Musea beklad door Palestijnen vrienden

Hier kun je discussieren over Musea beklad door Palestijnen vrienden.
People walking over blood money is how it feels watching the museum night celebrations. Museums have been on a journey of performative decolonization by finally admitting the colonial remnants don't belong to them. However their institutional silence on the ongoing violence directly relates to their cowardly supremacist views, and deeply embedded apathy towards the world of which they happily exploit cultures, heritage, resources and people.
Our people were arrested. We used water diluted water based paint.

NL: Wij, Werkers voor Palestina, eisen de actie op die op de avond van 4 november heeft plaatsgevonden. We hebben actie ondernomen tegen het gebrek aan erkenning van de genocide in Gaza en ter ondersteuning van een onmiddellijk staakt-het-vuren. Zonder een eis voor een staakt-het-vuren hebben musea bloed aan hun handen.

Musea veinzen handig bezorgdheid voor gekoloniseerde gemeenschappen alleen wanneer de gruwelen van genocide, landdiefstal en plundering al lang hebben plaatsgevonden. Hun zogenaamde 'zorg' manifesteert zich als oppervlakkige tentoonstellingen zonder echte banden met de lopende strijd tegen koloniale onderdrukking. Ze transformeren de hard bevochten strijd voor vrijheid tot louter koopwaar uit een vervlogen tijdperk, volledig losgekoppeld van de dringende strijd van vandaag.

Als instellingen oprecht hun oprechtheid willen overbrengen, is het van cruciaal belang dat ze snel een verklaring afgeven waarin de onderdrukker wordt erkend en onvoorwaardelijk steun wordt betuigd aan de onderdrukten.

Daarom steunt Werkers voor Palestina deze vreedzame geweldloze verstoring op Museumplein van 4 november.

We eisen de vrijlating van alle burgers die gisteren op Museumplein zijn gearresteerd. In tegenstelling tot wat de media ten onrechte hebben verspreid over zogenaamde "gevaarlijke" chemicaliën, zou een simpele test op de gespoten verf aantonen dat deze bestaan uit acryl verf op water basis (verwijderbaar met water), verdund is met water. Wij veroordelen het tot zwijgen brengen van en het geweld dat is toegebracht aan de gearresteerden. Dit is een schending van de vrijheid van meningsuiting en expressie.

https://www.instagram.com/workersforpalestine.nl/


Hoevaak die protesteerders

Hoevaak die protesteerders het woord "vreedzaam" in elke zin gebruiken.

Kan iemand hier mij uitleggen

Kan iemand hier mij uitleggen wat die musea met het conflict in Gaza van doen hebben?

Helemaal niets. Ik dacht in

Helemaal niets. Ik dacht in de eerste plaats aan een wappie-actie, tegen rituele kindermoord ofzo. Het wordt steeds lastiger om het verschil te zien tussen de ene soort dwazen en de andere.

Staat keurig uitgelegd in de

Staat keurig uitgelegd in de verklaring die je ongetwijfeld hebt gelezen. Hoef je niet mee eens te zijn, maar met je vraag etaleer je vooral of je eigen domheid, of je eigen onwil. In beide gevallen kan je er ook voor kiezen om niet te reageren.

Valt geen touw aan vat te

Valt geen touw aan vat te knopen. Wae had Vincent van Gogh te doen met genocide en landroof? Volslagen wappie die verklaring.

Ik denk dat vooral de

Ik denk dat vooral de opstellers van de verklaring hun eigen debiliteit etaleren.

Hahaha......

Verveelde studentjes die zich zelf werkers noemen.

Domlinkse actiegroep

Domlinkse actiegroep: Rijksmuseum verantwoordelijk voor bombardementen op Gaza
https://krapuul.nl/domlinkse-actiegroep-rijksmuseum-verantwoordelijk-voo...

De acties zijn iets minder

De acties zijn iets minder onschuldig dan ze lijken: blijkens een demonstratieoproep op instagram trekken de pro-palestijnse werkers op met de organisatie Hamidoun. Dat is een mantelorganisatie van de Palestijnse terreurbeweging PFLP. In tegenstelling tot Hamas en Islamitische Jihad is de PFLP niet islamistisch maar seculier. Desondanks nam de PFLP wel degelijk deel aan de massale pogrom van 7 oktober. In Duitsland is Samidoun inmiddels verboden. Wie heeft hier nu bloed aan zijn handen?

"Desondanks nam de PFLP wel

"Desondanks nam de PFLP wel degelijk deel aan de massale pogrom van 7 oktober." Sure. Heb je vast ergens op internet gelezen, he?

Nee, grappenmaker, dat is me

Nee, grappenmaker, dat is me verteld door een overvliegende postduif.

https://pflp.ps/post/23726/%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D8%B1-%D8%B9%D9%86-%D9%83%...

En als je zelf gelezen had

En als je zelf gelezen had waar je naar toe linkt, had je dus kunnen lezen dat ze zich solidair verklaren en niet hebben deelgenomen aan de aanval. Kan je best veroordelen hoor, dat ze een beetje proberen mee te surfen op de 'glorie' van de Al Aqsam lui, maar op moment dat jij hier van maakt "hebben weldegelijk deelgenomen" aan de aanval dan is dat niet serieus te nemen.
Maar goed, jouw punt is duidelijk: als de "workers for palestine" roepen dat de Amsterdamse musea mede-schuldig zijn aan de genocide op de Gazanen, dan kan jij inderdaad gaan roepen dat de PFLP aan de frontlinie van een 'massale pogrom' stond. Schiet verder niemand mee op, maar jij hebt lekker een debating punt gemaakt. Goed zo. Ondertussen wordt Gaza nog steeds dagelijks gebombardeerd, want Tsahal en criminelen als Bibi hebben schijt aan arabieren, schijt aan mensenrechten, en schijt aan de hostages.

'glorie'

Fascistische slachtpartij!

Abwuh? Het bombarderen van

Abwuh? Het bombarderen van burgers in Gaza, bedoel je? Zeker, foute boel. Ook volslagen biten het begrip 'zelfverdediging'.

Uiteraard heb ik die tekst

Uiteraard heb ik die tekst ook gelezen. Het taalgebruik is niet erg doordringbaar, maar er staat wel degelijk dat ze zelf mee hebben gedaan. Wat ze dan precies hebben bijgedragen aan de Al Aqsa-pogrom blijft een beetje vaag, dus ik heb dat ook nog ff voor je uitgezocht en het valt inderdaad wat tegen: ze hebben alleen wat lopen schieten op een Israelische grenspost bij Jenin. Tja, hun militaire slagkracht stelt tegenwoordig niet zoveel voor ... Het is het gebaar dat telt, zullen we maar zeggen. Misschien moeten de linkse sympatisanten in het Westen nog maar eens met de pet rond, zodat hun kameraden in Palestina ook weer echt mee kunnen doen? Ze zouden toch zo graag willen ... Voor het overige heeft de PFLP ook wel degelijk een lange geschiedenis van willekeurige moordpartijen op Joden, uit naam van het Palestijnse ideaal, dat moet je ze wel weer nageven.

Blijft het feit dat linkse groepen die dwepen met antisemitische terreurorganisaties en fascistische clubs zich nog eens stevig achter hun oren mogen krabben. Het Palestina-gedram begint tamelijk ranzig te worden.

Pffft. Ongeveer even ranzig

Pffft. Ongeveer even ranzig als dat gezeur van rechtse lui die te pas en te onpas de politieke islamstromingen als 'fascistisch' framen. Enne als je het over dwepen en dramen hebt, dan is het niet aflatende lobby van zionistische groepen en hun 'useful idiots' om de holocaust in te zetten voor hun propaganda pas écht cringy en walgelijk.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech