politie & vestia denken weer zomaar alles ongestraft te kunnen doen!

Nieuws, gepost door: nn op 26/02/2020 02:07:29

Wanneer: 26/02/2020 - 19:13

De politie heeft woensdagavond een kraakpand ontruimdin de Tweebosstraat in Rotterdam-Zuid. Krakers hadden zich op het balkon en het dak verschanst. Er zijn vier arrestaties verricht.

Een groep krakers trok eerder op de dag het leegstaande pand binnen. De politie was met veel agenten aanwezig om de groep te verwijderen.

De huizen in de Tweebosstraat staan op de nominatie op gesloopt te worden. Eerder waren er ook al kortdurende kraakacties in de wijk tegen de huidige leegstand.Wie: 
nn

The place was occupied at least 5 days before and the inhabitants had shown sufficient proof to support this claim.
The pictures, date-stamped in the court, were neglected by the police and public prosecutor.
The state has shown once again how much respect they have for their own laws.Wie: 
nn

https://www.indymedia.nl/node/47468

Een nachtelijk dialoog met Vestia

In de nacht van 25 februari is er een nachtelijk bezoek gebracht aan het Vestia kantoor aan de Loevesteinlaan Den Haag Zuid-West. Meerdere ruiten zijn kapotgeslagen en er zijn verfbommen op het gebouw gegooid.

Vestia is een door de staat omarmde maffia. De woningcorporatie staat wel bekend om haar wanpraktijken en haar totale minachting van huurders.

Na de crisis van 2008 ging het bedrijf vrolijk door met huursverhogingen, de uitverkoop van sociale huurwoningen en het uitstellen van cruciaal onderhoud aan sociale huurwoningen. Zo kampten er mensen met lekkage, vocht en schimmelproblemen, het leek Vestia geen reet te boeien.

Nu is Vestia weer bezig met de sloop van meer dan 500 sociale huurwoningen in de Rotterdamse Tweebosbuurt. De corporatie zal maar 130 sociale huurwoningen terugbouwen, de rest zal bedrijfsruimtes en koopwoningen worden. Het project van Vestia in de Tweebosbuurt is er een van brute gentrificatie.

Om dit mogelijk te maken speelt Vestia het zoals gewoonlijk vies. Haar medewerkers proberen eigenhandig kraakpanden te ontruimen en kijken lachend toe als krakers door de politie, de trouwe dienaars van het kapitaal, in elkaar worden geslagen. Verder intimideert het bedrijf rebelse huurders in de wijk die weigeren te vertrekken of te wijken voor de oprukkende gentrificatie.

De woningcorporaties zijn onze vrienden niet, het zijn de grootste huisjesmelkers die er zijn. We hebben al gezien dat de top van deze bedrijven, vooral Vestia, hun zakken vult over onze ruggen.

Vanuit Den Haag brengen we nu een nachtelijke groet aan alle rebellen in Rotterdam die weigeren te buigen voor Vestia!

Solidariteit & Strijd!Wie: 
nn

Illegale ontruiming Tweebosstraat 120

29/02/2020

Op 26 februari stonden medewerkers van Vestia voor de deur van een kraakpand in de Tweebosstraat, 120. Ze klopten aan en stelden zich voor als politie. De krakers geloofden hen natuurlijk niet en weigerden de deur toch te openen. Vestia dreigde de politie te bellen, dus gaven [de bewoners] hen de volgende documenten waaruit blijkt dat ze hier sinds ruim een week hebben gewoond. Deze documenten werden op 19 februari door het OM afgestempeld om de echtheid van de datum aan te tonen.

Volgens de Nederlandse wet betekenen die documenten dat Vestia een rechtszaak tegen de krakers moet aanspannen om een ontruimingsbevel te krijgen. Na 48 uur bezetting is het illegaal om een kraakpand te ontruimen zonder een bevel van de rechter.

Maar de politie werd toch gebeld. Toen ze kwamen, hield Vestia de documenten voor zichzelf, loog tegen de politie en zei dat de krakers die dag binnenkwamen, dus was het legaal om ze zonder rechtszaak te ontruimen. De politie nam de bewering van Vestia als bewijs en deed geen verder onderzoek: ze probeerden niet met de krakers te praten, ze negeerden de buren toen deze hen vertelden dat er rechtsgeldige documenten waren die ze niet te zien kregen en ze Vestia niet om die documenten vroegen.

Na een tijdje arriveerden er zes politiewagens. Ze begonnen de deur in te beuken met een stormram, ondanks protesten van de buren. Een kleine groep omstanders vormde zich op straat, sommigen van hen zongen met de krakers of stelden vragen aan de politie. Sommige politieagenten zeiden dat ze op direct bevel van het OM werden uitgezet. Uiteindelijk sloot de politie de straten af en dwong iedereen om te vertrekken, maar de groep bleef een tijdje in de buurt. Toen de politie er uiteindelijk in slaagde om in te breken, arresteerden ze de drie inwoners vrij ruw onder boegeroep van de menigte. Twee van hen werden de hele nacht vastgehouden en zijn zonder advocaat verhoord, ondanks het feit dat een van hen op weg was naar het politiebureau. SPS verzegelde de woning met behulp van de politie, onder toezicht van Vestia, met sytex-platen. De bezittingen van de krakers werden afgegrendeld, ze kregen geen kans om ze terug te krijgen.

Later die nacht verscheen er ondanks de sytex een spandoek op de muur van de 120:

Er hangt nu een spandoek aan de ramen van Tweebosstraat 120

Deze ontruiming, zoals die in de De Reystraat 42, was volledig illegaal, en we hebben documenten om het te bewijzen. We zullen binnenkort de Rotterdamse politie en het OM aanklagen voor het gelasten van een ontruiming zonder behoorlijk onderzoek en het negeren van documenten die aantonen dat het illegaal was. We zullen ook de valse verklaringen van Vestia aan de politie onder de aandacht brengen.

Video's van de ontruiming volgen binnenkort, hou jezelf op de hoogte!

Wees alert en tot gauw!

Vertaling van https://tweebosbuurt.noblogs.org/post/2020/02/29/illegal-eviction-of-twe...


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech