[Poster] 10 Jaar Na De Griekse opstand

Hier kun je discussieren over [Poster] 10 Jaar Na De Griekse opstand.
POSTER TEKST:

Op 6 december 2008 werd de 15-jarige Alexis Grigoropoulos doodgeschoten door de fascistische Griekse politie in de Atheense wijk Exarcheia. Zijn dood was de druppel die de emmer deed overlopen voor veel Griekse jongeren. Vanaf de avond na zijn dood woedde er een maand lang een permanente opstand in heel het land. Er vonden massale demonstraties plaats, hevige rellen en een algemene insurrectie.

De revolte elimineerde de controle van de staat over bepaalde wijken en mensen, zij vonden een nieuwe wereld in hun harten. Het alledaagse bestaan werd verworpen en een nieuwe wereld in gang gezet en opgebouwd. Zonder enig overleg met de staat of enige eis aan welke politicus dan ook. De apathie en wanhoop die enkele maanden daarvoor nog domineerde leek verdwenen, men voelde zich vrij om te experimenteren met een gelijkwaardige en solidaire wereld.
Tussen de brandbommen en stenen door lieten de Griekse jongeren hun stem horen: “wij zijn een beeld uit de toekomst”. De toekomst is voor ieder onbekend, zelfs voor zij die beweren een plan, lijn of strategie te hebben uitgewerkt voor hun perfecte utopie. Maar in een opstand zullen schemeringen en wazige beelden opduiken van wat zou kunnen zijn, fragmenten uit een nieuwe wereld.
Door de subversie van het dagelijkse leven en de directe confrontatie met de staat en het kapitaal wordt de oude wereld ondenkbaar en een nieuwe wereld juist vatbaar.
Zoals de graffiti op de Atheense muren zei: "Na al dit keren we toch niet terug naar ons werk?"

Voor de revolte
Voor de anarchie


De toekomst is duidelijk aan

De toekomst is duidelijk aan de sjacheraars die in iedere omstandigheid nog wel een handeltje weten op te zetten de omstandigheden voor zich laat werken. Recent voorbeeld een slimmerik die in klote Syrie makkelijk schotel antennes verkoopt omdat daaar grote behoefte aan is want men wil via Internet contact met familie houden. De slinnerik was zichtbaar op een dak van zo'n Arabisch klote stadje al scharrelend een antenne aan het plaatsen met vele andere antennes in beeld. Had hij geen concurrentie ? Hoe dan ook was IK maar zo inventief. Dus niet WIJ maar IK blijkbaar. Ik ga in de politiek want ik wil de politiek voor me laten werken. Is dat slim als je een armoezaaier bent ? Nee. Een handeltje dan ? Een begin is IK. Ik ben belangrijk en niet wij. Heel cynisch zeker. WIJ is bedrog er is alleen IK. WIJ zal je nooit helpen ik weet dat uit ervaring.

vredeseconomiw

Maar geef toe, in vergelijking met de wapenhandelaars stemt die schoteleverkoper toch een beetje hoopvol ...

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech