Halsema gaat op vluchtelingenjacht

Hier kun je discussieren over Halsema gaat op vluchtelingenjacht.
Groen links is al lang niet groen meer. Denk aan de Lutkemeerpolder. Links is al langer een lege huls als begrip, maar de illusie dat er nog zoiets bestaat draait Halsema nu definitief de nek om. De schijn wordt niet meer opgehouden. Vergeet dat er zoiets bestaat als ‘links’. Halsema gaat op vluchtelingenjacht. Vorige week kondigde ze al aan de uitvoerders van het deportatiebeleid van de Dienst Terreur en Verrek van kanonnenvlees te voorzien. Dat heeft ze bekokstoofd met staatssecretaris Ankie Broekers-Knol van deportatiezaken die ook graag meer en effectiever deportaties ziet. Opsluiten die vluchtelingen. Ja, de jacht is geopend.

Leve het grootkapitaal en de speculantenwinsten. De allerzwaksten, meest naar onderen geschopte mensen in onze samenleving, namelijk dakloze afgewezen vluchtelingen, mensen die al jaren op straat moeten zien te overleven en daarom uit pure noodzaak panden kraken, zijn het mikpunt van Halsema’s klopjacht nazi style. Ik schrijf net ‘de allerzwaksten’, maar eigenlijk klopt dat niet eens: deze overlevers zijn juist heel sterk. Ik wed dat geen enkele lezer van dit stukje, ook ik niet, het ook maar een dag uithoudt om zo te moeten leven. Zonder perspectief eten bij elkaar moeten scharrelen elke dag, een onderdak vinden, als verschoppelingen worden behandeld, opgejaagd door racistische politie, afgeserveerd als criminelen en overlastgevers in de media, houden deze mensen het al jarenlang vol om voor hun bestaansrecht te knokken. Of het nu regent of knetterkoud is, ze geven het niet op. En uitgerekend op hen heeft Halsema het voorzien. Ze zouden in de nieuwe opvang terecht kunnen, heet het dan, de Landelijke Vreemdelingenvoorziening (LVV) die de gemeentelijke Bed Bad En Brood voorzieningen vervangt, maar daar is geen ruimte en bovendien is het geen opvang maar een variant op het oprotcentrum in Ter Apel en de gezinslocaties elders in het land. Een plaats waar de Dienst Terreur en Verrek je komt chanteren om aan je deportatie mee te werken want anders: de straat op. Je moet maar durven, en je moet het maar kunnen, in deze tijd van vluchtelingenjacht op straat te overleven. Maar deze vluchtelingen hebben geen keus. Wie wil er nu zo dagelijks zo hard voor het eigen bestaan moeten vechten?

‘De allerzwaksten’ schreef ik dan ook niet omdat deze mensen zwak zijn, maar omdat zij totaal geen middelen hebben om hun strijd kracht bij te zetten. Ze zijn veel te druk met overleven, dat is hoofdzaak. En dan: geen financiële middelen. Geen groot materieel. Terwijl de zichzelf noemende boeren, grotendeels industriële dierenbeulen met stallen vol door hen mishandelde varkens, koeien, kippen, konijnen, nertsen enzovoorts hun positie weten te vergelijken met Joodse mensen in de tweede wereldoorlog om zo hun slachtofferschap te claimen, terwijl zij het hele land platleggen met hun miljoenenschat aan tractoren, ongestoord en ongestraft, financieel gesteund door die hele walgelijke dierenmoordindustrie van slachthuizen, door niemand een strobreed in de weg gelegd, worden mensen die in dit land geen enkel drukmiddel hebben om voor zichzelf op te komen nog verder de laaglandse modder in geduwd. Wel zo makkelijk en Halsema geeft hen graag de doodsteek. We kenden dat al van het rechtsvolk in dit land. Het linksvolk is dood, niet bestaand. Dat is geen verrassing maar nu wel voor eens en altijd duidelijk. Halsema en haar ‘Groen Links’ wentelen zich comfortabel in de traditie van VVD, CDA, PVV, FvD en al dat andere rechtstuig. De terreur tegen vluchtelingen wordt opgevoerd voor het electoraal gewin. De hetze campagne wordt uitgebreid. Is het toevallig dat juist gisteren een bericht verscheen over het voornemen van Broekers Knol een apart centrum in Hoogeveen in te richten voor ‘overlastgevende asielzoekers’? Dat heet dan ‘Handhaving en Toezichtlocatie (HTL)’: ‘Bewoners mogen nu alleen nog maar op het terrein van de HTL verblijven’ staat erbij. We kunnen dus spreken van het zoveelste eufemisme voor een gevangenis. Ditmaal eentje om mensen administratief en preventief in op te sluiten. Doe hetzelfde voorstel voor ernstig overlastgevende ‘boeren’ en Duindorpers, en het hele land zal op zijn kop staan van woede. Maar voor vluchtelingen is geen maatregel fascistisch genoeg. En als die vluchtelingen gaan demonstreren, met niets anders dan hun lichaam om het kracht bij te zetten, staan de camera’s van de media dan klaar om het verhaal van hun kant eens goed uit te lichten? Zeg maar gerust ‘nee’. Krijgen zij massaal steun van de bevolking terwijl ze elk moment kunnen worden gedeporteerd naar plekken en landen waar hun leven gevaar loopt, of dat nu is door honger, vervolging, oorlog, of klimaatramp? Nee. Die landen waar zij heen moeten zouden veilig zijn. Dat is door Fort Europa vastgelegd dus wat iemand ook vertelt, het wordt niet geloofd. De IND is almachtig en alwetend, nietwaar?

En dus gaat Halsema op vluchtelingenjacht in de stad Amsterdam. En dus wordt elke laatste beetje recht waarop vluchtelingen nog een beroep hoopten te kunnen doen, zoals woonrecht, afgeschoten. Ik kan dit alleen maar fascistische terreur noemen. Ik heb er geen andere woorden voor. En fascisme dient met alle middelen te worden bestreden. Oh ja! Als Groen Links nou nog eens mee wil lopen in de jaarlijkse grote anti-racisme demonstratie, denken de organisatoren er dan even aan hen een schop onder hun hol te verkopen? Als je daar nog bij wilt horen, als je daar nog ruimte aan wilt geven, dan geef je een stem aan de fascistische dictatuur van Halsema en consorten. Dan laat je de vluchtelingen in de steek. Racisme treft hen het hardste.

Volkomen rechteloos gemaakt, in de publieke opinie kritiekloos tot ‘Untermensch’ verklaard waar je alles mee mag doen, geen haan die er naar kraait: wat gaan we eraan doen? Zelf zou ik het liefst een dierenbeul van zijn tractor trekken om met dat ding van hem de entree van het Amsterdamse stadhuis in te rammen. Daar is woonruimte zat voor vluchtelingen. Om te beginnen.

Joke Kaviaar, 18 december 2019


zie ook: Amsterdam - De oorlog tegen illegalen is begonnen

zie ook: Amsterdam - De oorlog tegen illegalen is begonnen

Goeie actie, goeie poster:

https://www.indymedia.nl/node/47196

Afgelopen zaterdag publiceerde de Parool de plannen van Halsema om alle We Are Here krakers met behulp van de vreemdelingenpolitie in detentie te zetten en te deporteren.

De krakers van We Are Here zijn hier om allerlei redenen en kunnen niet terug naar het land van herkomst, veel vanwege gevaar voor eigen leven. In reactie op kritische vragen van Groen Links zegt Halsema dat illegalen in de stad "in principe" niks te vrezen hebben, zolang ze geen strafbare feiten plegen. Halsema biedt geen bed, bad en brood voor dakloze migranten en dwingt ze daarmee tot kraken - dat sinds deze week nog heftiger gecriminaliseerd wordt. Daarmee dwingt Halsema vluchtelingen zichzelf te criminaliseren om ze te kunnen deporteren.

Deport Halsema League (DHL) kotst van deze extreem rechtse koers en vertrouwt niet op Groen Links om hier iets aan te veranderen. Vannacht zijn we doorgegaan met het plakken van onze poster. Halsema, better lock your door at night!

"guilty by association"??

Lekker makkelijk. Niet dat Groenlinks perfect is, maar dat zijn PvdD en SP ook niet. Dat ene Femke Halsema iets doet wil niet zeggen dat tigduizend groenlinks-leden dat allemaal toejuichen. Als je de moeite neemt om een keer naar het groenlinks-kongres te komen merk je vanzelf dat veel leden antiracist zijn. Als je eerst lid wordt mag je zelfs meestemmen

Als links massaal niet naar de stembus gaat, krijgen we gegarandeerd een knetterrechts beleid.
Dus waar kun je wel met een gerust hart op stemmen? PSP92 doet niet mee.

Ja maar in het boek dat Femke

Ja maar in het boek dat Femke Halsema ooit schreef stond al dat ze niet achter autonoom links stond.
Femke vertrouwde toen al liever hypocriet geboefte als Wouter Boss die al directeur van de Shell was geweest.
Nu laat zij zich weer inpakken door allerlei politie rapportage waarvan 80 % gelogen is.
De politie rapporteert en criminaliseert alleen maar voor hun eigen conservatieve liberale achterban!
Derhalve dien je als burgemeester van Amsterdam je daar altijd bewust van te zijn anders gebeuren er ongelukken en pak je je eigen mensen.
Femke Halsema is gewoon erg naive m.b.t. de politie en de mensen die voor het oude systeem de sociaal democratische rechtstaat in de maling nemen.

Mogelijk helpt het je

Mogelijk helpt het je vrienden te verkleden als kinderen uit Armenie en ze Femke laten interviewen samen met Tim je weet wel die Tim die zijn vrouw dus degene waar hij blijkbaar intiem mee is blijkbaar niet meer kan opwinden. Joke je zoveelste " charme " offensief helpt je vrienden niet integendeel. Ja zeker trek ze allemaal een korte broek aan laat ze met een raar stemmetje een microfoon in het gezicht van Femke douwen. Een wit school klasje " Wij zijn hier " moet blijven laten roepen voor een tv camera helpt misschien ook. Slechte pr campagne dus van Joke.
Ik kan me een filmpje herinneren van zo 'n We are here pand waar een vrijwilliger de voeten van een boos kijkende
bewoner zalft. Kan zo 'n kerel zn eigen poten niet wassen ? Tja heeft toch niet het zelfde effect als Tim en cs met makkelijk scoren via kindertjes. Voor Joke zijn er alleen " vluchtelingen " naif zeg ik dan. Joke geeft wel toe in haar zoveelste bijdrage dat die We are here figuren een imago probleem hebben maar dat komt volgens haar omdat de pers geen eerlijk verslag doet. Maar toch de bekende woordvoerder van We are here is inmiddels gelegaliseerd. Je moet blijkbaar handig zijn . Dus nou ja die IND en zo blijkbaar is die toch niet zo keihard. Of hebben ze zitten slapen ?
Er is geen Links en Rechts Joke er is alleen PR ! Of zo je wilt propaganda. En jij preekt alleen voor eigen parochie binnen kort is dat alleen nog je steun groep als je zo door gaat.

Hoog stemmetje brilletje en

Hoog stemmetje brilletje en boos kijkende Tim : " Wij gaan dood hoor wij gaan dood als we weg worden gestuurd Femke "

Die bekende woordvoerder van

Die bekende woordvoerder van We-are-here heeft wel 16 (!) jaar moeten wachten, voor zo'n vodje papier !

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.
Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech