Antisemitische, Islamofobe en racistische uitspraken/voorstellen van Nederlandse politici

Hier kun je discussieren over Antisemitische, Islamofobe en racistische uitspraken/voorstellen van Nederlandse politici.
RACISTISCHE, DISCRIMINERENDE, ISLAMOFOBE EN ANTISEMITISCHE UITSPRAKEN/VOORSTELLEN VAN NEDERLANDSE POLITICI

ZIE OOK

https://www.astridessed.nl/racistischediscriminerendeislamofobe-en-antis...

''1. In this Convention, the term "racial discrimination" shall mean any distinction, exclusion, restriction or preference based on race, colour, descent, or national or ethnic origin which has the purpose or effect of nullifying or impairing the recognition, enjoyment or exercise, on an equal footing, of human rights and fundamental freedoms in the political, economic, social, cultural or any other field of public life.''

Article 1
INTERNATIONAL CONVENTION ON THE ELIMINATION OF ALL FORMS OF RACIAL DISCRIMINATION

http://hrlibrary.umn.edu/instree/d1cerd.htm

Er wordt vaak gezegd, ook door mij, dat de reguliere politieke partijen
het racistische en de Islamofobe discours van de extreem-rechtse PVV
leider Wilders overnemen [1], of hebben overgenomen.
Soms worden daarbij voorbeelden genoemd, maar niet altijd.
Ik probeer dat altijd wel te doen, maar noem dan lang niet alle bij mij bekende voorbeelden.
Hier nu een poging gewaagd, met nadrukkelijk erbij gezegd, dat dit lijstje lang niet compleet is en misschien nog in een tweede post door mij wordt aangevuld, al beloof ik niets.
Hierbij dus het lijstje, dat belangrijk is, omdat het het politieke klimaat, de samenleving verziekt EN de indruk kan geven bij de publieke opinie, dat het ''gewone'' uitspraken zijn, die moreel verdedigbaar zijn.

En er zijn nu eenmaal genoeg mensen, die zich er toch laten beinvloeden door wat ''gezagsdragers'' zeggen.
En deze gezagsdragers hebben dus een politieke en maatschappelijke verantwoordelijkheid!

Door onbekommerd discriminerende, racistische en/of Islamofobe uitspraken te doen, wordt het politiek-maatschappelijke klimaat verziekt, nemen de spanningen toe en gaan we naar een samenleving, die niemand uiteindelijk wil.

Je achter Wilders en collega racist Thierry Baudet verschuilen uit angst voor electoraal verlies, slaat nergens op.
Hun standpunten moeten niet worden overgenomen, maar bestreden!

Hieronder dus een aantal racistische en discriminerende uitspraken/voorstellen van Nederlandse politici.
Ze staan niet in chronologische volgorde en zijn ook niet naar partij gerangschikt.
Zomaar een aantal uitspraken, die ik de laatste jaren ben tegengekomen en die mij hebben geschokt.
Geheel onderin een aantal uitspraken van de racistische hoofdophitsers, PVV leider G Wilders en Forum voor Democratie leider Thierry Baudet en hun consorten.

Lees en huiver.

Astrid Essed

ZIE VOOR BOVENSTAANDE NOOT 1, OVER WILDERS EN DE VOORBEELDEN VAN RACISTISCHE UITSPRAKEN/VOORSTELLEN VAN NEDERLANDSE POLITICI

https://www.astridessed.nl/racistischediscriminerendeislamofobe-en-antis...

OF

https://www.dewereldmorgen.be/community/racistischediscriminerendeislamo...


,

Beste Astrid

Dit heb je goed gedocumenteerd. Bedankt voor dit werk

Ik vind het woord 'islamofoob' alleen een beetje raar altijd. Foob ? Mensen zijn niet echt bang voor de islam

Mensen uiten gewoon hun agressie erop. Mensen die homo's haten, zijn niet per se bang voor homo's. Het kan meerdere
redenen hebben. Men noemt dingen snel 'fobisch', maar dat is slechts heel zelden aan de hand. Een christen is niet 'bang' voor homo's, maar denkt dat homo's in de hel komen. Men hoeft ze dan niet eens te haten, of bang voor ze te zijn.

Het is wel vies om te zien, hoe die PVDA er gewoon in mee gaat. Marokkanen moet je 'vernederen' ? Dat zou een Baudet nog niet eens gezegd hebben

Maar, zoals we weten, PVDA is al jaren een geheel opportunistisch bolwerk. Aan de ene kant wel vele Marokkanen als stemmers trekken, maar ze net zo goed 'vernederen', als het je uit komt. Ik denk dat hij meer een opportunist is, dan wij denken. Een volksmenner.

Zo gaat dat in de parlementaire politiek. Dat wat stemmen trekt, gaat men dan uitkramen. Daarom is het ook zo'n gevaarlijk orgaan.

Wilders komt met zijn racisme en men gaat dan met hem wedijveren, voor de stemmen.

Ik denk dat een Wilders niet eens per se de islam haat, of eng vind. Hij haalt er gewoon al zijn bestaansrecht vandaan. Zijn hele partij bestaat bij de gratie van de islam.

punkfobie

Jij hebt echt een punt hier vind ik. Mensen lullen maar door op de automatische piloot. Ik stoor me ook aan "xenofobie", dat geklets altijd dat je niet bang moet zijn voor het vreemde. "Inclusief" is er ook één. Met dat geklets proberen ze nu in Amsterdam dat Arabische minarettengejank voor het gebed er door te krijgen. Punkfobie vind ik wel echt iets kwalijks.

Mao can go suck a dick etc

Dankje

Mensen die kritiek hebben op de queer theorie en het transgenderisme etc, worden dan 'transfoob' genoemd.

Maar, ergens kritiek op hebben, of ergens niet in geloven, is niet hetzelfde als 'iets eng vinden'.

Ik vind dat je OVERAL kritiek op mag hebben. Niets is heilig. Anarchisme is zonder goden. Dat houdt in, je mag álles, maar dan ook echt alles bevragen, bekritiseren, uitlichten. Dus ook transgenders en hun politieke lobby. Tegenwoordig heeft 'het anarchisme' vele heilige huisjes gemaakt, waar niemand iets van mag vinden.

inclusief en 'foob' zijn een beetje stopwoordjes geworden, waarmee mensen aangeven hoe 'progressief' en correct ze zijn.

Van mij hoeft niet alles per se 'inclusief' te zijn, als mensen dat niet willen. En niet alles is 'fobisch'

ik ben bang voor spinnen, daar ben ik fobisch voor. Meer niet.

Over het maoïsme gesproken. Ik heb meerdere Amsterdamse 'helden' en 'heldinnen' horen spreken over maoïsme en hoe 'nieuw' dat was en hoe 'woke' het is en hoe, inderdaad 'inclusief' het is. Kinders die dat zeggen, moeten eens een geschiedenisboek open slaan. Mao heeft de halve bevolking van China de strot af gebeten. Mao heeft meer geslacht dan Hitler....Mao heeft hele families vermoord, omdat iemand ergens kritiek op had. Mao heeft mensen laten martelen, Mao heeft mensen de hongersnood ingejaagd, met zijn 'modernistische' waanzin, zijn megalomanie. Maoïsme had direct al oorlog met de USSR. Omdat communisme natuurlijk zo'n solidair wereldproject was, zo'n marxistische eenheid....

:__)

foob

neem het grieks niet te letterlijk nayako

foob betekent niet altijd dat je bang bent. Het wordt ook gebruikt om aan te geven dat je/iets de neiging heeft zich van iets af te keren. Denk aan een woord als "hydrofoob", dat wordt gebruikt voor (onderdelen van) moleculen.

Het is me niet helemaal duidelijk waar de lijst (tldr) van Astrid voor bedoeld is. Om te bewijzen dat politici racistische uitspraken doen? Alsof we dat nog niet wisten... Denken mensen - of beweert Astrid - dat racisme de wortel van alle kwaad in Nederland is? Dat er plotseling genoeg banen en betaalbare woningen zijn voor iedereen als je racisme uit de weg ruimt?

KILLERRRRRRR KAMAL

Beste Ronaldo

mijn ding over Mao, hoorde bij een andere reactie. Ik reageerde op iemand, die daar iets over vroeg

Maar, inderdaad, zoals ik zeg. Mao can go suck a dick. Ook als 'the black panthers' maoistisch waren. Ook als die
jongeman van massalijn tegen zwarte piet is....Dan is hij daarnaast ook maoïst en dan keurt hij dus dictatuur en willekeur goed.

Dit lijstje van Astrid wijst uit, dat racisme ook groot is, binnen zoiets als de PVDA. Dat is wel degelijk nuttig, om dat te laten zien

Wel snap ik je verdere punt. Komen er dan ineens huizen en banen ? Nee, dat niet. Maar een PVDA zou in theorie niet moeten kijken naar nationale afkomst, of vermeend 'ras'. Want, dat zijn de troeven van rechts. Je 'ras', of waar je geboren bent, doen er geen flikker toe. Wat mij betreft kom je uit Estland.

Het opstoken van autochtone werkers, tegen mocro werkers, daar hebben we geen reet aan. Rutte gaat door met zijn beleid, ook als jij je buurman Achmed uitscheld, omdat hij een ramadan doet, of twee vrouwen heeft. Ook als jij op Marokkaantjes gaat vitten. Je hebt er zélf dus geen ene halve reet aan, aan dat racisme, aan die 'islam kritiek' en dat 'boreale geluid'. En, dat lijkt mij toch wel die crux hé, heb je er zelf wat aan. Hebben jij en ik iets aan racisme ? Hebben jij en ik iets aan de 'kritiek op de islam' en het erkennen van 'het probleem', met 'ze' ? Nee, de huur gaat alsnog verdubbeld worden, ook als politici over Marokkaanse straatjongens klagen.

Nee, jij en ik bevinden zich nog steeds midden in de klassenstrijd, die niet gewonnen word op die manier

Astrid geeft hier alleen aan. PVDA bestaat uit class traitors en oppertunisten, die mee gingen in PVV sentimenten, net zo makkelijk. Zij zijn dus geen stemmen waardig en geen erkenning waardig.

kom op dan

En publiceer jouw lijstje met voorbeelden maar gewoon hier op deze site Astrid. Moeten we nu voor elk artikel op deze site standaard gaan doorklikken ofzo?

spelregels

RUIS!!!

excuses

Beste Indymedia

kunt u het stukje over Mao verwijderen

dat hoort daar niet. Excuses

Goed inlezen over het

Goed inlezen over het hedendaagse fascisme op jou webside.
Weg met een Boreaal europa!

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech