Breek de Golf, stop het virus

Hier kun je discussieren over Breek de Golf, stop het virus.
Terwijl de meeste andere landen het virus indammen, minder sterfte hebben en sneller weer 'open' kunnen, lijkt het kabinet de strijd vroegtijdig op te geven. Want we versoepelen te snel, en het kabinet blijft 'sturen op IC-capaciteit'.

Dat is onverteerbaar.

Want we zijn bijna op het punt dat we het aantal besmettingen onder de duim kunnen houden met 'testen, testen testen' en bron- en contactonderzoek, als dat tenminste wat verder zou worden opgeschaald.

Maar dat lijkt het kabinet niet te willen. De voorbereidingen stellen niks voor in vergelijking met wat andere landen doen. Als een van de weinige landen ter wereld – naast Zweden, waar ook de kritiek en de sterftecijfers aanzwellen – blijft Nederland maar inzetten op geleidelijke verspreiding, terwijl andere landen succesvol indammen.

We moeten nu allemaal eisen dat we ook gaan indammen, het is tijd voor containment.

We laten ons niet mee voeren door die golf, we gaan 'm breken. Doe jij mee? Het is nu erop of eronder:

Teken de petitie op BreekDeGolf.nl! (https://www.breekdegolf.nl)
https://www.breekdegolf.nl


'Ons land staat in de

'Ons land staat in de wereldtop-5 van Corona-sterfte'

Geen bronvermelding, niks.

Alu hoedjes allert, dit is klinkklare onzin.

'Geen bronvermelding,

'Geen bronvermelding, niks.

Alu hoedjes allert, dit is klinkklare onzin.'

Geen weerlegging, niks.
Trol alert, dit is puur onderbuik.

Geen nepnieuws, hier bronnen

Dit is echt geen onzin:

Nederland zit in de TOP 10 van alle landen op de hele planeet met de meeste coronadoden per inwoner.

Bron: RIVM cijfers.

https://twitter.com/CoronavirusSafe/status/1263641222431866880

En het RIVM telt niet eens de coronadoden mee die thuis en in verzorginsgtehuizen overlijden.

"Nederland telt officieel 5800 covid-doden, terwijl het CBS laat zien dat er dit jaar 9000 personen meer zijn overleden dan normaal. Dat is het echte aantal slachtoffers."
https://www.trouw.nl/nieuws/heeft-een-land-met-veel-doden-gefaald~bbdec83f/

Dus Nederland zit helaas wel in de TOP 5 coronaramp landen van alle landen in de hele wereld...

Re: Breek de Golf, stop het virus

Het stemvee krijgt landbouwbeleid in plaats van gezondheidszorg, logisch toch.
Maar nu het dichtbij komt is het janken.

Re: Breek de Golf, stop het virus

De oversterfte is nog veel hoger dan die 5000, het is dus onduidelijk op welke plaats Nederland staat. Dat we (veel te) hoog eindigen, vooral vergeleken met Duitsland, lijkt me duidelijk. Of we op de zevende, vijfde of derde plaats staan maakt erg weinig uit. Het Nederlandse beleid blijkt gewoon niet erg goed te zijn, behalve dan als je eens lekker op wilt ruimen onder de overtollige bejaarden in verpleeghuizen.

Beetje jammer dit bericht.

Beetje jammer dit bericht. Mij is niet gevraagd hoe ik om wil gaan met deze crisis. Mijn opa ook niet. Hoe lang moet hij nog in quarantaine? Hij wordt tegen zijn wil in een verpleeghuis gehouden. Er mag niemand op bezoek. Mag hij niet besluiten hoe hij wil sterven en welk risico hij neemt? Moeten wij nu allemaal braaf in onze gevangenis van angst gaan zitten (terwijl we vrijwel geen kans lopen om hier überhaupt iets van te voelen - er van uitgaande dat de meesten hier nog altijd onder de 40 zijn) ? Mogen wij niet meer dansen?
Wie zijn wij om andere mensen de les te lezen? Wat is er gebeurd met de liefde voor vrijheid? Straks gaan mensen hier roepen dat we maar beter allemaal een spioneerapp op ons telefoontje moeten en mag de overheid onze lichamelijke integriteit bezoedelen door onder dwang ons lichaam te testen en om ons twee weken op te sluiten. Ik dacht dat mensen hier meer van de anarchistische vrije leest waren en niet van de communistische staatslievende onderdrukkers.
En ga nou niet roepen dat ik geen oog heb voor "de zwakkeren" onder ons. Dat heb ik wel, alleen voor hun is dit ook een kutsituatie. Dat virus is echt niet zomaar onder controle, dat duurt nog lang en een harde quarantaine gaat dat niet zomaar voorkomen. Straks gaan jullie nog roepen dat de grenzen dicht moeten! Uit angst leveren jullie je vrijheden in. Een leven zonder dans, zonder gezamenlijk vreugde, zonder knuffels, dat is niet echt een leven wat de moeite waard is. Niemand weet nu wat de beste oplossing is, mensen moeten ook niet doen alsof ze dat wel weten. Als de overheid dit nou eerder had gedaan en als de overheid nou altijd genoeg testen had gehad en als ze het serieus genomen hadden.

Als dit.. als dat...
blabla blabla. Is niet gebeurd.

In België hebben ze een lockdown die strenger is dan bij ons en meer doden per hoofd van de bevolking.

Niemand weet wat de juiste weg is en juist daarom moeten we onze idealen koesteren. Ik was in de veronderstelling dat er hier veel vrijheidslievende anarchisten rondliepen. Als anarchist dien je iemands zelfbeschikking te respecteren. We mogen niet toestaan dat mensen zonder hun toestemming worden opgesloten in "quarantaine". Of om tegen onze wil getest te worden . Of dat gezonde jonge mensen die samen willen komen om van het leven te genieten daarvoor beboet worden, terwijl ze vrijwel 0% kans hebben (volgens de meeste wetenschappelijke bronnen) om ziek te worden.

Het enige positieve aan deze maatregelen is dat het kapitalisme er onder lijdt. Maar het lijdt niet door ons. Als dit straks voorbij is roept geen mens: "was het dat linkse tuig toch bijna gelukt om het kapitalisme af te schaffen!"
Nee...Ze zullen zeggen: "Wat heeft de VVD die corona goed aangepakt en wat fijn dat de grenzen nu eens echt gesloten zijn".

Beetje jammer deze reactie.

Beetje jammer deze reactie. Wat een gezwatel! Sta jij op de loonlijst van de Russische desinformatie ofzo?

Corona deugers hier allemaal

Fight For Your Right To Party!

Je bedoelt:

Fight for your right to be stupid.

Je bedoelt de Amerikaanse CIA

Je bedoelt de Amerikaanse CIA en de AIVD vanuit Moskou?

onzekerheid

Gelieve adhominems achterwege te laten.

Pino heeft best een punt. Het is niet best dat we op onszelf teruggeworpen worden en niet weten wie er ziek of al genezen zijn. Als je weet dat je het hebt is het makkelijker om je te isoleren. Als je weet dat je het gehad hebt weet je dat je minder besmettelijk bent.
Alle grote evenementen zijn uitgesteld "totdat er een vaccin is", maar er is geen garantie dat dat er dit jaar of volgend jaar oif überhaupt zal zijn. Zonder vaccin is ONZE enige keus dat miljoenen mensen (60 % of zo) het virus krijgen (ik ga er maar van uit dat ze er immuun uitkomen), en het zou humaner zijn dat zodanig te regelen dat mensen dat kunnen doen wanneer het hen uitkomt. Drie weekjes in een vakantieoord of op een cruiseschip of zo, met een stel niet-al-te-zieke patienten. Dat is een stuk gezelliger dan individueel achter de geraniums verpieteren omdat je niet weet of je het hebt. Gewoon naar de kroeg en de kapper en het zwembad in, of misschien zelfs een kursus volgen

Hoe realistisch is "crush-de-curve" als tig procent van de besmette(lijke) mensen geen symptomen heeft?

Hoeveel privacy gaat verloren met uitgebreid contactenonderzoek?

Vooral gevaarlijk voor

Vooral gevaarlijk voor volgevreten obese boomers.

@mods

fat shaming!

De obsese (dus dikke mensen)

De obsese (dus dikke mensen) liggen voornamelijk toch op de IC. Wat is daar voor shaming aan?

En dorre takken.

En dorre takken.

De voorstanders van de wat

De voorstanders van de wat minder vrijwillige euthanazi-campagnes zijn nu ook op indymedia aan het reaguren. Da's heel gezellig!

Stop de repressie!

Politieke bijeeenkomst in den Haag met als thema " Politieke grondrechten in het coronatijdperk" verboden.
Grand Café Utopie daagt Veiligheidsregio
https://dagblad070.nl/politiek/grand-caf-utopie-daagt-veiligheidsregio

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech