[A'dam] Zaterdag stipt 13.00u: Gele Hesjes CS -> Dam!

Hier kun je discussieren over [A'dam] Zaterdag stipt 13.00u: Gele Hesjes CS -> Dam!.
De oproep komt uit de hoek van de facebookgroep Gele Hesjes Amsterdam ( https://www.facebook.com/groups/296915110944258 ). Het is een groep waar geen enkele vorm van censuur wordt toegepast, iedereen kan vrij posten. Standpunten tegen migratie zijn daar dan ook zeker te vinden, wat niet verbazend is gezien het politieke klimaat in Nederland. Tegelijkertijd worden er ook principiële anti-racistische standpunten ingenomen, die op flink meer sympathie lijken te kunnen rekenen (gelet op het aantal likes e.d.). Soms is dat expliciet, zie bijvoorbeeld https://www.facebook.com/events/259871948042381/permalink/261678781195031/ . Soms is dat wat meer impliciet, zoals valt te lezen aan het eind van de verder ook prima actiepunten die de groep inneemt ( https://www.facebook.com/groups/296915110944258/about/ ) :

"Iedereen die mee wil werken aan een inclusieve en solidaire beweging die opkomt voor burgerrechten voor alle burgers, en wil strijden tegen de schrijnende ongelijkheid die met het neoliberalisme onze samenleving is ingeslopen is in Amsterdam van harte welkom."

Ondertussen heeft er ook een nachtelijke actie plaatsgevonden in Amsterdam Noord: https://www.at5.nl/artikelen/189488/brandende-autobanden-geel-hesje-en-s... .

Overigens zal er dezelfde dag om 15.00u een demonstratie beginnen bij de Dokwerker (Jonas Daniël Meijerplein), 'Tegen de Ontruiming van Amsterdam' (zie https://www.indymedia.nl/node/44902 ). In ieder geval een aantal Gele Hesjes zijn van plan zich daarbij aan te sluiten.


Citaat : " burgerrechten voor

Citaat : " burgerrechten voor alle burgers " 'inclusiviteit " " solidariteit " ? Dat roept bij mij vraagtekens op vanwege de contradictie die er te zien is volgens mij in het citaat.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Contradictie
Bijv. waar ligt de oorsprong van het begrip burger en wat is de invulling daar van in 2018 ? Waarom is het begrip burger vijandig ten opzichte van inclusiviteit ? Vraag dat maar eens aan een No Border activist. Die ik niet ben. Vechten voor burger rechten is op zich al het bestendigen van de status quo want geen fundamentele veranderingen maar wat min of meer kleine aanpassingen op zn best verlangen van de macht je gaat dan niet voor de HOOFDPRIJS. Solidariteit dan : solidariteit is gebaseerd op wederkerigheid en heeft grenzen. Solidariteit is vaak ook verbonden met arbeiderisme. De mensen die langdurig afhankelijk zijn van een uitkering en geen uitzicht hebben ooit nog betaald werk te verkrijgen zijn dan opnieuw buitengesloten. Arbeiderisme is bij Links als bij rechts te vinden . Waar bij ik me afvraag hoe Anarcho syndicalisme en Anarcho communisme daar in staan die zijn volgens mij per defenitie arbeideristisch. Ik heb inmiddels een grote weerzin tegen werk zo als dat nu is georganiseerd dus in het kapitalisme. Het breekt me af vermoord me langzaam maakt me kapot vernederd me. Opmerkelijk genoeg word werk door mensen die wel betaald werk hebben " arbeiders " met name gepresenteerd als " gezond " en thuis zitten als " ongezond ". Slechts een voorbeeld. Ik vraag me af als arbeid anders zou zijn georganiseerd bijv. door arbeiders zelfbestuur of ik er dan wel dol op zou zijn ? Of anderen er dan wel dol op zouden zijn ? Nee ik niet in ieder geval. Heb ik die gele hesjes horen roepen TEGEN HET HEERSENDE ARBEIDSETHOS ? Nee.
Mensen als je in de uitkering bent heb je niks te zoeken bij die gele hesjes ik gaf je enkele voorbeelden waarom niet.
Het heersende arbeidsethos word bepaald door de macht die geen fundamentele verandering wil. Het heersende arbeidsethos houd ook een zeer beperkte visie op mannelijkheid in die helaas door veel hetero vrouwen word aangehangen vrees ik namelijk dat een man in de uitkering onmannelijk zou zijn en daarom geen goede partner.
Bijstanders heel verstandig dat je je niet wil verbinden aan die politiek je zal opnieuw worden aangevallen en buitengesloten.
Dat laatste lijkt veel op " of je door de kat of de hond gebeten word gebeten word je toch " dat gaat zeker op voor Bijstanders laat je niet voor die karretjes spannen.
Marx keek al op ons neer verwachtte niks van het lompen proletariaat dat toch alleen maar uit misdadigers zou bestaan.
En dan de Fascisten en Nazi s die sloten ons op in kampen als " werkschuw " of we waren geschikt als kannonenvoer of om andere arme donders te bewaken. " Heb jij dan geen enkel ambitie ? " Werd me wel verweten. Mijn tegenvraag heb jij daadwerkelijk een positieve belangstelling voor mij ? Nee dat heb je niet. VANDAAG GEWERKT ? EN HOE WAS HET ? LEKKER ZEKER ? Donder toch op met je " burger " hoe wel zaterdag ga ik een burger eten ik verheug me er al op.
Inclusiviteit ? Geloof ik niet in degene met de grootste bek bepaald wie er mee mag spelen. Solidariteit dan ? Alleen maar propaganda als je in de Bijstand bent. Je kan proberen mee te spelen ik heb die neiging steeds minder. Hoe vaak stoot een ezel zich aan de zelfde steen.

lekker makkelijk

Het is altijd zoveel makkelijker om de tekst van iemand anders met wat theoretisch, linguïstisch gemier onderuit te halen dan om zelf eens iets zinnig te schrijven of te doen.
https://nl.wiktionary.org/wiki/deconstructief

Ieder webforum krijgt de

Ieder webforum krijgt de Raymond die het verdiend heeft.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech