AH has to go - campagne tegen de bouwplannen van Ahold in de Lutkemeer

Hier kun je discussieren over AH has to go - campagne tegen de bouwplannen van Ahold in de Lutkemeer.
Hoewel het bedrijf en de gemeente Amsterdam dat geheim wilden houden (om de tegenstanders geen kans te geven om zich te verzetten) hebben we de informatie uit hun eigen stukken. Het betreft AHOLD, het concern dat eigenaar is van Albert Heijn, Etos, Gall & Gall en Bol.com en sinds 2016 met Delhaize is gefuseerd, die ook supermarktketens in de VS en elders bezit. Maar waarschijnlijk gaat het distributiecentrum vooral de winkels van Albert Heijn bedienen.

Ahold zou een reserveringsovereenkomst hebben getekend voor een stuk van 5,5 ha in de Lutkemeerpolder, om daar een distributiecentrum te bouwen. Dit blijkt uit documenten die via een WOB-procedure losgekregen werden. De naam van het concern was weggelakt, maar op één plek in de reserveringsovereenkomst waren ze dat vergeten.

De Amsterdamse gemeenteraad had geëist dat er daadwerkelijk een koper zou zijn, voordat er met bouwwerkzaamheden zou worden begonnen. Dit om te voorkomen dat er een industrieterrein zou worden aangelegd waarvan een groot deel van de kavels leeg zou blijven staan, zoals in het aanpalende 1e bedrijvenpark Lutkemeer.

Keer op keer werd er door de gemeente beweerd dat het nu toch echt rond was:
- in 2018 oordeelde de rechter dat biologische boerderij De Boterbloem moest vertrekken, omdat de gemeente aanvoerde in gesprek te zijn met een bedrijf dat spoedig zou leiden tot een overeenkomst
- in 2019 moesten de Tuinen van Lutkemeer worden ontruimd want, zo bepaalde de rechter: 'volgens de gemeente gaat er in september gestart worden met werkzaamheden en is de overeenkomst zo goed als rond.
- in 2020 berichtte de wethouder dat er een reserveringsovereenkomst was getekend met een 'geheim' bedrijf.
- in 2021 bericht diezelfde wethouder dat het tekenen van een daadwerkelijke overeenkomst is uitgesteld naar juli 2021

Maar Albert Hein zelf zegt 'in een verkennende fase te zijn', toen de lokale Amsterdamse zender AT5 Albert Heijn om een reactie vroeg. "er wordt nog gekeken of er daadwerkelijk gebouwd gaat worden, Albert Heijn onderzoekt de mogelijkheden om daar een logistiek punt te plaatsen"

Dit is volledig in tegenspraak met de uitspraken van wethouder Van Doorninck en haar ambtenaren, die al bijna vier jaar beweren dat er echt een koper is en dat er elk moment een definitieve koopakte gesloten zal worden.

Na de bekendmaking afgelopen vrijdagmiddag bij de Stopera zijn meteen met ruim honderd mensen met veel lawaai naar de meest dichtstbijzijnde vestiging van Albert Heijn getrokken. Daar is een korte symbolische blokkade uitgevoerd, om duidelijk te maken wat het concern te wachten staat als de plannen doorzetten. “We gaan overal actie voeren en eisen dat ze met hun handen van de Lutkemeerpolder afblijven” verklaarden actievoerders daar voor de deur. “Ahold heeft nu de kans om te laten zien dat ze echt hart heeft voor de kleintjes, en voor het klimaat. Biologische aardappelen komen daar uit de grond, niet uit een vliegtuig op Schiphol.” Flyers (zie foto) doken al snel ook in andere Albert Heijn-vestigingen in Amsterdam op, evenals in Haarlem en Utrecht.

Er zijn voor komende weken al meerdere acties aangekondigd, bij vestigingen op diverse plekken in de stad en elders in het land, en bij het hoofdkantoor in Zaandam. We gaan daarmee door tot de boodschap bij Ahold aangekomen is; AH has to Go uit de Lutkemeerpolder. Volg de ontwikkelingen op de website http://behoudlutkemeer.nl/

We hebben de hulp van jou en je vrienden nodig om zoveel mogelijk berichtjes naar Albert Heijn te krijgen! Hoe kan je dat doen?

– Schrijf een berichtje op de publieke facebook Albert Heijn en stuur een persoonlijk bericht
– Bel met het hoofdkantoor: 088 6599111 of de klantenservice: 0800 0305
– Tag @AlbertHeijn op twitter (#ahmustgo #behoudlutkemeer)
– Chat met Albert Heijn op whatsapp
– Geef in je lokale Albert Heijn deze brief af aan de manager.
– Zoek op linkedin op Ahold of Albert Heijn. Ken je (via via) mensen die daar werken? Stuur ze een berichtje!
– Haal flyers op één van de afhaalpunten, en deel deze uit bij een Albert Heijn filiaal Flyers vanaf zaterdag 5 juni af te halen bij o.a.: Fort van Sjakoo, Willicroftstore of mail info@behoudlutkemeer.nl voor overige adressen. Buiten Amsterdam kan per post.
– Houd actie-aankondigingen in de gaten via onze website en social media.

Kleine tips:
- Als je te horen krijgt dat die persoon het niet weet, laat je vraag doorsturen. De aanhouder wint.
- Als je te horen krijgt dat het nog maar een verkenning is, dit zegt de gemeente daarover: "De partij waarmee de eerste reserveringsovereenkomst is gesloten d.d. 12 maart 2020 heeft aangegeven extra tempo te gaan maken in de planvorming zodat in mei 2021 het definitief ontwerp kan zijn afgerond. Vervolgens zal conform de huidige planning in juni de investeringsbeslissing worden genomen, de omgevingsvergunning aangevraagd en naar buiten worden gecommuniceerd over de ontwikkeling."

Albert Heijn Has To Go!


" Ken je (via via) mensen die

" Ken je (via via) mensen die daar werken? " dan ben je een kinderlokkerd want iedereen is daar in die AH filialen 10 jaar behalve de manager die is 12,5.

Je bent een opportunist

Je bent een opportunist mevrouw Lutkeboterbloementuintje. Er is al te lang heel wat meer loos bij die supermarkt familie bedrijven. Of wist je dat niet. Anyway kunnen die andere gewchtige issues meteen in een moeite door worden meegenomen. Of zijn al die zure arrebeiders minder interessant dan boterbloemen tuintjes.

(reactie op commentaar dat ze

(reactie op commentaar dat ze niet moeten zeuren want de arrebeiers...) Bizar weer, hoe weet je nu of ze wel of niet alle andere schandalen van het concern op de korrel hebben genomen? Maar dat ze nu even op dit dossier wijzen mag dan weer niet omdat ze in een persbericht niet elk andere zaak ook opsommen? Ga toch wat doen met je leven.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech