Demo/mars/blokkade gele hesjes twente.

Hier kun je discussieren over Demo/mars/blokkade gele hesjes twente..
Beste mensen,

Ook in het nieuwe jaar is het belangrijk dat we de handen in een blijven slaan.
En dat we met zen allen schouder aan schouder staan om voor ons land op te komen want eendracht maakt macht.
En dat we nu echt duidelijk gaan maken dat genoeg ook echt genoeg is met het beleid van deze regering.
In 2018 is er al een mooi begin gemaakt met de gele hesjes bewegingen in nerderland en in sommige delen van europa,
en zelfs in de rest van de wereld dit is een duidelijk signaal dat wij in nederland niet de enige zijn die het zat zijn.
Dit betekend ook dat we solidair kunnen en moeten zijn met de rest van europa want hoe mooi zou het zijn dat straks heel europa de handen in een slaat?
Daarom wil ik u uitnodigen voor de volgende demo op zaterdag 5 januari 2019 in enschede.
Met onderanderen een langere mars waarbij we de toegangswegen naar het centrum van enschede gaan blokkeren.
En natuurlijk is het eindpunt bij het ei van ko bij het raadhuis waar we weer een demonstratie houden met het uidelen van onze standunten maar ook onze ergenis uiten dat het nu echt anders moet in nederland.
Dus maak uw spandoeken vlaggen en gele hesjes klaar of neem zelf een megafoon mee en een geel rookbommetje of iets anders wat geel kleurt mag ook ;-)
Ik hoop dat ik u ook zie op zaterdag 5 januari 2019?

Gele hesjes twente.

13:00uur Verzamelen: Stationsplein
13:30uur Start mars/blokkade toegangswegen via deurningerstraat naar lasondersingel/oliemolensingel/boulevard 1945/
Oldenzaalsestraat/de klomp/Langestaat/Eindpunt ei van co raadhuis.
15:00uur Eindpunt: Ei van ko Demo (Uitdelen flyers)
17:00uur Einde Actie dag.

Regels:

Geen alcohol/Drugs. (verboden)
Vreedzaam protest.
Repectvol met elkaar omgaan.
Spandoeken/vlaggen volgens de regels (geen hard materiaal)
De plaats van de demo schoon achterlaten.


Ik vroeg om de standpunten,

Ik vroeg om de standpunten, die heb ik gekregen.
Nah, ik was er al een beetje bang voor. Op punt 11, 12 en 13 knap ik dus volkomen af. Het is bizar om te zien hoe jullie wel protesteren tegen de gevolgen van neo-liberaal beleid (=privatisering, bezuinigingen, de 'vrije' markt), maar niet naar de oorzaken kijken: neo-liberale politieke partijen (=allemaal), de financiële sector en de grote bedrijven. Geen woord over die drie. Maar wel zondebokken gaan aanwijzen, zoals punt 12 en 13 laten zien.
'Rutte' of 'de vluchtelingen' zijn niet de oorzaak van peperdure en uitgeholde zorg, om maar een voorbeeld te noemen. Dat zijn de zorgverzekeraars, en de privatisering van het hele stelsel. Met als doel winst voor de top. 'Rutte' of 'de vluchtelingen' zijn ook niet de oorzaak van een tekort aan sociale huurwoningen - dat zijn de woningcorporaties die woningen verkopen. Met als doel winst voor de top.
Zolang je weigert om naar de echte oorzaken van al deze shit te kijken, zal je er geen zak aan kunnen veranderen. Al bouw je driehonderd muren om Nederland heen, al vervang je het kabinet dertig keer, al ben je met 100.000 gele hesjes.
Jammer weer.

welke standpunten

Hee NN, doe niet zo flauw. Plaats ALLE standpunten gewoon hier of op zijn minst een linkje ernaar. Dan weten we tenminste waar het over gaat

@ wie dan ook de de aankondiging plaatste: wat betekent "geen hard materiaal" mbt vlaggen precies?

ze staan als aanvulling op de

ze staan als aanvulling op de oorspronkelijke post, waar ze later zijn neergezet (nadat ik er om vroeg, de eerste twee commentaren zijn vreemd genoeg verwijderd).
Gewoon hier dus: https://www.indymedia.nl/node/45072

Totaal gelul dat dat de

Totaal gelul dat dat de standpunten zijn van elke gele hesjes groep, zie bijvoorbeeld hier de Amsterdamse (staat helemaal.niks over grenzen, marakesh etc in) https://m.facebook.com/groups/296915110944258?view=info&sfd=1

Dat plaatje met die standpunten is ook op de gele hesjes Amsterdam Facebook-groep langs gekomen, en na flinke discussie naar de prullenbak verwezen. Elke gek die zo"n plaatje kan maken kan op deze manier de standpunten van alle gele hesjes gaan lopen bepalen. Feit is dat de gele hesjes een fluïde en jonge beweging is met mensen met verschillende standpunten, zonder structuren/mechanismes om nationaal te bepalen wat 'gele hesjes-standpunten' zijn. Hoogstens lukt dat lokaal. Gaan dan ook gewoon ff lokaal kijken hoe de vork in de steek zit, en ga desnoods de discussie aan (Let wel op je veiligheid, met een echte nazi valt niet te discussiëren).

OK. Op facebook wordt dit

OK. Op facebook wordt dit echter wel gepost door de zogenaamde Gele Hesjes Twente.
Tubantia wist eerder te melden dat bij hun vorige actie leden van Voorpost actief waren.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech