Kom naar de rechtszaak van de No-Border-arrestant!

Hier kun je discussieren over Kom naar de rechtszaak van de No-Border-arrestant!.
Tijdens het No Border Kamp dat in het weekend van 1 tot 4 augustus heeft plaatsgevonden bij Villa Ivicke in Wassenaar, is er een actie georganiseerd bij het NAVO kantoor. Een uitgebreid verslag daarvan is hier te lezen: https://www.indymedia.nl/node/46435

Tijdens de actie zijn in totaal 17 mensen gearresteerd, waarna er één in verzekering is gesteld voor 14 dagen. Deze persoon zit op dit moment nog steeds vast en moet op 21 augustus voor de rechter verschijnen. De persoon wordt ten laste gelegd zich te hebben bevonden op verboden terrein evenals belemmering wegens het niet afgeven van vingerafdrukken. Uit solidariteit roepen we op om daarom naar de rechtszaak te komen en deze arrestant - en de rechter - te laten zien dat deze persoon niet alleen is. De ten laste legging kunnen wij niet zomaar accepteren, gezien het mogelijk verdere anonimiteit bij politieke acties in de toekomst kan bemoeilijken.


" De No Border-activisten

" De No Border-activisten staan voor een wereld zonder grenzen, met vrijheid van beweging voor iedereen. "
Mooi ideaal maar alleen - misschien - op zeer lange termijn haalbaar open deur die nog even moet worden ingetrapt. Nederland uit de NAVO de PSP riep dat al in de 80 er jaren met andere maar nog steeds actuele reden.
Ik vind ook dat NL uit de NAVO moet overigens. Nederland is nog steeds in de NAVO en wie interesseert dat wat tegenwoordig weinigen. Al die energie steken in zo 'n hersenspinsel als NO BORDERS geen goede zaak vind ik als op korte termijn land grenzen afschaffen het doel is dat is vechten tegen windmolens. Mensen die op zinkende bootjes of zo als recent in een kano naar het " beloofde land " ( U. K. ) willen reizen moeten zeker worden geholpen. Laat ze fijn per vliegtuig komen zeg ik dan. Maar dan wel met iets van organisatie er moet huisvesting zijn bijv. al die mensen moeten niet in portieken gaan slapen gedwongen of in tentjes. En dan allemaal de rest van hun leven een Bijstand uitkering ? Daar voor komen ze toch niet naar W Europa denk ik maar voor betaald werk werken aan een toekomst met al die zaken die blijkbaar voor velen aantrekkelijk zijn een auto een gezin enz. Dat betaalde werk zal dat er voor iedereen zijn ? Er zal toch voor velen een grote cultuur schok zijn en onoverkomelijke taal problemen want velen zullen in een getto leven met hun mede Afrikanen en zo nooit Nederlands leren spreken denk ik. Organisatie kortom een groots werk inderdaad want in aantallen hoe veel Afrikanen hebben concrete plannen naar W. Europa te komen ? Geen idee het zullen er toch heel wat zijn en nog meer als ze zonder belemmering met het vliegtuig kunnen komen.
Als elke belemmering weg zal zijn hoe zal die vlek Nederland er dan binnen laten we zeggen 20 jaar uitzien ?
Er is de spreekwoordelijke " koek " te verdelen die is niet oneindig groot. Is er binnen NO BORDERS een idee over de draagkracht van NL sociale huisvesting uitkeringen gezondheidszorg onderwijs bij ongeorganiseerde toestroom ? Het is in het klein te zien op die Griekse eilandjes voor de Turkse kust hoe de gezondheidszorg daar in elkaar stort door de enorme toestroom van patienten. Ja inderdaad patienten die nauwelijks toegang krijgen tot het Griekse vaste land volgens reguliere media. Maar dan nog. Dus kom met een plan die migratie van uit Afrika met name te organiseren ipv. naar de NAVO te wijzen. Waar bij zeker Afrikanen te betrekken waar willen ze wonen bijv. ? In verlaten spookdorpen of in de grote steden ? Willen ze per se allemaal een auto of is een fiets voldoende ? Enz. enz. Er moet ook een brede maatschappelijke discussie komen in Nederland en de andere W Europese landen over migratie zonder grens. Als je kijkt naar de opkomst van populistische Rechtse partijen in W Europa de laatste jaren dan weet je de uitkomst ? En moet die uitkomst worden gerespecteerd ook door No Borders ?

vrije migratie nobordeers

gelukkig bestaat de noborderbeweging wereldwijd en hoeven we alle vluchtelingen en migranten niet alleen in nederland op te vangen.

wauw

Bedankt voor uw inhoudelijke en uitgebreide reaktie!

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech