Oproep aan politici en Joodse instellingen: stop niet alleen foute boeken, maar ook nazispullen

Hier kun je discussieren over Oproep aan politici en Joodse instellingen: stop niet alleen foute boeken, maar ook nazispullen.
Er zijn in Nederland volgens de werkgroep nu zo'n twintig websites met nazispullen, daaronder Marktplaats in Amsterdam. Deze site biedt momenteel 3.700 nazi-artikelen aan, vaak met openlijke hakenkruizen. De grootste andere zijn DutchMilitaria.com uit Tilburg, met 5.600 artikelen en vol SS-tekens en hakenkruizen, EAmilitaria,com uit Hilversum met 2.400 louter nazi-artikelen en FJM44.com, ook uit Tilburg met ruim 2.000 spullen en eveneens duizenden foto's van nazisymbolen.

Volgens de werkgroep moet openlijke tonen van nazisymbolen behalve bij musea en onderwijs en ook nazihandel verboden worden en is particulier verzamelen van nazispullen uiterst ongewenst. Op alle naziverkoopsites vind je volgens de zegsman geen enkele uitleg over de holocaust of de naziterreur, en wordt allerlei nazispul aangeprezen met termen als 'bijzonder', 'prima staat' en dergelijke. De werkgroep vindt dat zulke ooenlijke verkoop holocaustontkenning en ook antisemitisme aanwakkert. Bovendien leidy verzameln van zulke spullen onvermijdelijk tot bewondering ervan.

Er zijn ook ongeveer 10 nazibeurzen per jaar, met als grootste de Militariabeurshouten.com, elke twee maanden in Houten. 'Al deze gewetenloze handelaren neregern volkomen alle Holocaust-info en verdienen bovendien dik aan deze handel', zegt woordvoerder Arthur Graaff van de werkgroep. Hij heeft twee beurzen kunnen laten sluiten, in Huizen NH en Duiven (bij Arnhem), maar dat is veel werk voor een particuliere groep. Graaff wijst erop dat verzamelaren volgens hem altijd ook bewonderaars van nazispullen worden.

In augustus 2021 bezocht een filmploeg met geheime camera de beurs in Houten en trof daar vele honderden nazispullen met hakenkruizen. Op de beurzen worden ook nazistische boeken vol antisemitisme verkocht. Het Centraal Joods Overleg en het CIDI deden toen aangifte. https://www.bnnvara.nl/kassa/artikelen/ ... -nazibeurs

Voorzitter Jacques Grishaver van het Nederlands Auschwitz Comité is eveneens een tegenstander van handel in nazispullen en stelde al eerder, na afloop van een Auschwitz-herdenking, toen op dezelfde ochtend er ook een nazibeurs in Houten plaatsvond: 'Terwijl wij hier de moord op mijn familieleden herdenken, worden 40 km verderop vrijelijk de spullen verkocht die daarbij gebruikt zijn.'

Op Marktplaats staan ook zonder beperking duizenden nazispullen. De actuele stand is ruim 3.700, met als duurste stuk een nazi-Luftwaffedolk - volgens niet toegstaan. https://www.marktplaats.nl/l/verzamelen ... DECREASING

Maar in 2016 beperkte Marktplaats na acties van Graaff en het CIDI en een uitzending van BNNVARA's Kassa deze handel, o.m. door nieuwe regels op te stellen. Maar de site handhaaft deze regels niet. In december Graaff roept de nationaal coördinator Verdoner op, om zo snel mogelijk ook Marktplaats aan te gaan pakken en de andere nazihandelaren.
https://help.marktplaats.nl/s/article/u ... -materiaal.


Weer een artikel van Arthur

Weer een artikel van Arthur waarbij hij zijn eigen "werkgroep" naar voren brengt, alsof dat een breed gedragen geheel is.
Deze "werkgroep" bestaat gewoon alleen uit Arthur en zijn al jaren durende strijd tegen windmolens.

Als het tonen en aanbieden van deze artikelen zo verwerpelijk is, waarom staan er dan in het artikel zes afbeeldingen van nazi spullen?
Lijkt mij voor het verhaal niet nodig, zeker omdat deze artikelen

Wel handig dat Arthur extra informatie geeft waar deze spullen allemaal te koop zijn, een beetje reclame kan nooit kwaad lijkt hij wel te denken.

De tekst "Bovendien leidy verzameln van zulke spullen onvermijdelijk tot bewondering ervan" is natuurlijk ook zo banaal dat dit gewoon lachwekkend is.

Nog leuker, hij haalt musea

Nog leuker, hij haalt musea en onderwijs aan. Hoe moeten musea en leraren aan hun spullen komen als ze die nergens kunnen kopen? Dit verbieden zorgt ervoor dat niemand meer iets kan leren.

Grishaver was vroeger zelf

Grishaver was vroeger zelf handelaar in militaire spullen, is wel de laatste die nu mag zeiken.

Gisteren was de herdenking

Gisteren was de herdenking van de Kristallnacht. De wereld staat stil bij de nazis en hun misdaden. Laat het aan de graaff over om nieuwe pogroms in te willen stellen. De gek zit achter de ellende bij marktplaats, verzamelbeuren, wilt kerkhoven laten vernietigen en liegt en bedriegt overal om zijn extremism’s te verkondigen. Laten wij actiebeweging hier niet in mee gaan. Meestal lachen we de graaff uit als hij weer ergens tegen is, maar dit is gevaarlijk. Mensen die andere mensen hun wils opleggen hebben we bestreden. Vrijheid van lichaam en geest, tegen dogmatisch denken, tegen extremism. Weg met de graaff!

kan dit weg? Alleen maar

kan dit weg? Alleen maar kwaadardig.

Ik ben het eens met de

Ik ben het eens met de poster. Tijd dat Graaff eindelijk een verbod krijgt om hier nog te posten. De man maakt werkelijk overal ruzie en gebruikt Indymedia als zijn persoonlijke haatblog. De ene keer maakt hij ruzie met zijn eigen politieke partij in de gemeentepolitiek, de andere keer gaat hij vreemd en post hier wat zijn exvriendin inspreekt op z’n voicemail, dan wilt hij weer een heel kerkhof vernietigen. We weten het nu wel.

Nooit in verdiept, maar dit

Nooit in verdiept, maar dit is wel heel gaaf om te gaan verzamelen. Zijn die adressen een beetje betrouwbaar, Arthur?
Je Marktplaats linkjes raken kant nog wal overigens, ik zie alleen errors, swarovski en Heineken artikelen. Kan je dat nog even met wat meer aandacht officieel rapporteren?
'In december Graaff roept de nationaal coördinator Verdönnerkebab op...' Je klinkt verdorie steeds meer als Yoda! Weet je dat het getuigt van minachting voor je lezers als je zoveel stijl- en taalfouten maakt in je schrijfsels?

Re: Oproep aan politici en Joodse instellingen: stop niet alleen

ohnooo, Arthur Graaff is weer ontsnapt uit het bejaardenhuis en gaat weer los? Gelijk maar weer ruis?

Welke "werkgroep"? Weer eentje om toe te voegen aan dit lijstje zeker: https://www.droog-mag.nl/2020/ag/pseudoniemen.html

Arthur en Graaf en de spatie er tussen?

Arme Tuur, helemaal de weg kwijt. Ik ben AFA en re-enactor, kom op veel beurzen. Hebben niks te maken met nazi's. Beide beurzen zijn niet gesloten maar gewoon verhuist naar grotere zalen, bestaan gewoon nog. Wat een wappie die man.

Re: Oproep aan politici en Joodse instellingen: stop niet alleen

Nazihandelaar? Doe even normaal man. Weet je wel het is om iemand voor nazihandelaar uit te maken? Als je jouw redenatie volgt is iedere verkoper van spullen die jou niet bevallen een nazi. Kijk eens in de spiegel, de enige die in Nederland nazimethoden hanteert is Arthur Graagff zelf. Onschuldigen uitmaken voor nazi, je moet het maar durven.

Begraafplaats Ysselsteyn, veilinghuizen, Marktplaats, Ebay, webshops, antiquariaten, filmhuizen, bioscopen, uitgeverijen, onderwijsinstellingen, musea, overal heeft Graaff een probleem mee als er iets van de oorlog wordt getoond. Al deze instelling verbieden is te zot voor woorden.

Zal ik je eens wat vertellen Arthur Graaff: geschiedenis verbieden is geschiedenis ontkennen. Als iemand dus hier de holocaust niet het recht doet om tot in de eeuwigheid herdacht te worden ben jij het. Ga eens kijken bij de grootste uitgever van Tweede Wereldoorlog boeken in Nederland: Uitgeverij Aspekt. Toevallig ook de huisuitgeverij van het CIDI. Durf je daar ook te klagen? Of is dit weer de selectieve verontwaardiging van oppertrol Graaff?

Als alles en iedereen waar Graaff persoonlijke vetes tegen voert echt nazi's waren of foute sympathien hadden, dan had de politie daar al lang tegen opgetreden. Het feit dat de enige die al jaren overal en met iedereen ruzie maakt en mensen valselijk beschuldigd Graaff zelf is zegt meer over hem. Wat een uilskuiken.

Ga eens echt actie voeren lafbek, tegen de NVU, Pegida, PVV, FVD, antikoloniaal actievoeren, maar nee, Indymedia nar Graaff moet weer in zn eigen waan doorschieten. WHAHAHAHA

Re: Oproep aan politici en Joodse instellingen: stop niet alleen

Wat is er mis met verzamelen? Er zijn mensen die Russisch verzamelen, geallieerd, duits. Het is allemaal geschiedenis. Wat je wegstopt vergeet men en herhaalt zich. Verzamelaars houden de geschiedenis levend.

Graaff is een oud communist, nee, zucht, dat heeft de wereld veel goeds gebracht [sarcasme]. Ik ken zat verzamelaars die herdenkingen organiseren. Maar ook dat wilt graaff niet en hij wilt zelfs dodenherdenking verstoren met een lawaaiprotest. Kan iemand de wereld tegen deze man beschermen? De wereld heeft minder extremisten als graaff nodig en juist meer verzamelaars die zeker in deze tijd helpen om lering te trekken uit de ellende waar de Hitlers, Stalins, Poetins en Graaffs voor hebben gezorgd. Nooit meer extremisme, nooit meer fascisme!

Vraagje aan de starter

Hoi Graaff! Ik heb een vraag. En een serieuze, omdat ik jouw strijd al een tijdje volg en me een beeld probeer te vormen of je oprecht actie voert of een persoonlijke vete aan het uitvechten bent met een paar mensen. Ik heb geen zak affiniteit met nazi- of oorlogsspullen, maar door jouw berichten ben ik gaan googlen. Het valt mij op dat wanneer je weer ernstig protesteert tegen bepaalde zaken, je steeds dezelfde evenementen, websites en mensen benoemt. 'Er zijn 20 websites! Marktplaats!I Ik heb de hakenkruisen geteld! Ooit in een ver verleden zei de joodse neef van Rabbi Malle Jodokus van de Tempelberg dat hakenkruisen en heroïne gewoon hetzelfde zijn! Dolken zijn verboden! Arrest! Kassa! CIDI! Holocaustontkenning!
En dan kom je steevast met een paar, in mijn ogen, vrij kleine websites en handelaren. Steeds dezelfde. Mijn vraag aan jou: waarom benoem je nooit de grootste handelaren in Nederland? Tarnmilitaria? Hiscoll? IMCS? Militariaplaza? Oorlogsspullen? Waarom kom je steeds terug op dezelfde paar kleine webstekken? Mag ik suggereren dat er iets persoonlijks aan de hand is EN dat je bang bent voor de grote handelaren en veilinghuizen, die niet het geduld hebben om in alle redelijkheid en fatsoen met je in discussie te gaan om tot elkaar te komen, maar je waarschijnlijk zonder dralen bij je seniorenklootjes pakken en je voor een rechter slepen om je bij te brengen wat de juridische begrippen laster en smaad betekenen? Ik hoop dat je dit kunt toelichten, maar naar wat ik gelezen en gegoogled heb, zal dit een zinloze inspanning mijnerzijds geweest zijn omdat het je gewoonte is om je stellingen op de deur van menig website te timmeren, om vervolgens weg te kijken van iedere reactie en aan de slag te gaan met een ander project waarmee je mensen kunt trollen.
Maar misschien heb je er twee onder je buik hangen wil je me / ons verlichten!
Gegroet,
Tristan de Graaf (niet te verwarren met Graaff)

[spam deleted]

[spam deleted]

Re: Oproep aan politici en Joodse instellingen: stop niet alleen

Nagekomen bericht, wat een onzin. Dit heeft niks meer met actievoeren te maken. We willen allemaal onrecht bestrijden, maar wat Arthur Graaff hier deed was alleen persoonlijke drammerij. Lees de reacties bij de Gelderlander maar eens. Ik krijg het als anarchist mn strot bijna niet uit, maar als je ZO weinig respect hebt voor mensen die nog de tijd nemen om je te woord te staan dan verdien je dat de politie je vastgrijpt. Tegen geweld, tegen de politie, maar in dit geval zeker tegen Arthur Graaff. Lees maar eens waarom Pieter Storms verdwenen is van Krapuul, en dan Graaffs onzin daar. Bah.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech