Wapengigant EADS – Alternatief jaarverslag en protest

Hier kun je discussieren over Wapengigant EADS – Alternatief jaarverslag en protest.
De Campagne tegen Wapenhandel protesteert op 31 mei bij de aandeelhoudersvergadering van wapengigant EADS in Amsterdam tegen de gigantische geldverspilling aan wapens, die de wereld er onveiliger op maken en landen diep in de schulden storten. Onder meer Spanje heeft grote schulden bij EADS. In 2011 verkocht EADS voor 11,6 miljard euro aan wapens. Dat is genoeg om alle kinderen op de wereld een jaar lang gratis basisonderwijs te geven.

Het Alternatief Jaarverslag EADS vind u op http://stopwapenhandel.org/node/1321

Wat: Demonstratie met onder meer spandoeken bij aandeelhoudersvergadering EADS, een aantal mensen demonstreert ook binnen tijdens de aandeelhoudersvergadering.
Waar: Hotel Okura, Ferdinand Bolstraat 333 Amsterdam
Tijd: donderdag 31 mei, 9.30-11.00 uur


Dat een aantal kinderen een

Dat een aantal kinderen een jaar lang gratis onderwijs kunnen krijgen als geld goed wordt besteed is geen argument sorry. Mensen met kinderen in Nederland denken dan mijn kinderen hebben onderwijs dus wtf. Anderen zullen wijzen op werkgelegenheid.

Zo zijn er ook andere argumenten

Gelukkig zijn er genoeg mensen met kinderen die verder kijken dan hun neus lang is. En als je het hebt over werkgelegenheid kunnen meer mensen werken als hetzelfde geld in het onderwijs terecht komt.
Enkele hele dure specialistische lui die wapentuig maken lijkt ons zoals je kunt lezen geen goede keus. In meerdere opzichten.
Begrijp ik hieruit dat je liever oorlogen mogelijk maakt dan kinderen een toekomst geeft?

Er zijn al meer dan 40 ( ! )

Er zijn al meer dan 40 ( ! ) jaar kern wapens in Nederland. Is inmiddels toch redelijk breed bekend was een paar jaar geleden nog n.b. op t.v. actualiteiten rubriek van de Tros n.b. Nederlandse Generaal verklaarde in dat programma dat die kern wapens daar goed liggen en dat Nederland daar door mee kan praten internationaal . Of zo iets. Mijn idee is dat geen enkel rationeel argument breed overtuigend is. Ook " de arme kindertjes " toer niet hoe oprecht gemeend dat mogelijk ook is. Het is gewoon
tijd voor andere argumenten andere strategie volgens mij. Ik heb daar ook het antwoord niet echt anders dan dat ik me van het hele zooitje afkeer. Ook van dat volk dat - bijvoorbeeld - de monarchie in Nederland nog steeds in grote meerderheid blijkt te steunen. Dit jaar nog op bezoek bij sultan Kwiebus van Oman niet zo'n fris typje.http://www.youtube.com/watch?v=qwtF0XLFDxg Voor een deel is het ook zo abstract het gevaar van oorlog vernietiging. Ik heb er wel begrip voor dat mensen andere prioriteiten hebben waar ik geen begrip voor heb is dat ze ( nog ) stemmen en op andere manieren de bestaande orde steunen. Ik doe al heel lang niet meer mee voor een groot deel niet eens uit eigen keuze. Toch eerlijk gezegd ben ik daar ook niet helemaal zeker van bijvoorbeeld :
Ik loop met het plan rond om een les pakket samen te stellen om voorlichting over kern wapens te gaan geven op scholen. Tot nu toe over al bot gevangen als ik om hulp vroeg bij het samenstellen er van.
" De arme kindertjes " hebben toch niet zo'n prioriteit ?
De inmiddels symbolische traditionele protesten mooi vooral mee door gaan maar na zo veel jaar wat is het nog meer dan een soort van ritueel ? Een geloof ? Christenen hebben nog steeds een groot aandeel in die hele anti oorlog beweging. Dat zegt toch wel iets in het kader van geloven. Voor al doen wat je moet doen volgens de verantwoordelijkheid die je voor zelf ziet. Ik zag gister nog een programma over
de teloorgang van de scheeps werven in Vlissingen. Die steunden op het einde voor al op overheids opdrachten voor de Nederlandse marine. Geen woord van de ex werknemers over de verwerpelijkheid daar van ik herhaal geen woord. " Wir sind das Volk ". Ik mag wel oppassen geen misantroop te worden.

Was generaal BUITEN DIENST in

Was generaal BUITEN DIENST in dat Tros programma dit voor de volledigheid. Ik zoek nog even naar het programma op Uitzending Gemist enz.

video

Het bevalt me niet dat de video al begint te downloaden en afspelen zonder dat ik op play gedrukt heb

moet je je browser goed

moet je je browser goed instellen.

scholen

Nog afgezien van schoolgebouwen, boeken ed. kan men van 12 miljard euro, afhankelijk van het precieze loon, ongeveer een half miljoen onderwijzers aanstellen, die samen aan hooguit twintig miljoen kinderen les kunnen geven.
Willen jullie uitleggen hoe jullie van die twaalf miljard ALLE kinderen basisonderwijs denken te kunnen geven?
Ik ben daar natuurlijk helemaal vóór, daar niet van, en het benodigde geld zou ook zeker te vinden zijn, maar m.i. toch niet als het enkel uit de huidige omzet van EADS zou moeten komen. Wel succes met de demo gewenst!

re: Scholen

Je hebt gelijk, die zin is slordig geformuleerd. Verschillende studies maken uiteenlopende schattingen van 10 tot 50 miljard dollar die per jaar extra nodig zou zijn voor basisonderwijs voor ieder kind in de wereld, dus bovenop de huidige uitgaven hiervoor.

Re: Wapengigant EADS – Alternatief jaarverslag en protest

Door de inzet van drones en ander door jullie verfoeid wapentuig kunnen meisjes in Afghanistan weer gewoon naar school.

Re: Wapengigant EADS – Alternatief jaarverslag en protest

"Door de inzet van drones en ander door jullie verfoeid wapentuig kunnen meisjes in Afghanistan weer gewoon naar school."

Jammer dat diezelfde drones veel onschuldige slachtoffers maken. Waaronder meisjes in Afghanistan, die dus nooit meer gewoon naar school kunnen gaan.

Er is trouwens een aardig verslag geschreven door Krijn Schramade:

EADS WEERT ACTIVISTISCHE AANDEELHOUDERS
De Campagne Stopwapenhandel heeft aandelen in wapenproducent EADS, maar de activistische aandeelhouders lijken niet welkom op de aandeelhoudersvergadering.

Lees het hele artikel op:
http://www.ftm.nl/original/eads-weert-activistische-aandeelhouders.aspx

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech