Neonazi kondigt gewapende strijd aan op NOS

Hier kun je discussieren over Neonazi kondigt gewapende strijd aan op NOS.
In aanloop van hun homohaatmars komende zaterdag tijdens de finale van het eurovision festival vond Voorposter Ricardo Gros het een goed idee om nog even een interview af te geven bij de NOS over zijn bereidheid om de wapens op te pakken. Dat Voorposters dat zien zitten is geen nieuws (die screenshots bewaren we voor later deze week!) maar hier alvast een vermakelijk voorproefje. De NOS vervormde zijn stem om te voorkomen dat deze herkend zou worden maar de NOS houdt ook niet van neonazis blijkbaar... Dus dat was eenvoudig ongedaan te maken. Oeps!

Voor de laatste fun facts over Voorpost en cornuiten kun je ons volgen op twitter https://twitter.com/moker_de

Het originele artikel van de NOS vind je hier https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2381279-onderzoek-over-extreemrechts-so...

HAAL OP DIE HEI!


Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. usual troll.

Radicalisering

Het valt me op dat extreem rechts steeds brutaler en gewelddadiger naar buiten toe optreedt.
Maar we moeten niet vergeten dat ze ook steeds meer
Ruimte krijgen om dat te doen.

We zijn de bestorming van het Capitool in Amerika nog
niet vergeten.Ook in eigen land gaat het steeds verder
met een raaskallende Baudet en zijn neo nazi beveiliger
Arend Glas.

Goed dat er aktie word georganiseerd tegen Voorpost
in Rotterdam !!!

"radicalisering"

Wat is jouw definitie van dat woord? Wij linkserds gebruiken het woord "radicaal" om aan te geven dat we naar de dieper liggende oorzaak van een probleem kijken (radix=wortel), en niet alleen naar de oppervlakte. Extreemrechts doet dat juist niet. Als ze het wel zouden doen zouden ze snappen dat kapitalisme hun problemen veroorzaakt.

We hebben het hier niet over over een letterlijke ziekte waarvan je de verspreiding tegen kunt houden door wat simpele maatregelen. We hebben het over enigzins paranoide mensen die een verwrongen beeld van de wereld en van links hebben, waar volksmenners dankbaar misbruik van maken. Volksmenners en populisten praten hun achterban aan dat "onze culturen" bedreigd worden door een links/joods/islamitisch/globalistisch complot ipv door kapitalistische globalisering en amerikanisering.

Misschien dat scherpere definities zouden helpen. Voordat je het woord "fascisme" gebruikt mag je eerst even "14 characteristics of fascism" goegelen. Met opkomen voor het voortbestaan van je moedertaal of een andere kleine taal is niks mis. Het wordt pas chauvinistisch (en een kenmerk van fascisme) als je de rest van de wereld die taal opdringt.

Als ik het goed begrijp wordt "populisme" door politicologen gedefinieerd als "doen alsof je het 'goede' volk verdedigt tegen de ćorrupte' elite". Baudet geeft iig gewoon toe dat ie de gevestigde elite wil vervangen door een andere.

Als ik het heb over socialisme bedoel ik een economie zonder miljardairs, waarin de produktiemiddelen het eigendom zijn van de plaatselijke arbeid(st)ers, winst geen prioriteit heeft en mensen betaald worden naar hun eigen arbeid.

Als ik het heb over Communisme bedoel ik dat men werkt naar vermogen en ontvangt naar behoefte. In vergevorderd Communisme kunnen geld en ruilhandel afgeschaft zijn (..). Er is nooit een daadwerkelijk communistisch land geweest.

Ik vind dat je termen die nuttig zijn als je ze goed gebruikt (neger, allochtoon, blanke) niet moet verbieden. Als kaaskoppen het hebben over een witte werkster of loodgieter hebben ze het niet over huidskleur of ethniciteit/nationaliteit. Als gelderse boeren mij betitelen als "die swerte" bedoelen ze mijn haarkleur.

NB *ethniciteit* bestaat uit de niet-genetische dingen die hoofdzakelijk van ouder op kind doorgegeven worden, dus taal en cultuur. Het is geen (bruikbaar) eufemisme voor "ras". Ras is puur genetisch, en mensen zijn genetisch veel te verwant om net te doen alsof er (biologisch) rassen van zijn.

Matpartijen hebben volgens mij nog nooit iemand overtuigd van zaar ongelijk

Theorie en praktijk

Mijn commentaar is vanuit een praktische blik op extreem rechtse ontwikkelingen.
Wij "linkserds" is net zo goed op mij als op jezelf van toepassing met waarschijnlijk dit verschil dat jij Ronaldo
graag schermt met een theoretisch perspectief.

Laten we juist de overeenkomsten zoeken in de strijd tegen
extreem rechts en het verwerpelijke gedachtengoed !!

???

nn, ik heb geen idee wat je hier probeert te zeggen, of waar je mij nou eigenlijk van beticht. Ik zie je ook geen concrete dingen voorstellen.

Ja, rechtsextremisme - hoe je dat ook definieert - is fout, maar het is fout omdat het is gebaseerd op foute aannames. Aannames als "er zijn biologische rassen van mensen", "alle socialisten willen een Stalinistische dictatuur", "cultureel marxisme" en "globalisme is links". Die aannames moeten we bestrijden. Je kunt geen echte discussie voeren als er geen consensus bestaat over wat de gebruikte termen betekenen.
Laten we ook niet vastlopen in samenzwerings-onzin. Als mensen die al tig jaar geen woning kunnen vinden daarom de grenzen dicht willen gooien zijn ze nog geen fascist, maar als links alleen maar reageert met "jij bent racist en dus fout" dan worden ze wel die kant op geduwd.

Hey Ronaldo , hoewel we

Hey Ronaldo , hoewel we misschien verschillen in opinie
hebben we toch wel dezelfde uitkomsten.
Ik laat het er verder bij en hoop dat het "linksche" gedachtengoed zich zal herpakken.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Troll verhaal gebaseerd op twitter bericht waar niet duidelijk is wat gebeurt. Ga maar lekker op twitter verder mee aan de haal, loser.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. desinfo + off-topic.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. off-topic.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. off-topic.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. dftt.

https://www.npostart.nl/de-ro

https://www.npostart.nl/de-roze-revolutie/10-05-2021/VPWON_1318005 Zie 33 : 15 . Haat die niet een zeer onderbouwde ideologie heeft maar er wel is en nog steeds. Die haters troffen mondige assertieve types tegen over zich tijdens demo waar van Link. Maar wat als je niet zo assertief bent en intimidatie ook seksueel geweld ondervind op school tijdens studie bijv. Pesterijen die verder gaan en niemand die er wat van zegt vele getuigen. Dat kan het einde van een studie betekenen. Ik spreek uit ervaring als aangevallen. Toen ik info zocht over bepaalde opleiding werd ik tijdens gesprek met staf medewerker en docent gewaarschuwd min of meer dat de rest van de studenten ouder waren in leeftijd . Het werd niet met zo veel woorden gezegd maar het kwam er wel op neer dat ik het moeilijk zou kunnen krijgen en dat is ook gebeurd. Ik werd na een jaar het mikpunt van aanvallen van een oudere mede studerende en de rest van de studerenden van dat jaar sloot me min of meer uit. Nu zou ik tijdens intro gesprek hebben gezegd dus u en uw collega s bent niet in staat een veilige leeromgeving te scheppen ? En ook zou ik hebben gezegd wat gebeurd er met klachten ? Maar toen dacht ik ach het zal wel meevallen. Dat ik homo of hetero was deed er niet toe . Ik was blijkbaar makkelijk aan te vallen. Als het een vechtpartij was geworden wat was ik daar mee opgeschoten ? Ik vermoed dat de schuld dan bij mij was gelegd ook dat nog. Uiteindelijk ben ik gestopt met de nota bene sociale opleiding. Ik vond het een en al schijnheiligheid en leerde er erg weinig inhoudelijk en werkloosheid dreigde toch al na voltooien opleiding. Ik word nog steeds aangevallen nu in mijn woonomgeving door types als in die demo in Amersfoort aanvallen zo als je in docu ziet waar van Link.
Mijn reactie is me niet laten provoceren. Ik heb de gang van zaken wel gemeld bij instanties maar krijg geen hulp.
Als je man bent en aangevallen is dat anders dan als je vrouw bent vraag ik me af. Mogelijk word er gedacht ach een man die moet niet zo zeiken. Mijn idee is als je getuige bent van pesterijen en aanvallen bemoei je er dan mee. Laat zien dat degene die word aangevallen niet alleen staat. Niet stellen o maar je bent een homo zoek het maar uit ook niet o je bent GEEN homo zoek het maar uit.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. usual troll, off-topic bovendien. lekker vaag.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech