Persbericht: L.A.F. acties tegen fascistische Wilder's PVV

Hier kun je discussieren over Persbericht: L.A.F. acties tegen fascistische Wilder's PVV.
Wat stuitend is dat Harrie Graansma uit Boelenslaan (Friesland) zijn zoon van net 18 voor het karretje spant om op de kandidatenlijst voor de extreem rechtse PVV te staan. Voor de L.A.F. reden genoeg om ook daar een bezoekje te brengen.
Van Noord Brabant tot Drenthe en van Frisland tot Limburg, elke persoon die een radertje in het rad van Wilder’s PVV wilt zijn, komt aan de beurt . De populist en fascist Wilder’s heeft z’n mensen nodig om zijn partij groot te maken. Wees gewaarschuwd er schuilt een gevaarlijke ideologie achter zijn xenofoben uitspraken.
Blijf actief en paraat,
Want wij accepteren geen discriminatie, racisme en fascisme op straat.
Dit geldt ook voor de lokale, regionale en landelijke podia waar politici actief zijn.

Het L.A.F. is een ondergrondse beweging die staat voor meer solidariteit en geen discriminatie, racisme, fascisme en homohaat accepteert. We voelen een sterke verwantschap met het Earth Liberation Front en het zeer actieve Animal Liberation Front.

De acties die op drie verschillende plaatsen afgelopen nacht hebben plaatsgevonden is niet het eerste wapenfeit van het Links Anarchistisch Front en zal zeker ook niet het laatste zijn.

Solidariteit aan alle onderdrukten!

Zie links van de media:
Dagblad van het Noorden
https://www.dvhn.nl/drenthe/Leuzen-tegen-PVV-kandidaat-op-clubhuis-Emmer...

Leeuwarder Courant
https://www.lc.nl/friesland/Woning-PVV-kandidaat-in-Boelenslaan-beklad-m...

Omrop Fryslan
https://www.omropfryslan.nl/nijs/871442-bekladding-op-hus-pvver-graansma


Re: Persbericht: L.A.F. acties tegen fascistische Wilder's PVV

Erg laf dus!

face-palm

Dit is nep, toch?

Fout gedachtegoed bestrijden door de vertegenwoordigers ervan de martelaren-status te verlenen werkt nooit.

Rechtse provo

Dit kan niet anders zijn dan een waarschijnlijk door de PVV zelf opgezette nep-actie. Dat taalgebruik is in ieder geval ongekend, dat is een poging om een linkse actiepersverklaring na te doen.

Astrid E.

Astid E. zal dit wel weer een heldhaftige actie vinden die navolging verdend.

Dit kan ik niet serieus nemen

Dit kan ik niet serieus nemen. Het is óf een mislukt ironische poging om een afkorting te nemen als 'laf' óf een poging van extreem-rechts om de acties (die wellicht mogelijk wel uit linkse hoek komen), door middel van een verklaring als deze, de anarchistische beweging in een kwaad daglicht te stellen.

Als het het eerste is, dan hebben de auteurs van dit stuk de media en rechtse tegenstanders eenvoudigweg een voorzet gegeven om links-radicale politiek verder te incrimineren en als 'laf' aan te duiden. Daarbij hoeven ze verder ook totaal niet meer op de inhoud in te gaan, men kan zich focussen op hetgeen gebeurt is, en niet op de problematische politiek die deze heren representeren.

Mocht het tweede het geval zijn, dan hebben de dames en heren uit extreem-rechtse hoek een nieuwe gewiekste methode gevonden om link-radicale politiek te incrimineren.

De vraag bij huisbezoeken als deze is, wat is je doel? Wil je mensen die deze politiek bang maken zodat ze hun functie neerleggen? Denk je dat dit bij deze persoon(en) helpt? Wil je een signaal aan de maatschappij sturen? Hoe denk je dat de actie door de maatschappij wordt opgenomen? Heeft je actie kans om door de maatschappij opgenomen te worden op de manier waarop je dit wilt (doordat de media misschien als intermediar er tussen zit bij de interpretatie). Hoe betrekt het andere krachten in de maatschappij in het spel. Dwing je hen stelling te nemen? Lukt dit?

Het lijkt er op dat, op te maken uit de verschillende stukjes uit de kranten, dat dit niet echt is gelukt:

Over de bekladding bij Jeffrey Graansma: "De fracties van GrienLinks en PAL GroenLinks laten Graansma een bloemetje bezorgen. ,,Dit is niet de manier hoe wij in onze democratie met elkaar om gaan''"

Dit is natuurlijk uiterst burgerlijk ook, en past ook bij Groen-Links, maar toch lukt het blijkbaar niet hen de ernst van partijen als de PVV en Forum voor Democratie in te zien. Dit hebben we eerder ook al gezien bij de flyeractie van FvD en hoe daar vanuit zogenaamd linkse partijen 'democratische' solidariteit richting de FvD kwam. Solidariteit die overigens andersom niet te verwachten valt op het moment dat extreem-rechtse groepen de deuren van linkse partijen beginnen te bekladden.

Kijkend naar de bekladding bij de voetbalclub zien we iets anders: "Notmeijer laat desgevraagd weten niet op de bekladding van het clubhuis te willen reageren en verwijst door naar de Emmer fractieleider Edwin Rixtum. Die veroordeelt op zijn beurt de actie. ,,Ik vind het laag bij de grond[...]""

Ook daar krijgt uiteindelijk extreem-rechts (de PVV) alsnog het laatste woord en is het 'slachtoffer'.

Hei is dat Joke vastzit...

Hei is dat Joke vastzit...

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech