Stop de neonazistische NVU in Amsterdam!

Hier kun je discussieren over Stop de neonazistische NVU in Amsterdam! .
Op zaterdag 22 september wil de neo-nazistische “partij” Nederlandse Volks-Unie samenkomen bij de Stopera (Waterlooplein) in Amsterdam. Om hun uitgesproken racistische en neo-fascistische gedachtegoed te verbloemen maakt de NVU regelmatig gebruik van gelegenheidsthema’s. Onder de noemer “links fascisme” willen ze tijdens hun volgende bijeenkomst antifascisme neerzetten als “een groot gevaar voor de vrijheid van meningsuiting.” Ironisch, komende van een partij die pleit voor een “uitsluitend blank Nederland” en de fascistische idealen van nazi Duitsland promoot als gewenst alternatief voor de huidige samenleving. Laat Ze Niet Lopen roept op om je te verzetten tegen deze extreem-rechtse bijeenkomst. Kom ook naar het Waterlooplein en laat je horen tegen de nazi’s van de NVU!

Nederlandse Volks-Unie
De NVU is opgericht in 1971 om eerherstel te verkrijgen voor oorlogsmisdadigers van de NSB en de SS. De NVU is een uitgesproken rechts-extremistische partij. Strenge rassenwetten, antisemitisme en een nationaal-socialistische eenheidsstaat maken deel uit van het gedachtegoed van de partij. Op vorige demonstraties van de NVU droegen deelnemers nazi symboliek zoals de wolfsangel, triskels (hakenkruis met drie poten, symbool van de meest extreme zuid-afrikaanse pro-apartheid beweging), 88 (staat voor Heil Hitler), White Power en SS-doodskop symbolen. Ook was er veel deelname van oa de (in Duitsland verboden) neo-nazi organisaties “Blood & Honour” en “Combat 18”.

“Links fascisme”Extreemrechts organiseert zichzelf steeds vaker rondom het thema “links fascisme.” De idiote voorstelling dat antifascisten de nieuwe fascisten zijn en dat antifascisme een gevaar is voor de vrijheid van meningsuiting wordt inmiddels regelmatig overgenomen door mainstream mediakanalen. Meer dan ooit moeten wij duidelijk blijven maken wat fascisme is en wat het niet is. Hou voor meer informatie over hoe je je hier tegen kan organiseren de komende tijd onze berichten in de gaten.

Laat Ze Niet Lopen!
Laat Ze Niet Lopen, een initiatief tegen racisme, roept op om je te verzetten tegen extreemrechtse demonstraties en zelf actie te ondernemen tegen de komst van allerhande racisten, fascisten en neo-nazi's. Organiseer jezelf en je vrienden. Fluit die nazi’s uit, overstem ze, blokkeer, laat zien dat ze niet welkom zijn! Eerdere nazi demonstraties zijn door toedoen van tegenacties altijd vrij beperkt gebleven. Het is aan ons om samen om de ruimte voor racisme zo klein mogelijk te maken.

Houdt voor meer informatie en updates www.laatzenietlopen.nl in de gaten. Ook kan je Laat Ze Niet Lopen volgen op Twitter en Facebook. In de aanloop naar, en op de dag van het tegenprotest voorzien wij in de laatste informatie, kaartjes van de omgeving en infostructuur.

Geen fascisten in Amsterdam! Voor een wereld waarin iedereen gelijkwaardig is!


Anti-fascisme is geen fascisme

Relevant stuk in deze: https://weerstand.noblogs.org/anti-fascistisch-geweld-is-geen-fascisme/

Zet 'm op, anti-fascisten!

No Pasaran! Pasaremos!

NVU

Inzake annulering NVU manifestatie 22 september in Amsterdam met als thema: tegen links-fascisme en links geweld!

Beste volksgenoten,

Na gisteren 19 september de brief te hebben ontvangen van de gemeente Amsterdam waarin bevestigd is dat we officieel zaterdag mogen demonstreren, zien wij toch af van de manifestatie om de volgende reden:
Bij een eerdere demonstratie van 12 maart 2016 hadden we voor de veiligheid van de demonstranten in samenspraak met de politie besloten om de aan en afvoer van de demonstranten te regelen per gemeente bus - dit in het kader van de veiligheid -. In eerste instantie was hiervan ook sprake bij de manifestatie van 22 september.

Door wisseling van de wacht, van de overleden burgemeester van der Laan door Femke Halsema, vond zij dit niet nodig en sprak haar “politieke veto” hierover uit.

Om vanaf Amsterdam CS 25 minuten heen te lopen naar de Stopera en weer 25 minuten terug te lopen, waarin de mogelijkheid groot is dat links-fascisten, (die oproepen van het verstoren van onze manifestatie -van laat ze niet lopen- zij hoeven geen vergunning aan te vragen en genieten “politieke bescherming”) onze looproute blokkeren, verstoren of aanvallen, waar de politie NIET overgaat tot ruiming van b.v. een zit blokkade enz. (dit bij navraag), zien wij dat de veiligheid van onze demonstranten in Amsterdam niet gewaarborgd is.

De grote woorden van burgemeester Femke Halsema in haar brief zijn loze beloftes. We lopen in “een open mes” en zien af van deze manifestatie. Binnenkort komen wij zeker terug naar Amsterdam naar een betere locatie en zullen alles beter afstemmen vooraf hoe en waar wij ons verplaatsen van A naar B. Wel willen wij de politiefunctionarissen bedanken van de voorbespreking inzake hun professionaliteit en zakelijk inzicht.

Voor ons heeft Femke Halsema van Groen Links nu al een dikke onvoldoende gekregen in het waarborgen van de veiligheid van demonstranten van een demonstratie. De vrijheid van Groen Links lijkt veel op “links-fascisme en links-geweld”!

Met vriendelijke groet,

Constant Kusters.
026-3217539.
e-mail: nvu@ziggo.nl

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech