Verslag van de spontane demonstratie voor de internationale dag tegen politiegeweld

Hier kun je discussieren over Verslag van de spontane demonstratie voor de internationale dag tegen politiegeweld.
Solidariteit in plaats van Politiegeweld! - From Amsterdam to London to Greece - Everyone Hates The Police

Politiegeweld is helaas nog steeds een dagelijkse realiteit voor veel mensen in Nederland. Dag in dag uit ondervinden mensen deportaties, uitzettingen en de gevolgen van etnisch profileren. Andere voorbeelden zijn de 'willekeurige' ID checks die BIPoC (Zwarte, Inheemse en Mensen van Kleur), daklozen, sexwerkers, queer mensen, antifascisten, klimaatactivisten, mensen met een beperking en mensen met mentale problemen ondervinden. Deze eindigen vaak in onnodig geweld tegen deze minderheden in onze maatschappij, en ondanks dat is de bovenklasse, die volgens de regels van dit neoliberale regime speelt, nog steeds verbaasd waarom wij boos zijn en eisen voor de afschaffing van de politie.

In 2015 werd de wereld geconfronteerd met de moord op Mitch Henriquez door de handen van racistische politieagenten in Den Haag. Een paar weken geleden zijn de agenten die verantwoordelijk werden gehouden voor deze moord er veel te licht vanaf gekomen: de ene is vrijgesproken en de andere heeft slechts zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf gekregen. Voor de familie van Mitch en wij, de mensen die wereldwijd solidair zijn, is er meer dan genoeg bewijs: MITCH HENRIQUEZ - dat was moord!

Social media influencer Sammy uit Duitsland, die een mentale crisis doorging, is afgelopen augustus in Amsterdam koelbloedig neergeschoten omdat hij aan het rondrennen was met een mes. De situatie klonk destijds gevaarlijk maar video's laten duidelijk zien dat de hoeveelheid agenten en hun uitgebreid gebruik van meerdere vuurwapens zwaar disproportioneel en onnodig waren. Sammy's ouders constateren dan ook in Duitse kranten: "De Amsterdamse politie heeft onze zoon vermoord".

Onze kameraden in daklozenopvangen en psychiatrische klinieken rapporteren: De politie is er duidelijk nooit op uit om een situatie op te lossen op een manier die iedereen ten goede komt. In tegendeel, de Nederlandse politie bewijst keer op keer dat ze gewelddadige klootzakken zijn. Disproportioneel gebruik van geweld blijkt telkens de meest voorkomende taktiek te zijn in hun repertoire. Sociale werkers, verpleegsters, psychiaters en vrijwilligers geven toe dat ze banger zijn om de politie te bellen dan om gevaarlijke situaties zelf op te lossen.

Er zijn nog talloze andere gerapporteerde en ongerapporteerede voorbeelden door heel Nederland die we zouden kunnen bespreken en het blijkt dat er nagenoeg elke dag meer gevallen bij komen vanuit onze social media, buurten en gemeenschappen. Het is simpelweg onmogelijk geworden om weg te kijken. De moord op George Floyd wordt geframed als een zogenaamd beginpunt, maar de solidariteit moet verder strekken dan een tijdelijke beweging aangezien politiegeweld altijd nog een probleem is, en niet alleen in de Verenigde Staten!

In Luik, België, hebben 4 politieagenten recentelijk een zwarte vrouw gewelddadig mishandeld wat geleid heeft tot protesten waar wij solidair mee staan, plunderen en geweld zijn de taal van de ongehoorden! En natuurlijk kunnen we die valse smeris uit Londen niet vergeten die moord/femicide heeft gepleegd op Sarah Everard. Degenen die de wake tegenhielden waren dan ook onverassend weer gewelddadige agenten.

In het parlement en op insitutioneel niveau worden gemarginaliseerde groepen, gangs en politieke activisten vaak de schuld gegeven voor criminaliteit. Voor ons is het duidelijk dat de grootste en machtigste gang een blauw uniform draagt. De agenten zijn de criminelen!

WIJ WILLEN GERECHTIGHEID VOOR ALLE SLACHTOFFERS VAN POLITIEGEWELD EN EISEN ONMIDDELIJKE VERANDERING!! - NIEMAND IS VERGETEN!

Wij willen de afschaffing van de politie en dat er ontwikkeling komt in denken over alternatieven voor het juridische systeem, de politie en gevangenissen.

Wij willen sociale concepten en oplossingen die niet als doel hebben om mensen te straffen en op te sluiten voor sociale problemen zoals geestelijke gezondheid en dakloosheid. Wij willen sociale oplossingen voor sociale problemen!

Wij willen dat witte mensen niet wegkijken, maar helpen (door bij politiegeweld in te grijpen, te filmen en te rapporteren) en actief worden in het gevecht tegen politiegeweld, fascisme en racisme! Vecht terug!

GERECHTIGHEID VOOR ALLE SLACHTOFFERS VAN POLITIEGEWELD OVERAL - SCHAF DE POLITIE AF - VOOR EEN BETERE TOEKOMST VOOR IEDEREEN


Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

BIPoC

"BIPoC (Zwarte, Inheemse en Mensen van Kleur)"

En wie zijn die Inheemsen? De boeren uit de achterhoek? De friezen?
Pas op dat je niet klakkeloos de hipste concepten uit de U.S.A. 1op1 naar hier kopieert, zonder er over na te denken.

diverser

Het is gelukt!!
https://nos.nl/artikel/2375093-politie-wil-over-vijf-jaar-35-procent-age...

"De politie wil in 2026 veel inclusiever en diverser zijn. In een actieplan van de Nationale Politie staat dat over vijf jaar 35 procent van de agenten een niet-westerse achtergrond moet hebben."

Word je straks niet meer door een gewone smeris in elkaar getrapt, maar door een inclusieve, diverse smeris.

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech