Blokkade van de corona brandhaard Vion

Hier kun je discussieren over Blokkade van de corona brandhaard Vion.
Op dinsdag 30 maart hebben wij de ingang van Vion in Boxtel geblokkeerd en de aanvoer van dieren naar de slachtfabriek stilgelegd. De actie duurde minder dan twee uur en werd beëindigd op last van de burgemeester. Vier activisten werden gearresteerd omdat ze het bevel om zich te verwijderen niet opvolgden.

Aanleiding voor de blokkade was een recente corona uitbraak in het slachthuis. Bijna honderd mensen zijn besmet geraakt in drie weken tijd en dat maakt het slachthuis wederom tot een corona brandhaard. Dit is al de tweede uitbraak in Boxtel, ook in Groenlo en in Duitsland zijn in acht slachtfabrieken van Vion al uitbraken geweest.

Vion speelt Russisch roulette met hun personeel door de vestigingen open te houden. Het is al lang bekend dat afstand houden op het werk en in de krottige woningen niet lukt. Altijd maar weer ontloopt de vleesgigant haar verantwoordelijkheid en wordt ze de hand boven het hoofd gehouden door een onverantwoordelijke overheid. En dit terwijl het doden en consumeren van dieren verre van essentieel is en zelfs bijdraagt aan uitbraken zoals deze.

Wij eisten gisteren dan ook dat Vion per direct sluit, en alle werknemers een goede, veilige en gezonde woonplek verstrekt. Daarnaast moeten de arbeiders gecompenseerd worden. Aangezien Vion 53 miljoen euro winst maakte in 2020, is dit goed te doen. De dividenduitkering naar de aandeelhouders (14 miljoen euro) en de salarissen van de directie (ieder 1,2 miljoen euro per jaar plus een bonus van 6 ton) kunnen worden teruggedraaid.

De directie ging niet op onze eisen in. Daarom voelden wij ons genoodzaakt te blijven zitten. Ondertussen kwamen meerdere trucks aanrijden, vol met varkens op hun dodenrit. Deze trucks werden verderop geparkeerd, waar ze wel vaker langdurig staan te wachten omdat Vion nu eenmaal een mega druk slachthuis is. De burgemeester probeerde ons ook nog de schuld te geven van mogelijke welzijnsproblemen van de varkens die langer moesten wachten op hun gruwelijke slacht... Dit is uiteraard grote onzin. De dieren leven sowieso in een hel, in die mega stallen waar ze vandaan komen is het warmer en benauwder dan dat het nu hier was en ze belanden uiteindelijk allemaal in het slachthuis. Vion blijft verantwoordelijk hiervoor en dat zij 20.000 dieren per dag slachten én medewerkers uitbuiten is nooit goed te praten.

De #VionVier werden gearresteerd en twee activisten zijn zelfs extra lang vastgehouden op het bureau Den Bosch, waar geeneens vegan maaltijden worden verstrekt. Op het moment van schrijven zit een van de activisten nog steeds vast en is overgebracht naar de vreemdelingendetentie in Eindhoven.

En wie gaan er vrijuit? Juist, de directie die 1,8 miljoen euro opstrijkt met moord en uitbuiting...

Foto's: www.h-eerlijketen.com

Media: https://www.ad.nl/boxtel/vier-aanhoudingen-bij-demonstratie-van-sluit-vi...
https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3366673/vier-actievoerders-opgepakt-...
https://www.hartvannederland.nl/nieuws/dieren/activisten-blokkeren-toega...


Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. usual troll.

Of die beesten een " goed "

Of die beesten een " goed " leven en een " goed " transport hebben gehad uiteindelijk is daar het slachthuis. Of mensen in NL er minder vlees door eten nee. De vlees consumptie is groot als ik de cijfers wel eens zie langs komen en niet afgenomen vleesvervanger aanbod in de super heeft daar geen invloed. Als er een keten van gezellige goedkope vegan keukens een gedemocratiseerde coop zou zijn dan zou ik daar gaan eten maar er is geen echt alternatief voor de reguliere fastfood . Daar mee bedoel ik dat zo 'n vegan keten noodlijdend zou zijn en al snel ophouden te bestaan. Fastfood dus gebaseerd op vlees is en blijft een winner je kent die realiteit van goedkoop relatief voor de consument zout vet zoet wat het goed doet en dus bijna altijd beschikbaar overal. Met massale obesitas als een van de gevolgen. Maar je bereikt niks met veroordelen en preken tot de " ongelovigen " de consumenten. Dat blijkt wel.
Mogelijk dat kweek vlees daar een kleine verandering zal brengen. Maar kweekvlees is nog te duur zo als je waarschijnlijk weet. En de arbeidsomstandigheden en beloning in de fastfood ? Die zullen ook niet fundamenteel verbeteren denk ik zeker niet op korte termijn net zo min in de fabrieken slachthuizen waar arbeidsmigranten werken. Mogelijk op lange termijn als robotisering massaal doorzet. Dan zijn die arbeidsmigranten zonder werk en inkomen. Over obesitas : xxl zal het nieuwe normaal worden is dat al voor velen. Oproepen tot gezond eten helpen niks. Maag verkleining ook niet. De aard vd mens veranderen ga er maar aan staan.

nice actie!!! welke groep zit

nice actie!!! welke groep zit erachter? Hoe kan ik meedoen?

Sluit VION! zit erachter.

Sluit VION! zit erachter. Kijk op onze site en stuur een mailtje als je mee wilt doen! sluitvion.nl

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Troll time.

Goeie actie! "waar geeneens

Goeie actie!

"waar geeneens vegan maaltijden worden verstrekt"

Ergens ga ik mij dan een beetje storen aan dit zinnetje (ja je hebt recht op veganistisch eten, of ander eten passend bij jouw dieet!).
Het leidt mij af van het werkelijke lijden: de dieren die massaal onder erbarmelijke omstandigheden worden gedood, en personeel wat maximaal uitgebuit wordt. En het staat ook in zijn geheel niet in verhouding tot dat lijden.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech