veiligheidsmonitor amsterdam

Hier kun je discussieren over veiligheidsmonitor amsterdam.
beste Eberhard van der Laan,

Zojuist heb ik op uw verzoek de veiligheidsmonitor2012 ingevuld waar u mij een uitnodiging voor had gestuurd. Normaal werk ik nooit mee aan online enquetes, zeker niet als ze afkomstig zijn van de overheid maar aangezien ik bang was dat u anders alleen reacties zou krijgen van de racisten, de zeikerds, de yuppen en belangengroepjes heb ik in het belang van een meer realistisch evenwichtig beeld van de buurt toch maar 20 minuten van mijn leven weg gegooid.
Heel jammer dat het alleen niet mogelijk was om mijn antwoorden te motiveren, nog opvallender was echter de alles behalve neutrale vraagstelling en de impliciete oordelen die al in de vragen zaten. Hierom daarom maar direct naar u een korte verklaring waarom ik op sommige dingen het antwoord heb gegeven dat ik heb gegeven.
Ten eerste was ik in het geheel niet te spreken over het feit dat tientallen van de vragen gingen over "overlast door andere bevolkingsgroepen" en andere niet zo subtiele eufemismes. Laten we niet doen of we gekke henkie zijn, de vraag was dus of ik, als lelieblanke geboren amsterdammer last had van de marokanen, turken en ander bruinig volk in de buurt. Nou nee, in het geheel niet, al mijn antwoorden weerspiegelen dat dus om dat maar even heel duidelijk te maken. Wat enigzins jammer is want eigenlijk had ik bij veel van de vragen iets heel anders willen antwoorden;
zoals de vraag "- voelt u zich op straat wel eens onveilig door de aanwezigheid van rondhangende groepen?"
Wetende dat u dus doelt op de marokaanse jongens die op het plein voetballen en een sigaretje roken en die mij altijd vriendelijk groeten en vragen of hun broertje de hond mag aaien heb ik vanzelfsprekend geantwoord "nooit". Dit is alleen niet waar, ik voel me regelmatig zeer onveilig door rondhangende groepen voor mijn deur, te weten de tientallen geuniformeerden die regelmatig hele gedeeltes van de buurt afgrendelen op zoek naar zakmesjes en illegalen. Als jongen van joodse afkomst levert dit soort razia's een waanzinnig gevoel van onveiligheid op dat me bang maakt om mijn huis te verlaten. Maar ja, als ik had geantwoord "regelmatig" had u vast niet gedacht dat ik het daar over had toch?
En dan deze; "- zijn er in de buurt problemen met bevolkingsgroepen die zich niet aanpassen en die niet dezelfde normen en waarden delen als u?" en "-bent u tevreden over de samenstelling van de bevolking van uw buurt?".
Opnieuw bewust van de onverholen intentie van u en de uwen om mijn antwoord te intrepeteren heb ik ook hier "in zijn geheel niet" geantwoord. En ook hier was dit toch geheel niet de waarheid. Want ik ben wel degelijk steeds ontevredener over de samenstelling van de buurt, en de toename van bevolkingsgroepen die mijn normen en waarden niet delen zijn wel degelijk een van de redenen dat ik overweeg om te gaan verhuizen. Maar ook hier was er niet de ruimte om als antwoord te geven "door de massale uitverkoop van de sociale huur woningen aan blanke yuppen en arrogante expats die geen poot uisteken voor de buurt en alleen maar kunnen zeiken over hun WOZ waarde gaat de hele ziel en essentie van deze arbeidersbuurt naar de klote".
Hopelijk begrijpt u inmiddels waar ik naar toe wil, ik zou immers zo nog wel even kunnen doorgaan over zo ongeveer elke vraag in dit van politieke belangen doordrenkte vod. Ik weet dat deze brief net zo zinloos zal zijn als mijn antwoorden, immers hadden wij, de tevreden maar kritische bewoners van deze buurt en stad nooit iets te winnen in dit spelletje doorgestoken kaart van "you have lies, damned lies and than there are statistics". Als wij immers niet meedoen dan krijgt u alleen maar antwoorden van de racisten, de zeikerds en yuppen en zal u de resultaten van "grote gevoelens van onveiligheid!!!!" gebruiken om ons nog meer veryupping, afbraak van de sociale sector, opjaagbeleid van de allochtone buurtkids en preventief fouileren in de maag te splitsen. En ook als we wel antwoorden zal u de "de gevoelens van onveiligheid zijn enorm afgenomen!!!" resultaten gebruiken om ons nog meer veryupping, afbraak van de sociale sector, opjaag beleid van de allochtone buurtkids en preventief fouileren in de maag te splitsen. U kunt niet verliezen!
Langverhaal kort, om het in goed amsterdams te zeggen; "ik hoop dat je onder de tram loopt godvergeten pissbak"

in afwachting van uw antwoordt,
J. Polak


prachtig staaltje literatuur!

prachtig staaltje literatuur! en belangrijk...

Je kan nooit winnen

Ook al krijg je grote groepen mensen zo ver om de veiligheidsmonitor niet-stigmantiserend in te vullen, dan werkt die onrechtstreeks toch de verdringing van de oorspronkelijker bevolking in oude arbeidersbuurten in de hand. want, de veiligheidsmonitor zal worden gekoppeld aan het woningwaarderingsstelsel en daar de omgevingspunten (die al veel te lang niet meer bijgehouden zijn om een echt beeld van de omgeving te geven) te vervangen. Dus als een buurt goed scoort op de veiligheidsmonitor wordt de kans groot dat vrij komende sociale huurwoningen in 1 klap geliberaliseerd zijn en voor 1200 euro verhuurd worden. (of gesplitst en verkocht)

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech