Het hek van De Dam!

Hier kun je discussieren over Het hek van De Dam!.
www.adev.nu

Het afgelopen jaar pakte voor de vrije ruimte ronduit dramatisch uit. Ondanks het voornemen van het zogenaamd progressieve Stadsbestuur om rafelranden te beschermen, hebben de Amsterdamse vrijplaatsen fatale klappen gekregen: De schandalige ontruiming van de ADM Amsterdam, de trieste verdwijning van Bajesdorp, de onnodige regelzucht rond Ruigoord en het voortdurende wanbeleid rond de vruchtbare Lutkemeerpolder.

Daarom starten wij dit jaar onze dans vanuit stilstand. We verzamelen op de Dam om één minuut stil te staan bij onze gevallen vrijplaatsen. Daarna halen we het hek van de Dam en claimen wij de vrije ruimte in de stad.

Dans mee, buiten de lijntjes, dwars door Amsterdam. Versterkt door alternatieve geluiden, geven we in deze kleurrijke stoet een oorverdovend signaal af aan onze stad: Wij geven de vrije ruimte niet zomaar op. Want als er één hek van de Dam is, dan volgen er meer!

We maken de route en de participerende sound systems binnenkort bekend.

Meer weten over onze eisen aan het Stadsbestuur?
www.vrijplaatsen.nu


Re: Het hek van De Dam!

dit is geen nieuws maar een aankondiging/uitnodiging, en degene die het geplaatst heeft heeft verzuimd te vermelden dat het om zaterdag 19 oktober 2019 gaat

ADEV is in mijn ogen het doel

ADEV is in mijn ogen het doel voorbij gegaan, en het doel waarbij de eerste edities werden gehouden vergeten; het laten horen van een geluid tegen stadsverjupping, gentrificatie en de commerciele markt. In plaats van dat de 'echte underground' systems, bijv. Nimatek, die het vroeger organiseerde en/of deelnamen lees ik nu namen van systems en collectieven die groot geworden zijn, die groot geld en dikke apperatuur in bezit hebben en vooral; die onderhandelen en in zee gaan met locale politicie en 'circulaire' bedrijven en ondernemers die 'het beste met de stad voor hebben'. Van broedplaats tot gesubsidieerde en erkende vrijplaats, just give the dog a name.

Het rouwe randje is er van af, de echte 'radicalen' zijn er uit gewerkt en wat resteerd is niks meer dan een parade. Dit is ook hoe Partijtje voor de Vrijheid in Utrecht, met met name de laatste editie, ten onder ging. Met argumenten als 'het is een feestje, geen demonstratie*'. En alle anarchisten/krakers en andere met de neus in de richting van 'echte' autonomie/vrijplaats ontwikkeling, er zo snel mogelijk uit donderen. Toen dat niet lukte, dan dat tuig maar dwarsbomen en blokkeren.

Veel succes met jullie onderhandelingen over een 'vrij'plaats, vrije ruimte en onderhandeling met de lokale politiek. Het fijt dat ADEV de oude garde er uit heeft gewerkt, de radicale oproep om verandering, het politieke statement weg heeft gewuift om te kunnen onderhandelen met politicie en gemeente raadsleden, zegt voor mij genoeg.
Zo is de NDSM werf ook ooit met ADE Vin zee gegaan onder het mom van hippe termen, om nu het grootste dance-event in de wereld te hosten.

Succes met dit feestje. Want dat is het geworden, een fuif, een feestje. Mischien is ADEV over een paar jaar wel een rave waar ordedienst je dwingd je eigen biertje weg te pleuren** en netjes 5 euro aan hun bar te dokken voor wat piswater. Of waar je een toeganskaartje voor moet kopen. En voor de organistaie van het huidige ADEV; krap jezelf vooral nog eens achter je oren waar jullie vandaan komen.

(geschreven door iemand die nooit iets met ADEV en PVDV te maken heeft gehad maar wel organisatoren van het eerste uur kent, die er 'democratisch' uit zijn gewerkt)

*De woorden van één van de organisatoren van de laatste editie van PVDV, iemand die nooit mee heeft geholpen in de editie daarvoor. En toevallig ook iemand die vriendjes was met alle systems die mee reden, en daar duidelijk een macht positie over afdwong en de macht had om alle systems tegen het event te keren.
**Niet dat bier zuipen en vrijheid/autonomie iets met elkaar te maken hebben, het is bedoeld als metafoor

Even reageren op je eerste *:

Even reageren op je eerste *: dat is inderdaad gezegd, en is sterker nog de reden waarom de vergunning in de problemen was. Een vergunning voor een manifestatie is wat ander dan voor een feestje. En die woorden kwamen uit de mond van iemand die in een kraakpand lekker heeft gespaard voor een koopwoning, want zo gaat dat nou eenmaal.

Jep, en die woning ook

Jep, en die woning ook daadwerkelijk heeft gekocht. Waar de ratten koning zijn..

Reclaim the Streets

Reclaim the Streets noemden we zoiets.

dat wordt saai zonder

dat wordt saai zonder nimatek. die trokken de meeste mensen met zich mee.

Nimatek bestaat dan ook niet

Nimatek bestaat dan ook niet meer.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech