DAG EN NACHT TEGEN DE JACHT!

Hier kun je discussieren over DAG EN NACHT TEGEN DE JACHT!.
Vandaag is uitgeroepen tot Dag Van De jager. Door wie eigenlijk? Door de jagers zelf natuurlijk! Het is een zoveelste charme offensief bedacht door dierenbeulen die hun verwerpelijke activiteiten romantiseren en verkopen. Zelfs aan kinderen, onder het mom van ‘Hoe verpest ik een volgende generatie?’

Jagers, het zijn grote leugenaars. Ze zeggen dat ze nodig zijn voor de ‘wildstand’. Ze zijn zelfbenoemde ‘wildbeheerders’ of ‘faunabeheerders’. Maar daarvoor zijn al jagers aanwezig. Roofvogels... Wolven… Om er maar een paar te noemen. Toevallig ook beiden dieren die ook bejaagd worden door.. diezelfde (on)menselijke jagers. De optelsom is dus niet zo moeilijk: jagers jagen voor hun plezier. Jagers die jagen van nature, die hun prooi ter plekke kaalplukken en opeten, zijn hun vijand en bejagen ze dus ook. Die dieren staan hun hobby in de weg. Die dieren staan ook hun inkomsten nog eens in de weg want de lichamen van de door mensen bejaagde dieren belanden als het aan hun beulen ligt op borden in restaurants, verkocht als ‘wild’, of in blikjes die aan de mens gebracht worden op het schandelijk afgesloten Nationaal Park Hoge Veluwe, je weet wel, die grote omheinde dierentuin. Gelukkig maken activisten daar af en toe eens een gat in het afgesloten ecoduct. Hulde! Meer van dat is nodig! De actie van afgelopen week bij die hypocriete bende die de scepter over de Hoge Veluwe zwaait is een goed voorbeeld, dat goed volgen verdient.

Wat we nodig hebben is geen jacht door mensen, maar meer natuur! Aaneengesloten grote stukken natuur. Wat we nodig hebben is dat het menselijke dier daarvoor ruimte maakt, alle dieren daarin hun gang laat gaan en zichzelf als zelfbenoemd beheerder nog meer overbodig maakt. Wat we nodig hebben is dat de agro industrie volledig verdwijnt en stallen en slachthuizen plaatsmaken voor bossen, heide, velden, rivieren, sloten, vennen en meren. Zonder menselijk ingrijpen dat nu zo fervent wordt voorzien van een sausje ‘natuurbeheer’, redden dieren zich namelijk prima en is ‘afschot’, het favoriete eufemisme voor moord van menselijke jagers, niet eens ‘nodig’. Oh ja, we zijn ook meteen van een hoop stikstof uitstoot af. Win – win.
Wat ik ook niet meer wil zien: schapen achter hekken en klagende ‘houders’ van die schapen die de beesten niet willen beschermen tegen de hongerige wolf die zijn eigenlijke maaltijd afgeschoten zag door menselijke jagers en dan daar maar op zoek gaat naar voedsel. De enige reden dat een schapenhouder klaagt, is omdat die geen geld wil uitgeven voor een goed hek tegen die wolf, en omdat er door zijn eigen gierigheid wat schapen minder op het veld rondlopen om voor hun wol te gebruiken en die uiteindelijk naar de industriële slacht, ook al zo’n monster, worden gestuurd. Er zit geen greintje dierenliefde bij. Alleen maar eigenbelang.

Laat elke dag een dag tegen de jacht zijn! Dat is wat we nodig hebben. Slopen die geweren, jachthutten, stroppen, kooien en hekken. Kapotmaken de vuile propaganda, de mooipraterij. Weg met de mens met diens superioriteitsgevoel over andere dieren! De jacht is niet mooi of avontuurlijk. Het is slacht, bloedvergieten, alleen dan niet achter gesloten deuren als massaproductie maar verpakt als lekker-buiten-zijn-tijdverdrijf.

De natuur gereduceerd tot openbaar slachthuis: daar moet een einde aan komen. Als de ‘dag van de jacht’ iets mag bereiken vandaag, dan is dit felle tegenstand. Dag en nacht tegen de jacht!

Joke Kaviaar, 14 oktober 2023


Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech