(AMS) Appartement aan de Da Costastraat 137 gekraakt!

Nieuws, gepost door: nn op 11/06/2019 06:09:06

Wanneer: 11/06/2019 - 08:55

Op zondag 9 juni is de woning gelegen aan de Da Costastraat 137H gekraakt. Deze woning stond al vele jaren leeg. De woning is van een persoon welke op zijn eigen naam 22 panden heeft. Ook is er een BV’tje dat zijn naam draagt wat nog eens 99 panden heeft.

De voornaamste reden dat wij tot deze actie zijn over gegaan is om onszelf van woonruimte te voorzien. Wij willen het liefst dan ook de woning voor een schappelijke prijs huren. Toch zijn er nog een aantal punten die wij aan willen kaarten.

In Oud-West is de wachttijd voor een sociale huurwoning met tot wel 14 jaar buiten proporties. Oud-West is dan ook één van de wijken waar het aantal sociale huurwoningen al lang en breed onder de ondergrens van 35% is gedaald. De grens waarbij er sprake is van een gemengde wijk. Dit is helaas in grote delen van de stad al realiteit. Zo is deze ondergrens ook al gepasserd in (grote delen van) het Centrum, West, Zuid, en Ijburg. In West gaat het naast Oud-West ook om De Baarsjes. Dit is iets waar wij ons zorgen over maken.
Een schrijnend voorbeeld is het braakliggende terrein in de Jan Pieter Heijestraat, waar de 35 sociale huurwoningen in 2009 zijn gesloopt. In plaats van dat hier nieuwe woningen voor terug komen, bleek dit te zijn voor de bouw van een hotel. Nu, 10 jaar later, ligt dit terrein nog steeds braak.

De afgelopen jaren is de buurt hard getroffen door gentrificatie. Met vuile marketingtruukjes als het ‘Hallenkwartier’ wordt de wijk duur verkocht en steeds onbetaalbaarder. De stad wordt steeds meer een soort pretpark voor toeristen en het grote geld waar de bewoners op de laatste plaats komen. De mensen met een kleine beurs worden zoals gewoonlijk dan ook het hardst getroffen en mogen wel werken in de stad, maar wonen is te veel gevraagd.

Desalnietemin, door het heft dan maar in eigen hand te nemen hebben wij nu een tijdelijke oplossing om te wonen en een woning weer invulling gegeven.



Wie: 
Woningzoekende

"Tot wel 14 jaar" is veel te rooskleurig, want anders had ik al lang een woning moeten hebben. Hooguit _minimaal_ 14 jaar zou eventueel kunnen kloppen en zelfs die formuliering kan betekenen dat er maar een keer per jaar een woning aan iemand met slechts 14 jaar wachttijd wordt toegewezen en de rest vooral rond de 20 jaar moet wachten.



Wie: 
nn

.



Wie: 
jmt

what happened? it seems there is construction going on now....


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech