Onderneemster Vera Lagerwaard start met het eerste onafhankelijke meldpunt voor zzp’ers

Hier kun je discussieren over Onderneemster Vera Lagerwaard start met het eerste onafhankelijke meldpunt voor zzp’ers.
Het meldpunt waar ondernemers pragmatisch advies krijgen ontving al honderden reacties na het bekendmaken van de plannen om dit meldpunt op te richten. Het is het enige onafhankelijke meldpunt voor zzp’ers in Corona-tijd voor hun zoektocht in de steunmaatregelen.

Duizenden zzp’ers vallen tussen wal en schip
De afgelopen weken kwamen er al honderden vragen binnen bij het meldpunt. Diverse ondernemers staan stil door de corona-maatregelen, maar hebben geen ‘recht’ op enige vorm van ondersteuning vanuit de overheid. Eén van de ondernemers heeft een bedrijf in Nederland, maar woont over de grens. Zijn bedrijf betaalt in Nederland belasting, maar kan vanwege het privéadres in België geen gebruik maken van de steunmaatregelen. Een andere ondernemer die zich meldde heeft een VOF samen met zijn vrouw. Eén van hen mag de Tozo aanvragen, terwijl er twee inkomens missen. Veel ondernemers die na hun pensioenleeftijd door zijn gegaan met ondernemen melden zich ook bij Lagerwaard. Mensen met AOW vallen buiten alle regelingen, maar kunnen afhankelijk zijn van dit ondernemersinkomen als aanvulling op hun pensioen. Ook de inschrijving van het bedrijf op het huisadres veroorzaakt bij veel ondernemers problemen.

TOGS breder mogelijk maken om faillissementen te voorkomen
Meldpuntoprichtster Vera Lagerwaard vertelt: “Ik spreek veel bedrijven die indirect zijn stilgelegd door de maatregelen, maar die geen recht hebben op de TOGS. Andere ondernemers kampen met een enorme omzetdaling en kunnen hun rekeningen niet meer betalen, maar ze verdienen nog te veel voor de Tozo. Dan hebben we het nog niet eens over de problemen waar ze tegenaan lopen bij de gemeente of de RVO bij de aanvraag. In korte tijd heeft het kabinet een mooi pakket aan steunmaatregelen weten neer te zetten. Maar de honderden ondernemers die zich meldden bij het meldpunt laat zien dat niet alle ondernemers die in de problemen zitten een oplossing ontvangen. Er zitten te veel willekeurige eisen aan de verkrijgen van een regeling. Mijn dringende verzoek zou zijn: maak de TOGS nu beschikbaar voor alle ondernemers die in de financiële problemen komen, ongeacht van SBI code of andere eisen. Dat is goedkoper dan nu iedereen failliet laten gaan.”

Van vereniging naar meldpunt voor zzp’ers
Zelfstandige Professionals is een zelfstandig opererend onderdeel van Zelfstandigen Bouw, de belangenorganisatie voor zzp’ers in de bouw sinds de start in 2000. Zij besloten vorig jaar een betaalbare alternatief voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering te lanceren, AOV Bouw. Zonder uitsluitingen op beroep, leeftijd of medisch verleden met betaalbare maandbedragen. De trok binnen een jaar meer dan 1.000 deelnemers aan en kreeg veel belangstelling van zzp’ers buiten de bouw. Eind 2019 volgde de uitbreiding met AOV Profs, voor zzp’ers buiten de bouw. De voorziening wordt gezamenlijk gevoerd en onderhouden waardoor er inmiddels al bijna 1.700 deelnemers zijn.

Vera Lagerwaard is het gezicht van vereniging Zelfstandige Professionals. Ze is verantwoordelijk voor het in de markt zetten van AOV Bouw in 2019. Op dit moment is ze verantwoordelijk voor AOV Profs en startte tijdens de crisis een meldpunt voor zzp’ers die tussen wal en schip dreigen te vallen in deze corona-crisis.

Meer informatie: Zelfstandige Professionals


Re: Onderneemster Vera Lagerwaard start met het eerste onafhanke

Gratis promotie....?

promo? zeker maar ik denk dat

promo? zeker

maar ik denk dat er veel zzpende kameraden zijn, dus misschien toch even bij stil staan?

volhouden!

oplossing, basisinkomen

oplossing, basisinkomen

als tranquilizer zeker?

als tranquilizer zeker?

nee, eigenlijk moet de hele

nee, eigenlijk moet de hele discussie over arbeidsethos opnieuw gevoerd worden.

Als ik iets geleerd heb in de

Als ik iets geleerd heb in de activisten/kraakscene is dat een zeer kleine groep al het werk verzet en de rest daar op leunt. Zeker, er zou een verwachting moeten komen tot wederkerigheid! Vele handen maken licht werk. Enkele handen maken het (te) zwaar voor diegene die een gezonde arbeidsethos erop nahouden.

gezond arbeidsethos

The ILO estimates that some 2.3 million women and men around the world succumb to work-related accidents or diseases every year; this corresponds to over 6000 deaths every single day. Worldwide, there are around 340 million occupational accidents and 160 million victims of work-related illnesses annually.

https://www.ilo.org/moscow/areas-of-work/occupational-safety-and-health/...

prima, veel van die

prima, veel van die activisten zijn verkapte narcisten. Gisteren heb ik nog een over ijverig iemand uit de doornenstruik bevrijd.

je bedoeld dat anarchisten

je bedoeld dat anarchisten die werk weigeren, en hard schreeuwen dat werken voor capitalisen is, eigenlijk parasiteren op het geld dat hun huisgenoten, kamaraden ect. verdienen?

tja, dat komt me maar al te belend voor.

voor de rest is dit artikel bullshit en hoort niet thuis op indymedia als je het mij vraagt

nee ik bedoel dat activisten

nee ik bedoel dat activisten narcisten zijn en wat heeft 60 jaar Papkindjeslanddagen in Appeltaartscha opgeleverd? Niks dus. En wie ben jij om te bepalen dat dit stuk van hoe heet ze ook weer niet op Indymedia past. Wie heeft ooit bepaald dat Indymedia alleen voor anarchisten is. Wat mij betreft hoort dat geraaskaal van Extension Rebellion hier niet en ook dat gedram over zwarte piet en witte mannen al helemaal niet.

en bedoelt schrijf je met een "t".

misschien interessant boek in

misschien interessant boek in deze, John Kay, Radical Uncertainty,

https://www.johnkay.com/

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech