Politie ontruimt gekraakt hotel aan 's-Gravendijkwal

Hier kun je discussieren over Politie ontruimt gekraakt hotel aan 's-Gravendijkwal.

De krakers hadden al op 24 mei te horen gekregen dat ze het pand binnen zeven dagen moesten verlaten. Ze zijn daartegen niet in beroep gegaan. Maandag is hen gesommeerd het voormalige hotel alsnog te verlaten.

Gebarricadeerd
De deur van het pand was gebarricadeerd met houten balken. De politie moest de deur daarom met een deurram openbreken. Er werd daarna geen verzet geboden door de krakers. Nadat de bewoners hun spullen mochten weghalen, is het pand opnieuw afgedicht. Drie mannen van 30, 32 en 40 jaar zijn aangehouden wegens huisvredebreuk.

Sterk vervuild
Volgens de politie was het pand zeer sterk vervuild. Een woordvoerder van de politie liet weten dat de agenten 'zelden zo'n bende' hadden gezien. Ook de stadsmarinier meldde via Twitter dat het schoonmaken van het pand veel werk is.

Op korte termijn wordt het pand, eigendom van een makelaar uit Noord-Holland, beschikbaar gesteld voor antikraak-bewoning.


bah... schijthekel aan dit

bah... schijthekel aan dit soort figuren, die niet netjes met een pand om kunnen springen. Het is niet jouw pand; draag er dan ook zorg voor als je het kraakt. Hier in de stad ook een paar zulk panden. Waar wij kraakten moesten buurtbewoners eerst niks van ons hebben, omdat vlakbij ook zulk ''tekno-politics-krakers'' zaten.

Geloof niet alles!

Dit is een bericht uit de standaard media en ze hebben geen wedervraag gedaan bij de krakers. Wees geen schaapje van de media! Doe je eigen onderzoek voor je mensen veroordeeld.

Los van of dit specifieke

Los van of dit specifieke bericht waar is of niet; het komt inderdaad érg vaak voor dat mensen misbruik maken van het concept ''kraken'', om een pand uit te leven, rotzooi te trappen of overlast te veroorzaken. Het zegt niet veel; maar het lijkt alsof de hele muur vol staat met tags. Als je zo een pand, dat inderdaad niet van jou is, oplevert (ervan uitgaande dat het van binnen ook een troep is), getuigd dat al van niet heel veel respect voor het pand.

Eigen ontruimingsploeg

Eigen ontruimingsploeg formeren en zelf die paupers ontruimen.

Ja.. Wat hebben mijn handen

Ja.. Wat hebben mijn handen al vaak zitten jeuken bij zulke types.

Niet dat ik het uitwonen van

Niet dat ik het uitwonen van panden wil goedpraten, maar dit soort opmerkingen zijn echt misselijkmakende praatjes van achter het anonieme toetsenbord. Je maakt er voornamelijk mee duidelijk dat het verschil tussen een kraker en een smeris soms minimaal is...

ja het zijn beide mensen !!

ja het zijn beide mensen !! maar een is wel minder in staat dan de ander om goed zelf na te denken.

hoelang blijven we nog

hoelang blijven we nog aanzien dat een kleine groep ''''''''krakers'''''''' (eigenlijk wil ik ze zo niet eens noemen) het verpest voor de hele beweging dan? Het is toch belachelijk dat een groot deel van de bevolking denkt dat alle krakers junks zijn, en panden uitgeleefd en onder de rotzooi achter laten. Natuurlijk is dat kortzichtig vanuit het volk, maar het zet ook te denken aan wat deze ''tekno-krakers''/''junks''etc. veroorzaken..

en anoniem... hier wel ja, maar op straat niet. Ik spreek me er in mijn woonbuurt regelmatig uit tegenover deze personen, ook tegen andere (idealistische) krakers. Meestal krijg ik te horen ''ja zij hebben ook recht op een woning'' of ''ach.. ze doen maar wat ze willen''.. het ontbreekt helaas af en toe aan maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Vroeger

Vroeger deden krakers waar ze goe din waren, ze stonden klaar voor onrecht.
Overal waren gaarkeukens war men gratis kon eten ( amsterdam) , nu ben je kraker en anders hoor je er niet bij.

Kraak een pand en doe iets niet alleen voor de buurt maar voor iedereen, eten is te regelen. enkel een kookplek voor 1 keer in de week.
Doe iets aan de armoede waar Vernederland gebukt onder gaat.
Kraken om te wonen is gewoon diefstal, doe er iets mee, maar doe er iets mee waar iedereen iets aan heeft.
Zo had je in de kinkerstraat in een internetruimte waar iedereen gratis kon internetten en het was altijd gezellig druk daar.
Ik kwam door om lekke rmijn joint te roken en te delen.

Internet boeide mij niet, wel de multuculurele mensen die ik leerde kennen en heb nu vrienden over de hele wereld die ik hoogwaarschijnlijk nooit meer zal zien.
maar vrienden blijven het.

Ik weet niet waarom, maar de dag dat krakers voor krakers werd is de dag dat de krakers hun eigen doodvonnis tekenden.

Wees weer open en sociaal, want dat is wat deze mislukte maatschappij mist.
Beetje oftopic, maar als er maar genoeg positieve geluiden komen zullen deze negatieve berichten op de persoon gespeeld worden en niet meer op de krakers algemeen !

Het moet volgens mij wel om

Het moet volgens mij wel om de echte issues gaan en dat zijn eigendom en macht. Verder vul ik het nu niet in. Nu aan jou om te reageren.

Geen bende

Ik ben hier zelf een aantal keer geweest, en een 'bende' was het niet.
Erg jammer dat mensen weer gelijk dingen aannemen van wat de politie zegt ;)

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech