Kom voor 1 juli in verzet tegen huurverhoging!

Hier kun je discussieren over Kom voor 1 juli in verzet tegen huurverhoging!.
Anna legt uit:

Vraag waarom 1 juli: Anna: Voor 1 juli moet je bezwaar aantekenen tegen de huurverhoging. Door de huurverhoging te weigeren te betalen (zie hieronder voor de stappen) maak je officieel bezwaar. Als je dat na 1 juli doet ben je volgens de letter van de wet te laat en heb je de verhoging geaccepteerd.

vraag: En waarom gezamenlijk?: We willen zoveel mogelijk een collectief proces ingaan. Het is immers de typisch Nederlandse aanpak om dergelijke problemen te individualiseren en iedereen apart te behandelen (en in de hoek te dringen). Het is ook goed om met zoveel mogelijk te beginnen. Op de online bijeenkomst aanstaande zondag, waar iedereen aan mee kan doen, wordt ook heel praktisch gesproken over de stappen die je kunt zetten en hoe je dat doet. Daar is ook een toolkit voor gemaakt.

Vraag: Hoe verwachten jullie dat de corporaties gaan reageren? Anna: We willen dat ze het accepteren, en het zien als het duidelijke signaal. Het is immers coronatijd, en er is openlijk verklaard dat er dan geen strafmaatregelen uitgevoerd zullen worden. Ze zouden de positie van de huurders moeten verdedigen in Den Haag, maar ze doen tot nu toe het tegenovergestelde. We hebben ook, samen met Bond Precaire Woonvormen, mensen die precies weten wat je rechten zijn en wat de huisbaas wel of niet mag doen. Zo mogen ze bijvoorbeeld helemaal niet meteen een incassobureau op je af sturen. Dat wil niet zeggen dat ze het niet zullen doen. Maar in dat geval helpen we elkaar natuurlijk. Samen sta je sterk. En vergeet nooit: ze zijn er voor ons, niet andersom.

Vraag: hoe kunnen mensen zich aansluiten? Anna: doe mee aan de onlinevergadering, of stuur een mailtje naar stopdehuurverhoging@gmail.com dan krijg je alvast ons stappenplan toegestuurd. Dat is eigenlijk heel simpel:
1. Stop de automatische incasso.
2. Maak handmatig de oude huur over.
3. Houd ingehouden geld appart
4. Overleg collectief over vervolgstappen.

Maar het is ook goed om zoveel mogelijk buren enzo mee te krijgen. Hoe meer hoe sterker je staat. Maar ook als de overige bewoners van een blok niet in beweging te krijgen zijn, kun jij natuurlijk de eerste stap zetten. Vaak gaan ze dan later alsnog meedoen. Verder hebben we flyers die verspreid kunnen worden en posters om voor het raam of in de kantine etc. te hangen

--------------
Aankondiging online-vergadering zondag 28 juni (19.30)

Verschillende huurdersgroepen hebben zich georganiseerd om de voorgestelde huurverhoging per 1 juli niet te gaan betalen. Wij vinden het namelijk schandalig dat in tijden van corona een huurverhogingen worden doorgevoerd door de woningbouwcorporaties en andere verhuurders.

Huurders horen juist bij de mensen die het zwaarst getroffen worden door de pandemie en de economische crisis. Meer dan 800.000 huurder zaten al voor de corornacrisis in de knel door te hoge huren en houden te weinig over voor noodzakelijke kosten van levensonderhoud. Dit aantal groeit met de dag. Gemiddeld betalen Nederlandse huurders meer dan 38% van hun inkomen aan woonlasten. Kortom de huur moet nu omlaag. Huizen zijn er voor mensen, niet voor winst.

Veel woningbouwcorporaties en verhuurders hebben aangegeven dat 0% huurverhoging vooralsnog onbespreekbaar is. Minister Ollongren heeft met haar beleid verhogingen van 5,1% tot wel 6,6% in de 'gereguleerde' sector mogelijk gemaakt.

2 aangenomen moties om de huurprijs van sociale en vrije sectorwoningen tijdelijk te bevriezen heeft ze klakkeloos naast zich neergelegd. Over de deze week aangenomen motie van afkeuring zegt ze zelfs dat ze dit “ziet als een aanmoediging om door te gaan op de door haar ingeslagen weg”. Niet democratisch. Totaal onverantwoord en onacceptabel.

Meer actie is dus nodig! Wij willen verhuurders raken waar het pijn doet: via onze huur. Wij zullen, totdat verhuurders en politiek overstag gaan, onze huurverhoging niet betalen. Wij zijn al velen, maar het is belangrijk dat zich meer mensen aansluiten: hoe groter onze beweging, hoe groter de kans van slagen. Sluit je dus ook aan en weiger ook je huurverhoging te betalen!

Mensen uit heel het land gaan meedoen met de actie "Wij weigeren de huurverhoging" per 1 juli.

Hoe?

1. Stop de automatische incasso.
2. Maak handmatig de oude huur over.
3. Houd ingehouden geld appart
4. Overleg collectief over vervolgstappen.

Meedoen?
Lees hier een stappenplan https://docs.google.com/document/d/17qIi6sKO635DngeYxBT62NnvlpVAaRFbdBsE... dat je kan helpen bij het opzetten van deze actie. “Weiger de huurverhoging”. (0%) is meer dan genoeg.

Op zondag 28 juni, van 19.30 - 21.00 organiseren wij een tweede online bijeenkomst, waarbij we geïnteresseerden precies zullen uitleggen hoe je je huurverhoging kunt weigeren en waar je dan rekening mee moet houden. Het weigeren van je huurverhoging is vrij simpel en er zijn nauwelijks risico’s; het is alleen wel even belangrijk om te weten hoe je dat moet doen. En bovendien is het belangrijk om met elkaar in contact te blijven voor eventuele reacties vanuit verhuurders.

Lees ook de toolkit Woonzekerheid “Eerst eten dan de huur” van de Bond Precaire Woonvormen https://bondprecairewoonvormen.nl/2020/06/lancering-toolkit-woonzekerhei... voor meer tips en trics.

Wil je meedoen, of heb je vragen, geef je dan op via stopdehuurverhoging@gmail.com. Meldt je ook aan bij de facebookgroep WijWeigerenDeHuurverhogingndehuurverhoging https://www.facebook.com/groups/wijweigerendehuurverhoging/. Zodoende kunnen we ons organiseren, met elkaar in contact blijven, en kunnen we je bovendien een helder stappenplan toesturen over hoe je de huurverhoging precies kunt weigeren.


Re: Kom voor 1 juli in verzet tegen huurverhoging!

Je moet het met name gooien op de morele
kant van je bezwaar.
De wooncorporaties hebben de huurverhogingen
concreet juridisch al dichtgetimmerd!
Goed initiatief en ik zal mijn ingediende bezwaren ook
naar dit vermelde emailadres sturen.
Samen zijn we sterk!

Er kan alleen bezwaar gemaakt

Er kan alleen bezwaar gemaakt worden op punten dus als de punten telling klopt ben je kansloos de huurcie kan je ook als je woning wel een ernstig gebrek heeft bijv. dat je " woning " geen ramen heeft nota bene volgens de norm van de huur cie gelijk krijgen heeft wel vergeten die wijzen vrij wel alles standaard af je kan dan vervolgens naar de rechter mogelijk dat die je in het gelijk stelt. Nota bene ik heb ooit gelijk gekregen van een rechter nadat een huur spreekuur in Amsterdam me had gezegd dat ik geen kans had. Wel lang geleden. Wat betreft " sociale " verhuurders die ken ik alleen maar als hardvochtig wreed zelfs . Hooghartig zal een medewerker van zo 'n verhuurder dan stellen " zich daar niet in te herkennen ". Achter je rug zegt zo iemand dan "die is gek een querulant " of zo . Of mogelijk in je gezicht . Ik heb al heel wat sociale verhuurders meegemaakt als huurder de AWV Amsterdam betrokken bij de problemen rond de dood van Hans Kok als ik me niet vergis was een absoluut diepte punt in mijn ervaring wat een afschuwelijke onmensen werkten daar. Maar de overige kunnen er ook wat van bedrog liegen druk uitoefen letterlijk schreeuwen beledigen lasterlijke dossiers aanleggen letterlijk iemand kapot procederen en dergelijke. Fysiek geweld heb ik niet meegemaakt maar de dreiging was er wel in bepaald geval door heren van de onderhoud dienst van die bouwvak figuren flink uit de kluiten gewassen. De AWV bestaat niet meer gefuseerd. Een aantal figuren van die AWV heeft carriere gemaakt en zijn nu te vinden op leidinggevende posities. Ze zorgen goed voor zich zelf. Als je afhankelijk bent van zo 'n sociale verhuurder kan je je maar beter gedeisd houden nota bene als je huurverhoging weigert zet dan geld weg om als nog te betalen huur achterstand is een reden om direct te laten ontruimen. Moeten ze wel eerst naar de rechter denk ik.
De Alliantie is ook zo 'n diepte punt . Maar bij de Alliantie is het voor een deel ook niet in staat zijn goed werk te leveren ook niet volgens standaard de Alliantie incapabele medewerkers. Gewoon luisteren op inhoud en daar op reageren zonder af te schepen is al te moeilijk voor die figuren aan de telefoon. Ik vermoed dat de Alliantie geen huurders meer in het kantoor wil geen kassa functie geen pin meer mogelijk huurcontract in de woning tekenen en dergelijke. Zouden ze bang zijn bij de Alliantie voor geweld van uit huurders dat geweld dat niet eens ten onrechte zou zijn ? Dat je gemeenschappelijk actie moet ondernemen lijkt me wel duidelijk maar toch ik wens je succes. Desondanks het is net als met die anti racisme demo s one issue vind ik uiteindelijk win je niet hier door. Want wat is de hoofdzaak vraag ik je. Voor de mensen die al spreekwoordelijk onder water staan als je het recht in eigen hand neemt individueel en zo 'n kantoor van een verhuurder binnen gaat met bepaald voornemen tot fysiek geweld zal je worden weggezet als gek . Zo gaat dat over het algemeen. Maar goed doe wat je niet laten kunt. Die verhuurders vragen er om . O ja pas op dat je niet per ongeluk een schoonmaker te pakken hebt een grote vis graag. Zelf ben ik nog niet zo ver maar wie weet..... Al die terechte onvrede moet toch een uitweg hebben. Alle begrip hoor.

☑️Huurverhoging gehad? ➡️Juli

☑️Huurverhoging gehad?
➡️Juli Storneringsmaand❤️

Huurders kunnen nog steeds de huurverhoging weigeren.????
1. Trek per direct de machtiging incasso bij je verhuurder in
2. Storneer voor 31 juli het bedrag
3. Blijf de oude huur te betalen

Leer meer hier ???? https://t.co/O84ZNul2GA

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech