Ganzenvergassers voelen zich bedreigd door activisten

Hier kun je discussieren over Ganzenvergassers voelen zich bedreigd door activisten.
De activisten proberen het werk van het ruimingsbedrijf te filmen om zo het dierenleed te kunnen onthullen. Dinsdagochtend kwam het tot een eerste confrontatie tussen de ganzenvergassers en activisten in de weilanden bij Uitdam aan het Markermeer. 'Toen we daar wilden wegrijden, vielen mensen van de Ganzenbescherming ons lastig, ze achtervolgden ons, stonden in de weg en ze stonden te filmen. Uiteindelijk moest de politie er aan te pas komen', aldus een werknemer van het ruimingsbedrijf.

De Ganzenbescherming ontkent deze lezing: 'We hebben van grote afstand gefilmd. Alleen toen ze wegreden, zijn we dichterbij geweest, omdat we op de dijk omwonenden inlichtten. Daar werden we vrijwel meteen verjaagd door drie agenten'.

Inmiddels is er een mediastilte rondom de vergassing aangekondigd, en worden er zwarte schermen geplaatst zodat de vergassing plaats kan vinden zonder toeschouwers.

Dinsdag oordeelde de rechtbank in Haarlem dat het vergassen van ganzen rond Schiphol gewoon mag doorgaan. Het doden van de ganzen moet voorkomen dat de vogels botsen met vliegtuigen, die daardoor in de problemen kunnen komen. De ganzen hopen op meer activisten die hen bijstaan in het ontsnappen aan de gaskamers :)


schiphol sluiten

Het wordt toch een keer tijd voor een campagne om Schiphol te sluiten. Al die vliegtuigen zijn een steeds groter gevaar voor de vogels. Daarnaast ook nog massale uitstoot van broeikasgassen en andere vervuiling. Vliegen blijft een decadent tijdverdrijf. Het gaat niet alleen ten kosten van het milieu, maar ook van de vele armen in de wereld voor wie de stijgende brandstofprijzen echt een levensbedreigend probleem worden.

Volgens mij wordt het tijd

Volgens mij wordt het tijd voor een campagne om ervoor te zorgen dat boeren en land(bouwgrond) bezitters niet overal van dat Engelse raaigras neerzetten.
Gewoon lekker laten verwilderen en één of misschien twee keer per jaar maaien om het beheersbaar te houden (liefst door een kudde schapen, de zwervende herders hebben het ook moeilijk).

Dit Engelse raaigras is wel makkelijker in behandeling, ook geven de koeien van dit gras meer melk en brengt het meer kuil op.
Nadeel is dat de ganzen dit gras ongelooflijk aantrekkelijk vinden. Daarom hebben we zoveel ganzen, en ja het zijn er teveel en nee vergassen is niet een oplossing.

Ik denk dat de oplossing ligt

Ik denk dat de oplossing ligt in het eten van meer ganzenvlees. De smaak ligt tussen kippenvlees en kalkoen. dus...

ik denk dat dat de oplossig

ik denk dat dat de oplossig is voor overbevolking, niet ganzen beheer. laten we massaal weer mensen vergassen en inplaats van een massagraf maken, gewoon naar de slagers ermee. lost overbevolking op en de honger in de wereld. plus minder mensen is minder vliegtuigen dus lost het hele schiphol ganzen probleem zich ook vanzelf op.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech