[DEN HAAG] Spontane demonstratie tegen veryupping

Hier kun je discussieren over [DEN HAAG] Spontane demonstratie tegen veryupping.
De 'Magere Hein' is gelegen in de zwaar veryupte, en veryuppende, buurt het Zeeheldenkwartier, waar de huren al boven de 1000en euro's per maand liggen.

We zouden kunnen wachten tot de klassenjustitie haar meedogenloze oordeel over ons formuleert, maar we weten al te goed aan welke kant het rechtssysteem staat in dit conflict.

Wij wachten niks af!

In de avond van dinsdag 7 januari hebben de krakers de 'Magere Hein' verlaten, maar niet zonder slag of sloot. Er werd een spandoek op de voorgevel van het pand gehangen, met daarop de tekst 'hier realiseert de marktwerking onbetaalbare huurwoningen - huur is te duur - tot de volgende keer...". Daarna ontstond er een spontane demonstratie door het Zeeheldenkwartier, waar meerdere krakers en sympathisanten bij aanhaakten.

Er werden honderden flyers rondgestrooid met de leuzen "huur is te duur" en "tegen de stad van de rijken", vanuit de demonstratie klonk luidkeels "wat is de huur? veel te duur!". De demonstratie liep verder via de Prins Hendrikstraat, die ook zwaar veryupt wordt, waar omstanders met gejuich of "vind 'k ook!" reageerden op de leuzen en het spandoek.

De demonstratie ontbond voordat de politie kon reageren.

Tot de volgende keer...


niet om te zeiken maar hoe

niet om te zeiken maar hoe zit het met de veryupping van de Pinksterlanddagen? De thema's die voorbij komen klinken behoorlijk grachtengordeliaans, Kafkaiaans, intellectueliaans. zelden iets over de bijstand of wajong. Ofwel, geldt de veryupping over de gehele linie? Doen de niet-yuppen ook mee aan de veryupping?

Maar je bent wel aan het

Maar je bent wel aan het zeiken, dat is het probleem. Waarom doe je zélf geen praatje over de bijstand of de wajong? Niemand houdt je tegen. Je loopt alleen maar te zeuren op indymedia dat er nooit aandacht aan wordt besteed, doe het lekker zelf.

Nou nou wat een hoogmoedige

Nou nou wat een hoogmoedige farizeeërs toon om de bal zo terug te kaatsen. Of ik nu wel of niet hier wat over de bijstand schrijf, betekent niet dat het jullie verboden is om dit ook eens te doen. Ik zou er alleen wat over schrijven als de bijstand of de wajong net als racisme en veganisme standaard terugkerende thema's op indymedia zijn. Ik ga hier niet in mijn eentje over de bijstand schrijven op een "ge-gentrificeerd Indymedia" waarop louter elitaire thema's aan de orde komen zoals veganisme, zwarte piet of witte mannen. Maar goed, ik zal mijn best doen om wat minder te zeiken. Vergeef me, ik ben een witte man met blozende roze wangetjes. Ik kreeg vroeger te weinig aandacht van de meisjes, daarom ben ik zo.

verder goeie actie van jullie, om ook iets positiefs te spuien.

Oh oh, kom op, je doet net

Oh oh, kom op, je doet net alsof indymedia bestaat uit een of ander clubje redacteurs waar je een ingezonden brief aan kunt sturen. Ja, tja, die elite-actievoerders die ook nog eens naar de uni zijn geweest, schrijven VEEL, en zouden idd af en toe wat ruimte mogen laten voor anderen. soms lijkt het ook akelig op lobby'en. Maar het is geenszins hun verantwoordelijkheid om ook over bijstand ofzoietsdergelijks te schrijven. dit is een open platform, zwengel in godsnaam die discussie aan als je het een belangrijke discussie vind, dan reageren er vanzelf mensen want er zijn echt zat mensen in de actiescene die ook indymedia lezen die daar mee bezig zijn. Niet iedereen zit bij extinction rebellion (sterker nog, ken meer mensen die daar tegen zijn) of houdt zich bezig met slachthuizen, of doet lekker tof in den haag met grafiti. het is divers genoeg.
het maakt me geen reet uit dat je een witte man met blozende wangetjes bent. zolang je maar niet roept dat zwarte piet moet blijven of dat vrouwen minderwaardig zijn.

oh en over de

oh en over de pinksterlanddagen. alsof dat ook maar een klein beetje een afspiegeling is van de Nederlandse anarchistische scene, natuurlijk niet.

pinksterlanddagen

Appelscha is het Staphorst van de actie-scene.

Spandoeken bewaren graag voor

Spandoeken bewaren graag voor in het museum met een beeldscherm er boven met oude journaal beelden Slag bij de Blauwbrug en zo.

Het opkopen van een pand en

Het opkopen van een pand en onderverdelen in meerdere huurwoningen heeft ook een positief effect. Doordat er na wijziging van de woning sprake is van meerdere woningen kan nu plek worden geboden aan meer personen / gezinnen. Gezien het woningtekort dat op dit moment speelt en de beperkingen die spelen om nieuwe woningen te bouwen, is het onderverdelen van grote woningen in meerdere kleinere woningen wat mij betreft juist positief.

Daarbij speelt ook: Die grote woning die zonder deze onder te verdelen in sub-woningen bijvoorbeeld een huur van 2000 euro zou hebben, kunnen echt alleen de allerrijksten betalen. Na opsplitsing kunnen de drie woningen voor bijvoorbeeld 900,- euro verhuurd worden waardoor een grotere groep met minder geld ook toegang kan krijgen tot een woning in deze buurt.

Ik hoor mensen al rekenen: Wacht even 2000,- per maand versus 3x900 = 2700,- per maand. Daarmee wordt je slapend rijk...Echter overweeg ook het volgende:

1. Zonder die investeerder die dit grote pand opkoopt om het te verbouwen, renoveren, vergunningen aanvragen, etc. Zouden er dus niet meer woningen beschikbaar komen in die buurt voor mensen met minder geld.

2. Als investeerder investeer je een groot bedrag voor de bouw / renovatie (elke woning eigen badkamer, keuken, toilet, etc). Dit bedrag ligt al snel rond de 50 a 75K. Daarbij duurt het vaak ook lang voordat alle vergunningen geregeld zijn en de verbouwing afgerond is. Je mist daardoor ook nog een periode de normaal gesproken verkregen verhuurinkomsten. Hierdoor lopen de investeringskosten die je maakt verder op. Bij een pand als deze is al snel sprake van een 75-100K investering. Als alles goed gaat bereik je na 8 tot 10 jaar het punt dat je investering terugverdiend is.

Dus ja de marktwerking zorgt voor onbetaaldbare woningen (want de koopprijzen stijgen en daarmee ook de huurprijzen). Echter zijn het juist dit soort investeerders die zorgen voor meer betaalbare woningen in dit soort buurten en woningen in het algemeen.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech