Zitblokkade klimaatrebellen bij ABN Amro en Nuon in A'dam

Nieuws, gepost door: XR op 08/10/2019 10:05:06

Wanneer: 08/10/2019 - 16:06

Milieuactivisten hadden op dinsdag 8 oktober zowel het gebouw van ABN Amro op de Amsterdamse Zuidas als dat van Nuon in Zuid-Oost geblokkeerd. Zeven activisten hebben zich vastgelijmd aan het gebouw.



Halsema gelaste de actievoerders voor ABN Amro aan de Zuidas te vertrekken. Inmiddels heeft een vijftigtal actievoerders het kantoor van Nuon Vattenfall bereikt. Een tiental heeft de centrale hal betreden voor een die-in, terwijl de overigen de hoofdingang blokkeren.

+++++++++++++++++++++
UPDATE 16.27 UUR: Halsema gelast de actievoerders voor ABN Amro aan de Zuidas te vertrekken anders zal men worden aangehouden. Dat laatste wordt lastig omdat zo’n honderdtal actievoerders op hun beurt de ME-busjes hebben omsingeld en op het Gustav Mahlerplein ‘voor dood’ zijn gaan liggen. Ondertussen roept XR de achterban op om naar metrostation Bijlmer te komen alwaar men van plan is het kantoor van Nuon aan de Foppingadreef in Amsterdam Zuid-Oost te blokkeren.

UPDATE 16.42 UUR: Inmiddels heeft een vijftigtal actievoerders het kantoor van Nuon Vattenfall bereikt. Een tiental heeft de centrale hal betreden voor een die-in, terwijl de overigen de hoofdingang blokkeren.

UPDATE 17.26 UUR: De Amsterdamse politie is overgegaan tot arrestaties bij ABN Amro op de Zuidas. Zo’n vijftig actievoerders worden in het kader van de noodverordening overgebracht naar een cellencomplex. De zeven vastgelijmde actievoerders moeten nog worden verwijderd.
+++++++++++++++++++++

Volgens een woordvoerder van de actiegroep Extinction Rebellion nemen zo’n 70 mensen deel aan de actie. Ze houden dan wel meerdere toegangswegen geblokkeerd, het personeel van ABN Amro kan het kantoor nog betreden via een zij-ingang. De ME heeft de grootste groep inmiddels ingesloten. De politie overlegt nu (15 uur) met de burgemeester en officier van justitie of de actievoerders moeten worden aangehouden.

De actievoerders zeggen tot hun daad van burgerlijke ongehoorzaamheid te zijn overgegaan omdat ABN Amro de noodzaak om hun investeringen in fossiele brandstoffen te beëindigen bagatelliseert. In juli publiceerde de bank een rapport waarin gesteld wordt dat ‘de economie nog steeds sterk afhankelijk is van olie en gas en dat grote investeringen en financiering nodig zijn voor verder onderzoek.’

De betogers eisen dat ABN Amro ‘een klimatologische en ecologische noodtoestand uitroept, daar naar gaat handelen en dit ook eist van onze overheid.’ Een deel van de milieuactivisten dat maandag de gehele dag de Stadhouderskade bezet hield, kwam dinsdagochtend bijeen in het Vondelpark voor het houden van groepsgesprekken, onder meer over nieuwe doelwitten deze week gericht op het bedrijfsleven.

Extinction Rebellion (XR) is een van oorsprong Britse sociale basisorganisatie (grassroots/graswortels), ontstaan in 2018, die geweldloos verzet voorstaat om te protesteren tegen klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit. Inmiddels is XR actief over de gehele wereld. In Nederland heeft de beweging naar eigen zeggen inmiddels duizend volgelingen. Wereldwijd vinden deze week acties plaats onder de noemer Internationale Rebellie.

https://www.parool.nl/amsterdam/klimaatactivisten-blokkeren-abn-amro-zui...
https://www.ravage-webzine.nl/2019/10/08/zitblokkade-klimaatrebellen-bij...



Wie: 
nn

Zuidas

Foto: 

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
nn

.



Wie: 
nn

Niet vergeten de dienstbare & waakzame politie een bloemetje te brengen

Foto: 


Wie: 
nn

„Extinction Rebellion“ ist weder dezentral noch eine Graswurzelbewegung. Die Struktur hat mich an meine kritische Arbeit über Sekten in den neunziger Jahren erinnert.
https://m.faz.net/aktuell/politik/inland/jutta-ditfurth-zu-extinction-re...



Wie: 
nn

15.10.19

XR is een eindtijdssekte

Hiërarchie, ondoorzichtigheid, goeroes en esoterische ideologie. In plaats van kritische verlichting bieden ze producties aan waarin drie mensen met touwen om hun nek op de galg staan en smeltend ijs onder hun voeten. De foto deed me denken aan de ophanging van burgers* door de Wehrmacht en SD groepen aan het Oostfront. Overal bij de Extinction Rebellion zijn doodsbedreigingen te vinden. Gail Bradbrook zegt, "Sommigen van ons moeten klaar zijn om te sterven." Onlangs legde ze in een toespraak op de website van XR uit hoe ze op het idee kwam van de Extinction Rebellion door middel van esoterische rituelen en psychedelische drugs. Roger Hallam spreekt over zelfopoffering en dat "miljarden mensen in zeer korte tijd zullen sterven". Hij verspreidt angst door te zeggen dat "onze kinderen de komende 10 tot 20 jaar zullen sterven". De woordvoerders van XR* zijn volgens wetenschappelijke bronnen schuldig aan het antwoord, omdat ze niet bestaan. Dit zijn apocalyptische scenario's van doemdenkende sekten. De klimaatramp zal veel gecompliceerder en tegenstrijdiger zijn.

https://www.fr.de/politik/jutta-ditfurth-extinction-rebellion-eine-weltu...



Wie: 
nn

[spam deleted]


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech