Wie doen het vuile werk.

Hier kun je discussieren over Wie doen het vuile werk..
Regelmatig komen er beelden langs van de oorlog aan de rand van wat Europa word genoemd. Er is gewenning ? Is dan de regelmatig in de media genoemde " escalatie "door wapen levering ook door NL regime van helmen naar kannonen samengevat. Niet uit mijn naam ! Maar die kannonen mogen dan weer niet te veel reiken niet diep in wat nu bekend staat als Rusland want dan dreigt De Bom. Wat een nucleaire bom ? Nou nee. Velen. Al die figuren die zo makkelijk over mensenlevens praten in praat shows ministers (ex) militairen. Ga zelf in een loopgraaf liggen minsters. Of nee eigenlijk niemand. Niemand in de praat shows zo als vandaag zondag 15 1 2023 WNL op zondag steld de vraag al dat moorden hoezo ? Nb. vandaag in WNL op zondag word min of meer gesteld 14 moderne tanks naar het Oosten dat zouden er HONDERDEN moeten zijn. Prioriteiten. Starten van bijv. bruinklool mijn in Duitsland groot verzet. Maar oorlog ? Fatalisme desinteresse onverschilligheid. Wat betreft de oorlog in het Oosten S H A M E . Ik zou kunnen huilen oud en sentimenteel zeker. Opvang is er ruimhartig geweest daar geen onverschilligheid blijkbaar zeker in vergelijking van opvang van andere vluchtelingen. Verder zorgen over de energie rekeing die hoger is omdat minder gas uit Rusland zo als bekend. Maar verzet tegen de oorlog ? Vij wel nul. Zeker in Nederland vrij wel nul. Nou prettige nucleaire Holocaust dan maar zou ik sarcastisch kunnen zeggen. Want dat is wat er teld blijkbaar inhoeverre raakt het me persoonlijk. Hoe wel ook dat niet. Denken zeker dat het een computer spel is in NL. Maar is het echt zo zwart wit ? Er was al onvrede en steeds breder wantrouwen tegen de gevestigde orde als ik de gevestigde media keer op keer moet geloven. Mensen wenden zich tot samenzwering theorie " Wappies " en tot Rechts. De Linkse partijtjes stellen niks meer voor. Ik waag me verder niet aan analyse ik zie alleen maar dat oorlog breed geen onderwerp is in NL en elderes in Europa anders dan wat opvang bieden. Waar is blijft continue discussie op indymedia.nl daar over vrag ik ook en natuurlijk grote concrete actie. Nog een overweging. Hoe is het om letterlijk geen benen meer te hebben geen armen geen gezicht. Die oorlog slachtoffers die er ongetwijfeld zijn komen niet in beeld worden weggecensureerd ook iets om je druk over te maken en wat wantrouwen moet wekken. Het moet blijkbaar een " schone oorlog " zijn. Waar blijven beelden zo als Vietnam My Lai dat leid tot breed verzet mag ik hopen dergelijke beelden. Hoe wel dat is niet zeker. Journalisten zijn nu " embedded " en laten zich wegsturen. Enz. Is dit allemaal een andere prioriteit stellen ? Of is het fundamenteler.
Het vuile werk. Vorig jaar 2022 stelde sociologe Maguerite van den Berg in MUG " rot werk moet je weigeren ". Ja zo eenvoudig is dat. Ze had het niet over oorlog voeren overigens. In een loopgraaf sterven als soldaat en anderen " legaal "doden het is toch altid weer gewoon werk. Blijkbaar. Daar is gewenning bij de moordenaars op het slagveld. Over Russische soldaten " ze komen in golven ". Als dienstweigeraar militaire dienst herinner ik me dat dat in de vorige koude oorlog toch wat anders was wat betreft verzet tegen oorlog nuclairea wapens en dergelijke. Maar zo als gesteld rot werk moet je weigeren.


Paar opmerkingen: ik hoor je

Paar opmerkingen: ik hoor je niet over de oorlog in Yemen (Weet u nog...)
Margarita van de Berg heeft makkelijk lullen. Ze zit niet in de reïntegratie. Ik heb een boekje van haar thuis. Best interessant maar uiteindelijk pleit ze er toch voor om FNV lid te blijven. Rotwerk weigeren betekent simpelweg geen uitkering.

Herinneren we ons Femke

Herinneren we ons Femke Halsema nog die ooit bedacht dat je met een uitkering moest kunnen studeren? Zodra dit soort types eenmaal aan de macht zijn denken ze opeens radicaal anders over sociale zekerheid. Margarita zal een aardige vrouw zijn met de beste bedoelingen maar ik vertrouw die intellectuele academici niet meer.

gooi ik die knuppel maar

`wie doen´?

zucht

Ja, zo gaan we zeker serieus genomen worden

.......om over de rest van de

.......om over de rest van de kromme tekst maar te zwijgen....

F, is er dan niemand meer die ideen in gewone, leesbare, van interpunctie voorziene tekst, kan schrijven?

“The reason it hurts so much to separate is because our souls are connected.”

mensen hebben geen zielen

mensen hebben geen zielen maar zijn zielen. Zie Bijbel.

Hier lopen wat dingen door

Hier lopen wat dingen door elkaar lijkte me. De redenen om wel wapens en steun te geven aan Oekraïne zijn heel divers. Ik denk zelf dat als er eerder meer steun was gegeven er eerder een punt was bereikt waar Oekraïne genoeg overwicht zou hebben gehad om tot redelijke vredesbesprekingen te komen, waarbij zij niet ten behoeve van de status quo voor andere landen grondgebied zouden moeten opgeven. Vergeet niet dat Rusland in hun retoriek al zegt zich te richten op het satanisme van het westen, het is ideologisch al een stap verder dan de zogenaamde denazificatie. Ik herken als transman heel goed waar de agressie van Rusland tegen het verdorven westen zich op richt. Wat mij betreft knapt Oekraïne juist vuil werk op ter bescherming van mensen zoals ik.

Er is natuurlijk wel aandacht voor wat er nodig is voor vrede. Tenminste ik kom in de media genoeg tegen wat zich daar op richt. Ik kom ook zeker wel hele grafische beelden tegen van de oorlog. Dat jij dat niet tegen komt zegt misschien niet zo veel.

De angst voor een nucleaire holocaust deel ik niet. Betreffende escalatie, het lijkt me vooral Rusland die escalatie en angst als strategie inzet. Dat moet ook wel, want asks het om militaire kracht gaat zijn ze de zwakkere partij. Ook om in Rusland zelf mensen te blijven mobiliseren en animo te houden voor oorlog zijn zij juist gebaat bij escalatie. Ik zie ook niet in waarom zwaardere wapens vanzelfsprekend tot escalatie zouden leiden? Zwaardere wapens zouden ook juist de strijd sneller kunnen doen beslissen. Als Rusland simpelweg niet de mogelijkheden heeft om mee te gaan in een wapenwedloop, dan leid zwaardere bewapening van Oekraïne niet noodzakelijk tot steeds verdere escalatie. En zoals ik zei, ik denk niet dat Rusland dan over gaat tot nucleaire bommen. Daarna hebben ze namelijk niks meer.

Als het gaat om soldaat zijn als werk dan is toch ook vooral Rusland daar meer van afhankelijk gezien het gebruik maken van een huurleger.

Volgens mij willen juist heel veel mensen dat die oorlog stopt. Het is alleen onredelijk om daar Oekraïne de prijs voor te laten betalen. Daarom zou ik dus zeggen, steun Oekraïne maximaal zodat Rusland gepacifieerd kan worden. En nee, die steun hoeft niet via politieke instituties te gaan voor wie dat niet wil. Er zijn genoeg manieren om Oekraïne te steunen lijkt me.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech