben gemaakt van Hamas, in een verdeel-en-heers politiek om de Palestijnse beweging zwak te houden. Maar een organisatie bevoordelen is niet hetzelfde als een organisatie creëren. De fabel dat Hamas een Israelische creatie zou zijn, leunt sterk op antisemitische stereotypen, zoals die over de verborgen Joodse almachtige samenzwering en over de Joden die zelf hun eigen onderdrukking zouden organiseren.
3. Nee, Israel is geen koloniale bezettingsmacht. De laatste koloniale bezettingsmacht in Palestina was het Britse rijk en die heeft zich terug getrokken onder druk van de zionistische guerrilla. Israel is historisch gezien eerder een geslaagde dekolonisatie.

Momenteel bestaat Palestina een stuk minder dan Israel. Orthodoxe Joden zijn het overigens zelden met elkaar eens, maar de meerderheid is vóór Israel. Wellicht bedoel je de Neturei Karta? Dat is een kleine rechtse sekte van hooguit 5000 zielen, die ook vrolijk op bezoek gaat bij Iraanse internationale congressen van Holocaust-ontkenners. Iedereen heeft een hekel aan Neturei Karta, behalve de anti-zionisten.
Israel is uiteraard wel degelijk een seculiere Joodse staat. Het Jodendom is zowel een religie als een volk, ofwel: een etno-religieuze groep.

Huiswerk voor volgende week: Moishe Postone: Anti-Semitism and National Socialism.
https://libcom.org/article/anti-semitism-and-national-socialism-moishe-p...

Onvoldoende? En dat 1-2-3 van je is dat wel? Je meent het?

Aï aï aï, spot de zionist die prentendeert dat hij in discussie gaat met links...

Duizenden doden door niets-ontziende bombardementen, maar iedereen die daar iets van zou willen zeggen zou eerst een of ander libcom artikel moeten lezen? Zou je niet eerst moeten proberen te rechtvaardigen waarom tsahal en Bibi zo tekeer gaan?

Allez, dans le texte:
"1. Ik ben niet erg positief over al die Palestijnse verzetsgroepen, er zijn hoogstens gradaties in corruptie en antisemitisme te zien. Aan de pogrom van 7 oktober hebben meerdere Palestijnse groepen meegedaan en ik ben eigenlijk niet één organisatie tegen gekomen die zich ondubbelzinnig van Hamas distantieerde."
Nou leuk om te lezen dat jij "niet erg positief" bent over Palestijnse verzetsgroepen. Weet je waar ik niet positief over ben? Bibi, IBG, de Likud en de Shas, om maar een paar te noemen. Corrupt, en objectief ook eenvoudig als praktisch antisemitisch te duiden. Maar he, weet je wat mooi is: in de brede scala aan mensen die de Palestijnen proberen te steunen is het volkomen oké als je je graag van Hamas wil distancieren. Moet je doen. Niemand houdt je tegen.

2. Nee, Hamas is geen creatie van Israel. Hamas is voortgekomen uit de Moslimbroederschap. Hooguit kun je zeggen dat rechtse krachten in Israel gebruik hebben gemaakt van Hamas, in een verdeel-en-heers politiek om de Palestijnse beweging zwak te houden. Maar een organisatie bevoordelen is niet hetzelfde als een organisatie creëren. De fabel dat Hamas een Israelische creatie zou zijn, leunt sterk op antisemitische stereotypen, zoals die over de verborgen Joodse almachtige samenzwering en over de Joden die zelf hun eigen onderdrukking zouden organiseren.

Pfffft. Eerst ga je ons de les lezen over dat ene woord 'creatie', het ligt volgens jou historisch gezien iets genuanceerder - maar dan wel meteen poneren dat alle samenzweringstheorien antisemitisch zijn, omdat er antisemitische samenzweringestheorieen zijn. Altijd weer dat doorzichtige goedkope debater truucje om de rol van 'de rechtse krachten', die je uiteraard moeilijk kan ontkennen, om te slaan naar een 'jullie zijn antisemieten' dooddoener. Pretty disgusting really.

3. Nee, Israel is geen koloniale bezettingsmacht. De laatste koloniale bezettingsmacht in Palestina was het Britse rijk en die heeft zich terug getrokken onder druk van de zionistische guerrilla. Israel is historisch gezien eerder een geslaagde dekolonisatie.

Ho ho ho. Gelukkig is de perceptie van wat koloniaal is en wat niet de laatste jaren flink vooruit gegaan. Jazeker kan je zonder meer stellen dat het hele idee van een joodse staat een (mislukt of niet) coloniaal project is. Dat is een vloek waar veel afrikanse landen nog steeds onder gebukt gaan, en dat in stand wordt gehouden door, hoe verzin je het, dezelfde 'rechtse krachten' waar je zo een fan van bent en die aan de macht zijn in pakweg de VS en Europa.

Overigens is Israel weldegelijk een uitgesproken (uitgeschreven zo je het wil) Joodse staat, altijd al en al helemaal met de Nation State bill. En weldegelijk een apartheidsstaat.

Nu kan het heel goed zijn dat jij 'de rechtse krachten' tof vindt, omdat jij in kapitalisme gelooft of zo, en denkt dat je kolonialisme, in zijn oude en nieuwe vormen, een noodzakelijke kwaad is. Dat kan, er zijn heel veel rechtse mensen op deze aarde. Maar ga dan alsjeblieft ergens anders trollen, want Indymedia is toch echt bedoeld voor activistisch links, niet voor rechste lui.

Debater trucje?

Je reactie hangt van framing, stropoppen en valse aannames aan elkaar, dus ik weet niet of het veel zin heeft om hierop te reageren. Feit blijft dat al het geschreeuw over solidariteit met de Palestijnen van de afgelopen tijd voor het grootste deel put uit een groot cultureel reservoir van antisemitische cliché's. En dat geldt dus ook voor de linkse "solidariteit".
In ieder geval ben ik niet erg onder de indruk van de hedendaagse "perceptie" van wat er allemaal wel of niet koloniaal zou zijn. En dat ben ik sinds 7 oktober nog een stuk minder. Je gaat er voor het gemak maar van uit dat ik een rechtse trol zou zijn. En je hele beeld van wat zionisme is, lijkt inderdaad bepaald te zijn door linkse antisemitische cliché's. Zionisme is op zichzelf geen rechtse beweging, er hebben altijd al linkse en rechtse zionisten bestaan, in alle mogelijke schakeringen.
Natuurlijk kun je er voor kiezen om dat artikel op libcom niet te lezen. Maar misschien helpt het om een standpunt te bepalen over een ingewikkelde kwestie, een standpunt dat wat verder gaat dan een paar makkelijke slogans en een Arafat-sjaal.

Nog maar wat huiswerk dan:
https://kontrapolis.info/11482/

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. usual troll.

ha ha ha

Je reactie hangt van framing, stropoppen en valse aannames aan elkaar, dus ik weet niet of het veel zin heeft om hierop te reageren.
Oh ja joh. Sure. Jouw niet onderbouwde stelling daarentegen is een schoolvoorbeeld van... Hypocriete bad faith.

Zo wonderlijk is het helaas

Zo wonderlijk is het helaas niet, die poster is kennelijk gemaakt door 'vrijheidslievende mensen' , wat net zo goed een stel libertariers kunnen zijn.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Dan is het tijd om ook je toetsenbord gedrag te leren beheersen.

Geen idee wat Bakoenin hier

Geen idee wat Bakoenin hier mee te maken heeft. Voor de rest steun ik de boodschap, ook al staat de vermelding van de Palestijnse Autoriteit tot geen enkele verhouding met die andere groepen.

Ja ik denk dat Bakoenin geen

Ja ik denk dat Bakoenin geen enkele staat zou steunen en zeker geen apartheids staat gestoeld op een religie...

En zeker geen van joden

En zeker geen van joden gezuiverde islamitische Hamas staat vab de rivier tot de zee.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. usual troll.

No borders, no nations, fuck

No borders, no nations, fuck Hamas!

En fck zionistische trollen!

En fck zionistische trollen!

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels Kssst.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech