HERKRAAK Simon Stevinsstraat [A'dam]

Hier kun je discussieren over HERKRAAK Simon Stevinsstraat [A'dam].
De wijze waarop afgelopen zondag door de politie hardhandig is ontruimd is schokkend. Verbazingwekkend genoeg vertelde politiewoordvoerster Elly Lust op De wijze waarop afgelopen zondag door de politie hardhandig is ontruimd is schokkend. Verbazingwekkend genoeg vertelde politiewoordvoerster Elly Lust op AT5 dat het optreden normaal zou zijn. “Wij laten het niet gebeuren dat in een stad met woningnood, leegstand met geweld en mishandeling wordt beschermd”, aldus kraakster Annemarie van Kraakgroep Oost.

Ontruiming onrechtmatig
De Hoge Raad heeft in een uitspraak op 28 oktober 2011 uitgesproken dat krakers pas na rechterlijke toetsing ontruimd kunnen worden. Ondanks videobewijs, waarop te zien is dat de krakers in het gebouw zijn gaan wonen, beweerde de politie dat de krakers nog niet binnen waren en dat er daarom geen sprake was van huisvrede. Hiernaast is er in Amsterdam het beleid kraakpanden niet te ontruimen voor leegstand. De Simon Stevinsstraat 25 blijft tot de renovatie leegstaan, dus ook eigen beleid is geen stuiver waard.

Ymere in de Simon Stevinsbuurt
De bewoners van het complex klagen al sinds 2006 over de doelbewuste structurele verwaarlozing. In 2010 heeft Ymere besloten het complex ingrijpend te renoveren, maar na de renovatie zullen alle vrijgekomen huurwoningen in het blok verkocht worden. Om de renovatie uit te kunnen voeren moet Ymere 70% instemming hebben van de bewoners, maar veel huurders waren het oneens met het plan en de helft stemde tegen. Sindsdien zet Ymere alles op alles om de huurders eruit te krijgen. Zo zouden kinderen van bewoners een 'prioriteitspositie' op de wachtlijst kunnen krijgen als de ouders instemmen met de huidige plannen. Kortom; als Ymere geld aan je kan verdienen dan krijg je een bevoorrechte status op de wachtlijst. Kraakgroep Oost protesteert tegen stadsvernieuwing waarbij sociale huurwoningen worden verkocht en de schimmige methodes die Ymere er op na houdt om hun zin door te drijven.

Relevante links:
Uitspraak Hoge Raad 28 oktober 2011: http://www.rechtspraak.nl/Organisatie/Hoge-Raad/Nieuws/Pages/Ontruimingk...
Berichtgeving eerste kraak afgelopen zondag: https://www.indymedia.nl/node/4699

EDIT vrijdag 21u15
Nadat woordvoerders van de krakers de situatie nogmaals aan de gearriveerde politie hebben uitgelegd, heeft de politie gezegd voorlopig niet te zullen optreden. Ze wachten eerst af wat eigenaar Ymere onderneemt.


Ik ben verliefd op kraakgroep Amsterdam Oost

Echt top actie! Ik hou van jullie! Wat moede!

Sorry nu niks te discussiëren wilde alleen maar feliciteren :)

Geen juridische grondslag geweldsmonopolie politie

Buiten een herkraak en demo op dezelfde plaats natuurlijk de juiste wijze is om op politiegeweld te reageren, nog even juridische aanvulling.

Indien, politie geweld toepast op eigen initiatief zonder dat hier een juridisch precedent aan vooraf gaat en deze legitimeert is ze in overtreding en gebruikt ze haar geweldsmonopolie onrechtrechtmatig verzet tegen deze moet dan ook worden gezien als het afweren van een geweldsdelict welke zich afspeelt tussen twee individueen en daarmee natuurlijke personen en niet tussen aan de ene kant een onderdeel van een rechtspersoon met een uitzondering ten aanzien van juridische vervolging en aan de andere kant een natuurlijk persoon. Indien een individu van een staatsonderdeel de grondslag van de uitzonderingsregel overtreed is deze aansprakelijk voor de wet als zijnde een persoon welke aangemaakt dient te worden volgens geldende regels aangaande geweld, dit geld voor verzet ten aanzien van het geweld welke deze uitoefend en geld tevens als grondslag voor de vervolging ten aanzien van deze. Hierbij een ieder die een der dezen personen ondersteund in zijn onrechtmatige daad en de juridische vordering ten aanzien van deze belemmerd dient tevens te worden aangemerkt als een individue welke zich ontworteld aan haar uitzonderingspositie en dient tevens te worden gekenmerkt door enigerlei mogelijkheden tot vervolging. Ten alle tijden dient het individu rekenschap te geven van zijn of haar handelen en kan op generlei wijze afstand doen van haar of zijn juridische aansprakelijkheid. Het individu is aansprakelijk voor de emotionele, lichamelijke dan wel materieele schade veroorzaakt aan zij waarover zij een bepaalde gezag en daarmee verantwoordelijkheid betaamd en hierbij is binnen de hierarchie van autoriteit een ieder aansprakelijk voor het ontvlechten van geweldshandeling en juridische grondslag ten aanzien van een ieder natuurlijke persoon waarop zij haar aanspraak uitoefend.

bron?

Ik vind dat een heel interessante bijdrage. kan je aangeven waar je dat vandaan hebt? bestaan daar wetten voor etc.?

ik ook

absoluut top, hiermee laat je zien dat er grenzen zijn.

Helemaal me eens, geherkraakt

Helemaal me eens, geherkraakt en van der laan moet toegeven dat zn politie te ver gaat..
Geweldige positieve reactie op zulk geweld! lijkt me echt kut om dat zo mee te maken..

Als deelnemer van Kraakgroep

Als deelnemer van Kraakgroep Oost ben ik zeer trots op alle kameraden en solidariteit. Zonder de support van jullie allen, had dit niet gekund. Het was daadwerkelijk een groot genoegen om hier aan deel te nemen. Kraken gaat door ook op web 2.0 ;-)!

We staan nu bij vele in het krijt, laat aub weten wanneer jullie ondersteuning/support nodig hebben!

Groeten uit A'dam oost

de afwas is al gedaan

de afwas is al gedaan

Soms gebeuren er van die

Soms gebeuren er van die akties waar je plotsklaps goedgezind van wordt. Dit is er zo een.
Echt fantastisch goed nieuws dit.

precies! heb echt in mn maag

precies!

heb echt in mn maag gezeten met het optreden van de politie en ik was aan t denken, hoe de fuck kunnen we hier nou een weerwoord op bieden?

Nou, ZO dus :D

ik hou van jullie <3

Whitewash

Hebben jullie goed naar van der Laan geluisterd?
Hij gaf namelijk vrijdag bj AT5 de voorzet voor het goedpraten van de politie.
Hij zei daar dat het er niet goed uitziet, maar dat als de kraak nog bezig was en het een heterdaad was dan ....
Of te wel, over een week was het een heterdaad.
Daarnaast gaf van der Laan aan niet blij te zijn met dit soort politie optreden omdat het het draagvlak wat er bestaat voor het kraakverbod aan zou tasten.....
Als je goed tussen de regels door "luistert" kun je al horen hoe recht gepraat gaat worden wat krom is.

feit ende gelul

Feit: Vd Laan lult het goed, oa met draagvlak opmerking..

gelul: ´Of te wel, over een week was het een heterdaad`.. vorige week was men ook al binnen

het heterdaad gooit de wout op het nog openen van de deur, die was ook vorige week al geopend en weer dicht.

van der laan doet het ook

van der laan doet het ook lijken alsof één smeris zich te buiten gaat. er wordt een contrast uitgedrukt met de rest van de smeris. hierdoor zegt hij in feite: politie is goed, maar een rotte appel zit er helaas tussen. dit is natuurlijk belachelijk. deze beroepspestkoppen, per definitie slecht, gaan zich ALLEMAAL dagelijks te buiten vanuit hun machtspositie. een id-controle op basis van huidskleur is niet minder kwaadaardig dan een kraker slaan, bijvoorbeeld. alles wordt goedgepraat, elk exces is te verantwoorden door beroep op een immorele wet of, in dit geval, te praten over een uitzondering. waarom de kraakwoordvoerdster zegt blij te zijn met dat van der laan zich niet uitlaat zoals ellie lust dat deed, ontgaat me. van der laan is in zijn woorden een net zo'n grote onderdrukker.

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech