“Maar we zijn geen racisten hoor!”

Hier kun je discussieren over “Maar we zijn geen racisten hoor!” .
Nou nou, goed hoor! Gemeenten doen uit eigen beweging niks en willen alleen Oekraïense vluchtelingen opvangen. Van Den Burg die over detentie en deportaties gaat vindt dat dan wel weer best, maar het mag jammer genoeg niet. Nou, dan maar zo, met dwang van bovenaf. Het is het ultieme recept voor een nieuwe golf vreemdelingenhaat op de niet aflatende stroom bagger van racisme, fascisme en xenofobie. Een stroom die is veroorzaakt door de vele verrijk-jezelf-en-laat-de-rest-stikken regeringen van Rutte op rij die vluchtelingen telkens weer in verband brengen met problemen die door die regeringen zelf zijn veroorzaakt.

Gisteren ging Joost Eerdmans van JA21, de zoveelste extreem rechtse partij in de Tweede Kamer, handenwrijvend naar Tubbergen, om de vruchten van het jarenlange xenofoob beleid en racistische en fascistische politiek zelf maar eens te mogen plukken. Even de menigte toespreken! En wel als volgt: “De regering en het COA zetten de lokale democratie buitenspel. Dit heeft een enorme en ongekende precedentwerking. Er moet nu anders worden ingegrepen, namelijk met een rem op immigratie”.
Maar we zijn geen racisten hoor en vluchtelingen zijn welkom, behalve… . En we halen die hele extreme borden waar mensen mee komen echt wel snel weg want dat is wat al te duidelijk. Gewoon ‘bezorgde burgers’ zijn we, allemaal! En we willen het wel gezellig houden hier.
Maar de voormalige eigenaresse die het hotel aan het COA verkocht heeft, is haar leven niet meer zeker in het dorp en moest onder politiebegeleiding vertrekken.

De taferelen aldaar, al een paar dagen op rij, doen denken aan ophef over het inrichten van nieuwe AZC’s alweer heel wat jaren geleden, in 2016. Het is een terugkerend fenomeen zolang doelbewust AZC’s gesloten worden wanneer er een tijdje minder vluchtelingen komen.
Doel 1: ontmoediging van vluchtelingen want ‘er is geen plek’ .
Doel 2: tegen de bevolking telkens weer kunnen zeggen: ‘vol is vol’ en ‘het zijn er teveel’ en ‘we kunnen het niet aan’ en zo angst en haat aanwakkeren als voedingsbodem voor anti-immigratiebeleid.
Doel 3: het uitspelen van vluchtelingen tegen elkaar. Allereerst degenen die zich zo mogen noemen zoals Oekraïners, die het voordeel van hun witheid en christendom hier vertaald zien in het voorrecht met open armen te worden onthaald, tegen Afrikaanse vluchtelingen of vluchtelingen uit het Midden-Oosten die hun huidskleur en religie tegen zich gebruikt zien. Maar ook het uitspelen van diegenen die enige kans maken met hun asielaanvraag tegenover degenen die stelselmatig ‘veilige landers’ worden genoemd en in een adem worden geassocieerd met ‘overlast’ en ‘criminaliteit’.
Deze doelen tezamen, van overheidswege ongeschreven vastgesteld, vormen de basis van institutioneel racistisch beleid. En als racisme wet is, dan mag de bevolking het toch ook? En dan kun je toch zeggen: ‘Zie, er is geen draagvlak!’? Die vicieuze cirkel moet eens doorbroken worden.

Wie herinnert er zich deze nog: “Daar moet een p**m*l in!” ? Dat was in dat beruchte jaar 2016, gericht tegen een voorstandster van de komst van een AZC. Ook nu weer zien we hoofdzakelijk witte mannen zich bezorgd maken om ‘hun’ vrouwen. Eigen p**m*ls eerst natuurlijk. Rape culture is tenslotte van alle samenlevingen en tijden maar witte mannen bepalen wanneer het een probleem is en wanneer niet. Nog maar een paar weken geleden speechte een mannelijk lid van het Amsterdamse Studenten Corps: “Er is één ding dat belangrijk is: dat vrouwen niks en niks meer zijn dan een...HOER! ” en dat “heren de nekken van vrouwen zullen breken om hun lul erin te steken” en dat vrouwen “sperma-emmers” zijn. Ook niet zo verbazingwekkend aangezien een zelfverklaard verkrachter gewoon weer moppen mag zitten te tappen op televisie. De makers van het programma vinden dat dan heel gewoon want foute grappen maken, daar leven ze voor. Maar ‘de buitenlanders’, daar moeten we voor uitkijken. Gaaf land dit. Kijk maar.

Een Tubbergse bloemlezing, wel snel onder tafel geveegd natuurlijk:

– Ouders sturen hun kinderen de straat op met een bord ‘AZC NEE NEE NEE’. Dit ook scanderend. Oranje ballonnetje erbij.
– Een bord met de tekst ‘Met 300 AZC’ers van kleur – Binnenkort in Albergen – Verkrachting, beroving en terreur’.
– Een bord aan een gevel met tekst ‘Houd Albergen schoon’.
– Een gemeenteraadslid van Tubbergen die lachend zegt: "Waarom moeten die vluchtelingen hier komen? Ze hebben niet dezelfde normen en waarden als 'ons' ".

Reacties op Twitter, open riool van het internet:

– “Neem jij dan een vluchteling in huis?” : dooddoener.
– “Het moet gewoon klaar zijn met de overlast en van ons geld profiterende gelukszoekers! Ik ben trots dat het platteland in actie komt!!” : vooroordeel zonder opsmuk. Ook iets met boeren.
– “Hou toch op met je vluchtelingen. Het zijn gelukszoekers.” : gelukzoeken is slegs voor blanken, kolonisten weet u wel.
– “Dan zit er nog maar 1 ding op” gevolgd door een vlam : dit is een oproep tot brandstichting.

In de media hetze als altijd:

– De Volkskrant kopt en citeert kritiekloos:
Albergen woest over komst azc: ‘Als het zo slecht is in het land waaruit je gevlucht bent, kun je dat beetje regen hier toch ook wel aan?’, ofwel: dan mag je hier ook creperen en dat mag best in de krant.
Wat ook in de krant mag, is deze uitspraak van een inwoner die over de tekst van een spandoek hardop nadenkt: ‘Wel jagers, geen n*g*rs’.
In het dorp waar ook veel omgekeerde vlaggen hangen, viel ook deze onzin over Ter Apel te citeren: ‘Dan zie ik daar allemaal mannen van mijn leeftijd in het gras liggen. Hoezo zijn die niet aan het werk, denk ik dan. Ik ga toch ook om zes uur ’s ochtends mijn bed uit? (...)’ : aan vooroordelen geen gebrek en aan kennis des te meer. Vluchtelingen mogen niet eens werken, tenzij ze uit Oekraïne komen.
– Angela de Jong (wie??) in (jaja) Vandaag Inside (met Derksen aan tafel): “begrijp de reacties in Tubbergen omdat de inwoners Albergen gekleurde mensen niet gewend zijn” : vergoelijking van racisme. O ja, ze wil ook dat Zwarte Piet blijft.

Hoe nu verder? We zitten met een overheid die helemaal geen vluchtelingen wil opvangen maar wel doet alsof. We zitten met gemeenten die geen vluchtelingen willen opvangen, tenzij ze wit zijn. De landelijke overheid dropt hun probleem bij de gemeenten. De gemeenten stoken hun bevolking op. De bevolking mikt hun racistische mestvaalt op straat. Vluchtelingen worden van hort naar her gesleept en tot wanhoop gedreven en krijgen alles en iedereen over zich heen als ze het in die hitte of in die plensregen niet meer trekken om als vuil te worden behandeld en met elkaar slaags raken omdat die verdeel-en-heers politiek zo goed gewerkt heeft. Gedoneerde tenten worden door zwaarbewapende ME gejat. En dan weer van voren af aan.

We zijn nog veel te lief allemaal. Een weekje No Border Camp ver van waar dit allemaal plaatsvindt is een statement maar geen afdoende antwoord. Najaar en winter staan voor de deur. Overal in het land staan panden leeg en die panden kunnen worden gekraakt omdat wat niet mag wel nog steeds kan. Het wordt ook tijd dat die boerenbedrijven die winst maken met dierengevangenissen, dierenleed en milieuvervuiling per direct worden gesloten. Dat levert een boel ruimte op voor natuur, mens en dier. Maar tegen de agressieve tractorterroristen durft de staat niet en tegen vluchtelingen en hun supporters wel. Als we willen dat er wat verandert, moeten we het zelf doen, hoe dan ook. Met alle mogelijke middelen. En dan weten we dat we het ook tegen de staat moeten opnemen.

Ik weet niet wat erger is, de stank van mest of de stank van de haat. Wel dat ze hand in hand gaan. Wel dat ze de overheid elke keer weer heel goed uitkomen. Als dat beoogde AZC in de fik gaat en de bevolking weer rustig gaat slapen, spreken de media dan weer vol begrip over een ieder die vluchtelingen het liefst per omgaande naar dood en verderf wil sturen en schande van vluchtelingen die met teveel zouden zijn en op straat het idyllische beeld van dit vredige landschap verstoren? Wat wedden we erom?

Maar beter nog: wat doen we eraan?

Joke Kaviaar, 19 augustus 2022


black people everywhere

black people everywhere

Yes dat zou mooi zijn!

Yes dat zou mooi zijn!

Maar ik ben helemaal geen extremist hoor!

Altijd lachen als Joke anderen van terreur en intimidatie gaat beschuldigen.

Ha! Ik zat al op je mening te wachten Joke

....nadat ik de laatste dagen niet alleen de gebeurtenissen in NL had gezien (ter apel, tentjes, en die "volksdemo" in Aalbergen) maar ook al de shit rond om het Belgische AMC, deuren dicht vanwege "gevaar voor personeel", niemand binnen, de volgende dag enkel de "kwetsbaren", en dus al dagen lang geen alleenstaande man meer binnen gelaten (nu al ongeveer 300).

Hoe degoutant (vlaams voor walgelijk) ik dit alles ook vind, heb ik toch vragen bij je positie:

wat betreft oekraine, ja, helaas, die mensen staan inderdaad "dichter" bij ons in NL en BE, en worden dus makkelijker geaccepteerd door de meerderheid van de inwoners van onze landen. Ze "verdwijnen" opvallend snel binnen de gevestigde gemeenschappen, en veroorzaken verder weinig "headlines"

Mag je dat iemand kwalijk nemen? Hongarije 1956 was precies hetzelfde, net als de Poolse gemeenschap een 20tal jaren geleden.

En tsja, die moslims en afrikanen, die staan verder weg van de meerderheid van de autochtone inwoners. Mag je hen dat kwalijk nemen? Is ons anarchistisch gedachtengoed niet ook gebaseerd op de mening van de meerderheid, hoe fout die ook kan zijn, of zijn wij de "moral polizei"?

En je vergeet in je betoog een verschil te maken tussen politieke en economische of klimaat migratie... Wij anarchisten kunnen die migratie stromen als een zien, de meerderheid van de bevolking daarentegen echter zeker niet....

Er is een procedure voor "politiek asiel", die mensen worden door bijna iedereen (!) in Europa als "gerechtvaardigde immigranten" gezien.

Het probleem begint bij "economische of klimaat migratie", dat wil momenteel bijna niemand.

Laat staan het enorme culturele verschil tussen Islam en "onze" waarden en normen, de afstand tussen "hen" en "ons", ik wil echt niet in Afghanistan of Turkije of Marroko leven, anders ging ik daar wel wonen. Ga jij een burka dragen Joke? Ga ik homos van gebouwen flikkeren? IK denk van niet.

Moeten we dus niet eerder werken aan eigen procedures voor die mensen? Hen uit de COA of Fedasil wereld halen, en een eigen procedure geven?

Standpunten innemen in wat "we" wel, en niet willen accepteren?

Die boeren zijn misschien niet zo politiek onderlegd als wij, maar hebben ergens wel een punt:

Aan ons hen een andere wereld te latren zien EN BEGRIJPEN.......

Tis maar een idee....

Hoor je later Kaviaar!

ter verdere illustratie:

zie ook eens hier, reactie vanuit "mijn" buurt in BXL, een buurt die hoofdzakelijk moslim is, en waar de onderstaande reactie BREED gedeeld wordt! (tsja, hoe fucked up kan je het hebben...werk aan de winkel voor echte anarchisten....)

https://www.bruzz.be/samenleving/schaarbeek-wil-geen-aanmeldcentrum-voor...

een overzicht vanuit nl talig brussel

https://www.bruzz.be/videoreeks/vrijdag-19-augustus-2022/video-herbekijk...

En dan door je kameraden als klasse verrader gezien te worden...

Maak daar maar van

klassenverrader én concern troll

kan je me zeggen

wat een concern trol is?

Kwestie van deze discussie te blijven begrijpen.....

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. usual troll.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. usual troll.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. usual troll.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. dftt.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. dftt.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Echt? Ben je ZO dom?

R.I.P

Ingymedia is dood.

"ingymedia" ?? Was je alweer

"ingymedia" ?? Was je alweer dronken?

Ga zelf maar lekker dood, arme troll :)

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. (proest).

Gatsie, alweer een zielige

Gatsie, alweer een zielige poging om een discussie los te krijgen door met begrippen als 'ableism' te gooien, terwijl het heel duidelijk is dat het enige wat je wil, is dat de disucssie over jou gaat. Zielig en nutteloos. En ja ik weet het, ik ben weer de troll aan het voeren, sorry mods, maar kunnen jullie niet gewoon een ip-ban invoeren oid?

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. usual troll.

Zwaarbewapende ME

In werkelijkheid waren het handhavers.

[spam deleted]

[spam deleted]

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. usual troll.

Ha ha ha, aan de reacties te

Ha ha ha, aan de reacties te zien weet Joke in ieder geval een gevoelig snar te raken. Spot on!

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech