Vestia

Hier kun je discussieren over Vestia.
Vestia komt in steeds grotere problemen. Lees: www.cobouw.nl/nieuws/algemeen/2012/05/10/totale-bouwstop-bij-vestia
of lees: http://www.corporatienl.nl/vestia-een-beetje-dom/
Natuurlijk zijn er nog veel meer links te plaatsen maar het verhaal is wel duidelijk denk ik.

Vestia gold als een voorbeeld voor andere corporaties. Dat geeft te denken. Vermoedelijk zijn er dus meerdere corporaties die in de problemen gaan komen. Veel slecht nieuws dus m.b.t. betaalbare woningen. De woningmarkt ligt op zijn gat en daarnaast hebben we te maken met veel voorkomende bouwfraude. Ik heb wel eens gehoord in en documentaire over ABC constructies in de vastgoedsector. Nu ik zelf wat vaker berichtjes plaats op deze site en ook stukken lees van anderen, krijg ik als niet kraker zijnde de indruk dat die ABC constructies best wel vaak voorkomen.

De krakers bieden een hoop alternatieven. Tenminste zo zie ik het. Er word een pand gekraakt en naast het gegeven dat mensen daar gaan wonen valt het mij op dat er vaak ook iets voor de buurt wordt gedaan. In Den Bosch heb je bijvoorbeeld het oude wijkgebouw de "Patio". Een aantal van deze bewoners ken ik en wat ik mooi vind om te zien is dat ze op het aangrenzende grasveld een moestuin zijn begonnen. Al een tijd is die opengesteld voor buurtbewoners en vooral ook kinderen. Tegenwoordig lopen er ook wat kippen rond en er wordt op bescheiden schaal activiteiten ontplooit voor de buurtkinderen op de woensdagmiddag en tegenwoordig ook op de zaterdag. Ik vind dat een geweldig initiatief. Het is een van de redenen waarom ik sympathiseer met de ideeën uit de krakerswereld. Het gaat niet alleen om het behalen van persoonlijk gewin door het kraken van een pand. Het zogenaamde goedkope wonen zoals de media ons wil doen geloven.

Blijkbaar zijn mensen heel goed in staat om zelf hun zaakjes te regelen zonder dat het uit de hand loopt. En vaak heeft de buurt er ook nog voordeel bij. De situatie in Den Bosch is volgens mij wel uniek te noemen. De krakers wonen daar nu al meer dan 7 jaar. Als ik hier de verhalen lees over die ontruimingsrondes in Amsterdam en Utrecht. Waarom staat de ene stad toleranter tegenover de kraakbeweging dan de andere stad? Vraag ik me zo af.
Persoonlijk vind ik dat de kraakbeweging een goed alternatief is en die tegenwicht bied voor al die problemen die momenteel spelen op de vastgoedmarkt. Jammer dat dit zelden op het nieuws te zien is of in de media. Meestal worden krakers in verband gebracht met rellen en ME. Dat beeld klopt mijns inziens niet. Door op gezette tijden te praten over hoe ik als niet kraker op een positieve manier aankijk tegen de kraakbeweging, hoop ik bij te dragen aan een andere beeldvorming dan dat de media nu doet. Misschien leven in de kraakbeweging betere alternatieven dan bij die grote organisaties als Vestia. Weg met Vestia op naar de krakersalternatieven die er al volop zijn!


Vestia

In Utrecht hebben we aan woningbouwcooperatie Mitros diverse alternatieven aangeboden om de leegstand terug te dringen.
N.a.v. hun agressieve gedrag naar huurders en burgerparticipanten i.c.m. hun a-sociale leegstandsbeleid hebben enkele goedwillende mensen moeten besluiten bezit te nemen van pand(en) die al anderhalf jaar leeg staan.
In een tijd waarin de woningnood steeds groter word kunnen we niet meer wachten op falende cooperaties en wethouders wanneer het gaat om leegstand.

De strijd tegen deze misstanden zal dan ook de komende tijd verhevigd worden.
Daarbij zullen ook de zgn anti-kraakbureau's niet ontzien gaan worden.

En tegen politieke partijen die zich aanmelden voor de nieuwe verkiezingen zou ik willen zeggen; Neem verantwoording en gooi die nieuwe kraakwet in de prullemand.
Ik kan me nml niet voorstellen dat elke zichzelf respecterende partij op links dit vod serieus neemt.
We gaan het volgen.

Vestia

vanochtend woning gekraakt van Vestia de portiekwoningen zouden eerst gesloopt worden dus alle oude bewoners moeten eruit maar nu blijkt dat ze er tijdelijke huurders in gaan zetten(lees anti-kraak) ik pik dit niet dus al stond de woning pas 2 weken leeg het is Vestia dus komt de woning naast je vrij in je portiek galerij rijtjeshuis whatever kraak die gewoon om Vestia wakker te schudden.

Vestia Woningverhuurder!? Woningverzuurder!!
Kraken Gaat Door!

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech