Een aantal Rotterdammers heeft een pand gekraakt in Delfshaven

Hier kun je discussieren over Een aantal Rotterdammers heeft een pand gekraakt in Delfshaven.
De ongelijkheid in Rotterdam wordt steeds groter en zichtbaarder. Overal in de stad worden sociale huurwoningen slecht onderhouden en gesloopt om plaats te maken voor dure woningen. De huurprijzen blijven maar stijgen in onze stad en het inkomen van Rotterdammers met een minimumloom of een uitkering blijft achter. Ook is er steeds minder ruimte voor hun sociale activiteiten en initiatieven. Zij worden onze stad uit geduwd. Er lijkt geen plek meer voor hen te zijn.

Wij accepteren dit niet. Daarom steunen wij de Rotterdammers die zijn ingetrokken in het pand aan de Havenstraat in 231. Zij claimen een stukje Rotterdam terug om aandacht te vragen voor de strijd van vele Rotterdammers. Met hen willen wij dat de rijkdom en de ruimte in onze stad eerlijker worden verdeeld. Alleen dan kan iedere Rotterdammer meedoen en een plekje hebben. Dit kan door het minimumloon in 2022 naar 14 euro per uur te verhogen en door sociale huurwoningen goed te onderhouden en te renoveren.

Onze gemeenteraad wilde eerder niet luisteren. Nogmaals roepen wij hen op ervoor te zorgen dat iedere Rotterdammer betaalbaar kan wonen en een fatsoenlijk inkomen heeft. Wij roepen Gemeente Rotterdam op te kiezen voor ons.

Wij willen een bloeiende, kleurrijke stad waarin iedereen kan wonen en leven in plaats van overleven.


Wat een goede daad! Jullie

Wat een goede daad! Jullie actie word zeer gewaardeerd

Beetje vreemd aan aan de

Beetje vreemd aan aan de gemeente Rotterdam eisen te stellen over het minimum loon. Dit wordt namelijk door de landelijke politiek bepaald.

Het lijkt mij ook beter om te eisen dat er veel meer woningen worden gebouwd. Alleen dan zullen de koop- en huurprijzen stoppen met stijgen of misschien zelfs dalen. Door de gigantische schaarste worden de prijzen nu omhoog gedreven. De lonen laten stijgen zal er voor zorgen dat de mensen die willen kopen of huren, nog hogere biedingen zullen maken. Dat zal dus alleen maar averechts werken voor de woningmarkt.

De grote vraag is alleen waar gaan we al die huizen bouwen? Het verder volbouwen van Nederland stuit ook bij veel mensen op verzet. Het slopen van oudere huizen voor nieuwe hoogbouw is niet echt de oplossing als dit te weinig nieuwe woningen opleverd. Ze worden dan met een zeer hoge prijs verkocht, dat deze voor veel mensen weer onbetaalbaar zijn, zeker voor de mensen waarvan de huizen worden gesloopt.

Ik denk dat er de komende jaren een aantal beslissingen moeten worden genomen die hoe dan ook een flink gedeelte van de inwoners van Nederland niet zal bevallen, maar ik denk dat het gezegde “ je kan het niet iedereen naar de zin maken” hierbij wel van toepassing zal zijn.

Meneer beterweter

Nou nee, meneer beterweter, die het "een beetje vreemd vindt" ( "Beetje vreemd aan aan de gemeente Rotterdam eisen te stellen over het minimum loon") en vervolgens gaat onderwijzen dat de actievoerders beter kunnen eisen dat er veel meer woningen worden gebouwd ("Het lijkt mij ook beter om te eisen dat er veel meer woningen worden gebouwd. Alleen dan zullen de koop- en huurprijzen stoppen met stijgen of misschien zelfs dalen. Door de gigantische schaarste worden de prijzen nu omhoog gedreven. U slaakt de plank met uw arrogante commentaar twee keer flink mis. Ten eerste is er natuurlijk de samenhang tussen besteedbaar inkomen en de kosten voor een dak boven het hoofd. Wie er formeel gaat over de hoogte van het loon is nogal een warrige kwestie, en de zaak moet op alle niveaus geeist worden. Het gaat er daarnaast om alvast 'normaal' te maken dat 14 euro per uur het minimum is waar je van kunt leven. Daar kan iedereen nu al mee beginnen, gemeentes, ondernemers, non profit organisaties, en particulieren. En vervolgens moeten die zich ook allemaal inzetten dat het wettelijk geregeld wordt.
Minstens zo kortzichtig is de oplossing die daarna wordt gedebiteerd. Meer bouwen. Zonder regulering, en zonder paal en perk te stellen aan speculatie en 'beleggers'die met vastgoed slapend rijk worden, heeft 'meer bouwen'helemaal geen zin en kan het zelfs het probleem erger maken. het idee dat de prijs alleen maar bepaald wordt door het aanbod is te maf voor woorden. Een land als Spanje had bijna dubbel zoveel woningen gebouwd als er bewoners voor bestonden, en toch werden mensen ontruimd en bleven huur- en huizenprijzen hemelshoog. Goei actie dus. Onteigen de huisjesmelkers, en betaal een leefbaar loon...

Helaas, wie er gaat over de

Helaas, wie er gaat over de hoogte van het minimum loon is geen “warrige kwestie” staat gewoon wettelijk vast.
Dat is dus al pertinent niet zoals jij dat wilt laten voorkomen.

Ook schrijf ik nergens dat er dus bij het meer bouwen dan maar geen regulering of voorwaarden dienen te worden gesteld, maar ik denk dat begrijpend lezen voor jou te ingewikkeld is.

Wel stel ik dat er keuzes dienen te worden gemaakt. Bij meer woningen ontkom je niet aan het feit dat deze ruimte zullen innemen. Dit zal of de ruimte zijn die nu niet bebouwd is, of de ruimte die nu wordt gebruikt voor bijvoorbeeld laagbouw.

Tevens is het natuurlijk wel even interessant om de situatie is Spanje te vergelijken met Nederland, waarbij je wel nog een rekenfout maakt. Er zijn niet dubbel zoveel woningen als huishoudens, maar 50 procent meer ( dus niet 100 procent).

- In Spanje is het veel voorkomend om een tweede huis te hebben, zowel door Spanjaarden als door buitenlanders ( hoogste percentage van Europa )
- particuliere verhuur komt bijna niet voor, bijna alle huurhuizen zijn in het bezit van overheden.
- De leegloop op het platteland heeft de vraag naar woningen in de stad doen toenemen.
- in Spanje besteden inwoners gemiddeld 20,5 procent van hun inkomen aan huisvesting. In Nederland is dat gemiddeld 30,9 procent.

Whatever, iedereen weet dat

Whatever, iedereen weet dat als je een landelijk punt (de hoogte van de (minimum)lonen wilt doen bewegen, je op alle niveaus herrie moet maken en steun moet werven, zelfs in de kerk.
Spanje was maar een voorbeeld. Het geldt ook voor Nederland (ongeveer evenveel leegstand als tekort). Verdeling is dus even cruciaal als 'aanbod' En wat ruimte betreft: wel eens in Wassenaar geweest? Of de gemiddelde villawijk in elke stad/alk dorp in Nederland (anderes ga je weer onderwijzen dat i Wassenaar het toch allemaal heel anders is). Ruimte voor huizenbouw genoeg, alleen bepaalt hier eigendom of die beschikbaar komt of niet. Maar na de revolutie zal alles wel opgelost worden, en dan mag je ook een plekje.

Ja ja, dus natuur is mooi en

Ja ja, dus natuur is mooi en dierbaar, behalve als die tot het “eigendom” van iemand anders is.
Tevens wil de gemiddelde “linkse” persoon, die vooral niet wil meedoen met de “huidige kapitalistische maatschappij” toch vooral op de Amsterdamse gracht wonen.

De 'gemiddelde linkse

De 'gemiddelde linkse persoon' kijkt niet op Indymedia

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech