Rechtse aanval op KOZP congres 8 november 2019

Hier kun je discussieren over Rechtse aanval op KOZP congres 8 november 2019.
Dankzij de volhardendheid van de KOZP is deze bewustwordingscampagne aan de winnende hand. Het verbaast niet dat het opstarten van een discussie die tradities en de bestaande normen en waarden onder de loep neemt weerstand opwekt. Mensen die zelf geen last hebben van discriminatie zijn zich er soms niet van bewust en kunnen zich soms moeilijk inbeelden dat ze een ander ermee beschadigen. Vanuit een comfortabele positie, ik ben tevreden dus bemoei je er niet mee, voelen ze verandering als bedreiging van hun eigen zekerheid. In de geschiedenis hebben we vaker meegemaakt dat een anti-discriminatie beweging bij de gevestigde orde reacties opwekt, bijv. feminisme en de strijd voor acceptatie van homoseksualiteit. Dankzij het doorzettingsvermogen van emancipatoire bewegingen is in onze samenleving meer gelijkheid en respect tot stand gekomen en deel geworden van onze cultuur (ruim 100 jaar geleden hadden we nog geen vrouwenkiesrecht en het huwelijk van mensen van hetzelfde geslacht is er pas sinds het begin van deze eeuw).

Als AFA-Fryslan wijzen we erop dat het optreden van de knokploeg in Den Haag niet als een incident kan worden weggewuifd. Fascisme was na de WOII voor veruit het grootste deel van de Nederlandse bevolking een besmet begrip. Er bestond een kloof tussen neonazi's en de rest van de bevolking. Dankzij de opkomst van haat-partijen als PVV en FvD, die zich concentreren op de angst van 'de ander, is extreem-rechts inmiddels salonfähig geworden. Groepen die rechts van deze partijen staan voelen daarin ruggesteun. In Groningen gooiden jeugdige FvD aanhangers onlangs de ruiten in bij een kraakpand waarin buitenlandse studenten een oplossing zochten voor de woningnood, Pegida en Rechts in Verzet proberen graag moslims te provoceren, twee jaar geleden stonden op een pleintje in Dokkum nazi-knokploegen en voetbalhooligans te wachten op anti-Zwarte-Piet-demonstranten.

AFA-Fryslan roept op om de KOZP op een voor jou gepaste wijze te ondersteunen in hun bewustwordingscampagne over cultureel racisme. Zelfs als je zelf je niet zo druk maakt om Sinterklaas of Zwarte Piet, kiezen of niet kiezen, solidair zijn of niets doen is een keus. Tachtig jaar geleden, toen nazi's in Nederland de macht hadden waren er veel mensen die passief bleven, voor een groot deel uit angst, maar ook uit gemakzucht. Zolang ik niet bedreigd wordt bemoei ik me er niet mee. Gelukkig hoef je nu nog niet bang te zijn, als je de kant van solidariteit kiest. Als je extreem-rechtse knokploegen een vrijbrief geeft verandert dat. Ook al zie je zelf misschien niet de zin in van de Zwarte Piet discussie, omdat het jou niet raakt; besef dat je ondersteuning van KOZP ook kan voortkomen, omdat je fascistisch geweld niet ruimte wilt geven.


Het is al vaker gezet beperk

Het is al vaker gezet beperk je niet tot zwarte piet maar noem tegelijk ook andere voorbeelden van uitsluiting bijv. de " verkeerde " naam hebben bij sollicitatie.

gooo for it! antifa!

gooo for it! antifa!

verantwoordelijken

Heb begrepen dat Pegida heeft opgeroepen tot deze verstoring en dat de groep uit een mix bestaat van racistische "Proud boys",
identitair verzet , en pro zwartepiet hooligans.
Een mooi stelletje druiloren bijelkaar dus.

dom geklets, de gelijkheid

dom geklets, de gelijkheid die jullie noemen is vooral schijn gelijkheid. en die KOZP types hebben door de bank genomen een fatsoenlijk baan daar waar autochtone Nederlanders bij de voedselbank lopen. Nu vrouwen massaal de arbeidsmarkt opstromen om vooral de leuke baantjes in te pikken en dan ook nog bij voorkeur deeltijd om tijd voor leuke dingen over te hebben, staan veel kerels werkeloos aan de kant te koekeloeren. Veel voltijdsbanen zijn in tweeën geknipt door die zogenaamde emancipatie bewegingen waar jullie het over hebben. En dan heb ik het nog niet eens over de wajongers die het kind van de rekening zijn. Gehandicapten zijn nu eenmaal niet hip en cool. ik ben ook tegen die extreemrechtse idioten die de boel kort en klein slaan bij KOZP, maar eerlijk gezegd begrijp ik hun weerzin wel.

TZEENTCH

Je begrijpt hun weerzien ?

Er zijn duizend dingen, om weerzin over te hebben. En zij hebben weerzin tegenover 'de pieterbaas' . Zogenaamd 'onze' cultuur en dat soort wazige romantiek. Zwarte piet is als acht keer veranderd, in de loop der jaren, btw. Dat ding veranderd de hele tijd, iedere eeuw veranderd het. Het was eerst een duivel, toen was het wit, toen was het zwart, toen was het bruin en nu is het dan roetveegjes. Dat ding heeft al jaren een identiteitcrisis

the winds of change are upon us, Tzeentch, is standing by our side. voor de nerds die deze insider joke snappen.

Die aanval van deze mégga agressors, dat snap jij ? Dat begrijp jij ? En wat heeft dit met wajong en emancipatie van vrouwen te maken ? Wat heeft zwarte piet, met wajong te maken ?

Anyway, wat iemand boven zegt, bij sollicitaties worden mensen beoordeeld op hun naam. Dat is zeker waar. Daarom is het systeem van werkgever/werknemer ook gecorrumpeerd en onwenselijk. De 'baas' kan mensen dan zo van hun bestaansminimum uitsluiten. Dáár ligt het probleem, in de kern. Het feit dat enkelingen alles bezitten en hun macht misbruiken en dus iemand kunnen uitsluiten, omdat die persoon een donkere huidskleur heeft, homo is,vrouw of 'extravagant' is. De bazen kan je alleen niet hervormen. Dat zullen altijd zwijnen blijven. Maar, het feit dat het zwijnen zijn, is een probleem, is slechts een probleem, omdat ze de productiemiddelen in handen hebben. Snap je wat ik bedoel ?

Identiteitspolitiek, is gericht op het hervormen van de bazen. Niet het bestrijden van dát wat de bazen macht geeft. Tuurlijk haat de baas zwarten, vrouwen, homo's, ongelovigen en 'alternatievelingen'. Maar, dat is pas een probleem, als de baas macht over the means of production heeft.

identiteitspolitiek is juist

identiteitspolitiek is juist een speeltje van de bazen die alles en iedereen accepteren om vooral geen gedonder op de werkvloer te krijgen. Gedonder gaat namelijk ten koste van de winsten.

Bij1

Mee eens

De bazen willen best een zwarte en een homo in hun reclame, of achter de kassa staan.

Zolang hún winsten maar blijven en ze iedereen kunnen uitpersen, maakt het ze niets uit, is het totaal niet gevaarlijk voor ze. Kapselen het graag in. Omarmen ze het. Twee vliegen in één klap. Westers 'links' ingekapseld en een 'woke' imago gecreëerd.

Mensen zeggen dat ik hierover 'zeur', maar het is een relevant thema en het gaat jou en mij direct en indirect aan.

Identiteit politiek = een bliksemgeleider. Een quasi links, neoliberaal dwaalspoortje.

De baas is niet bang voor Bij1. Starbucks wilt best wel een zwarte, lesbische topmanager, binnen hun bedrijf, als ze dan van al het gezeur af zijn. Maar ze willen niet hun koffieboeren betalen. Die moeten het echt zelf uitzoeken. De systematiek van uitbuiting, blijft in stand, maar heeft een ander gezicht gekregen. Draagt een nieuw maskertje. Een quasi progressief masker.

je spreekt jezelf tegen als

je spreekt jezelf tegen als je zegt dat je tegen discriminatie bent, zoals alle progressievelingen zichzelf tegenspreken. Je zei eens dat ik maar op "dikke meisjes" moest mikken. Waarom niet op slanke meisjes met dikke tieten? Maar als het om gelijke rechten en fatsoenlijk werk gaat moet opeens iedereen er recht op hebben en gaan Ali, Achmed en Mohammed zelfs voor. Als ik naar Spanje of Polen ga verwacht ik ook niet dat ik opeens fatsoenlijk werk en stemrecht krijg. Discriminatie is simpelweg "onderscheid maken". Dat doe jij ook de hele dag. Je luistert naar muziek A en niet naar B. Je koopt bij de Lidl omdat het daar goedkoper is dan bij de Plus. Er is niks tegen discriminatie op zich zolang het maar netjes blijft. maak me niet uit voor racist want ik ben fan van Motown muziek.

,

Bro

Ben ik progressief ? Ligt eraan naar wat we progressen. Maoïsme was/is ook progressief. Fascisme is ook een soort van progressief. Nieuwe dingen kunnen ook kut zijn. Dat iets nieuw is, maakt het niet wenselijk, per definitie.

anyway

Had ik het over meisjes met je ? Kan me niet herinneren ? Dikke meisjes ? Bedoel je dat liedje van Hans Teeuwen ? : Dikke meisjes bellen, die niet mochten meedoen, van de meester, aan de schoolmusical ? Mooi nummer hoor, zoek maar op. Staat op de dvd 'POELMO'

Het punt is een beetje hé. Stel dat je Achmed heet en niemand wil je aannemen, omdat je zo heet. Dat is dat wel ergerlijk natuurlijk. Ik bedoel, dat ik je muziek niet luister, is niet erg voor je. Dat ik niet met je kan opschieten, is niet erg voor je. Maar als we je állemaal niet aannemen, wegens je naam. Dan wordt dat wel kut.

als vele mensen jou buiten sluiten, wegens je naam, dan wordt dat wel vervelend. Dat je discotheken niet in mag en geen banen krijgt en door de politie staande gehouden wordt, omdat je er als 'een mocro' uit ziet. Of 'een mocro' bent. Dat leidt dan tot ontzettend veel woede, onder de 'mocro's'. En terecht. En dat leidt weer tot maatschappelijke onrust. Uiteindelijk leidt tot zoiets als de PVV. en iets als Denk.

Dus ja, als Marokkanen nergens aan de bak komen, door hun naam. Dan is dat wel een probleem, op de lange termijn. Tenzij zij in staat zijn, om zich buiten de economische orde te handhaven, of nieuwe economische gemeenschappen te creëren etc.

Wat we ook zien gebeuren. Daarom heb je Marokkaanse wijken etc. Wat natuurlijk meer dan logisch is en wat mij betreft geen probleem.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. U trollt wij kuizen.

Zo is het wel mooi geweest

Zo is het wel mooi geweest met dat trollen op dit topic.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech