Anarcha/o Picknick bij Domela beeld

Hier kun je discussieren over Anarcha/o Picknick bij Domela beeld .
Het Domela Nieuwenhuisstandbeeld, vlakbij het Westerpark, werd in 1931 opgericht; de onthulling trok tienduizenden mensen. Ferdinand Domela Nieuwenhuis (1846-1919) werd na zijn parlementaire carrière anarchist en werd op handen gedragen door de socialistische en anarchistische beweging. Toch staat zijn standbeeld nu op een plek waar veel mensen er zomaar voorbij lopen.

Om de herinnering aan de grootvader van onze prachtige ideologie levend te houden, gaan we picknicken bij het standbeeld om zijn strijd en de onze kracht bij te zetten.
Kom ook!Wij zullen er zijn!

Bij het Domela Nieuwenhuis standbeeld op het Nassauplein, op 5 augustus vanaf 15:00.

Neem zelf ook wat lekkers mee!

Dit word georganiseerd door een groep Vrije Bond leden in Amsterdam

Meer info over de Vrije Bond
https://vrijebond.org


Vrije Bond

Denk dat Domela zich omdraait in zijn graf.

Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels.

Re: Anarcha/o Picknick bij Domela beeld

https://programma.bnnvara.nl/de-strijd/personen/domela-nieuwenhuis-heeft...

Het lijkt mij onvolledig op zn minst om Domela Nieuwenhuis alleen te beoordelen nav. zn al dan niet verkeerde keuzes. Ik was in Hilversum voor het Pinetum en kwam daar in gesprek met een vrijwilliger van het Pinetum een 65 plusser . Het gesprek kwam op de rijkaard die het Pinetum was gestart en vervolgens op Domela. De vrijwilliger schamperde wat omdat Domela zo aardig had gewoond in Hilversum . Hij verwees me naar de villa die niet ver van het Pinetum is. Wat een heerlijke rust daar in een buurt met een sfeer van welgesteld. Ik stond zo naar de villa te staren en werd aangesproken door een vrouw voorbijganger die informeerde of er wat te koop stond. Ik verteld dat ik voor de villa van Domela kwam. Vervolgens zei ze me over de schouder roepend " die is al lang dood . " Vervolgens keerde de heerlijke rust terug. Hoe wel parkeer niet je fiets daar midden op de rijweg ondanks de rust er kan zo mar onverwacht een auto de hoek om komen. Mijn fiets heeft het overleefd. De vrijwilliger vertelde me dat een aantal " kameraden " niet wilden dat algemeen bekend werd hoe aardig Domela woonde. Als dat al klopt ook daar op kan je Domela niet alleen beoordelen. Een picknick wat een heerlijke rustgevende gebeurtenis. Hoewel ? Ik denk dat er heel wat zullen zijn die ooit eens hebben rondgelopen op bijeenkosten van De Vrije Bond en dergelijke die zich afvragen ben ik welkom ? Word ik genegeerd en weggekeken ? Als je maar vaak genoeg die ervaring genegeerd worden en weggekeken hebt gehad zo als ik dan blijf je weg.

Re: Anarcha/o Picknick bij Domela beeld

"Domela Nieuwenhuis was geen antisemiet" http://www.devrije.nl/archives/00003295.html zie verder discussie ;)

Re: Anarcha/o Picknick bij Domela beeld

in de posting hierboven hebben we willen zeggen "Domela Nieuwenhuis was geen antisemiet" en verwezen naar 'discussie' en nu ontdekken we dat dit niet meer actief is. in het fries noemen we dit 'sloppich' slordig in het nederlands ;) domela is voor ons 'us ferlosser' geweest en met de locatie van het ferdinand domela nieuwenhuis museum in heerenveen heeft het, naar onze mening, een juiste historische plek gevonden. we zijn ons bewust dat domela veel meer een ethische variant op het anarchisme was alsook het socialisme toentertijd maar we distancieren ons van de uitspraak dat hij anti-semiet was. Hij was idd een ziener omdat hij kritiek had op militarisme (de manier om met geweld het kapitalisme wereldwijd te bewerkstelligen) en op het kolonialisme. het verleden bestaat niet maar wel de historie. domela is voor ons een dagelijkse aanleiding om anarchisme in de praktijk te brengen. Veel plezier met de picknick!

Een huidige Domela of een

Een huidige Domela of een Anton Constandse (die uitspraak geen fan te zijn van homo's) zouden direct ge-excommuniceert zijn uit de gelederen. Toch grappig dat mensen nog oude mannetjes aanhangen, maar vooral weinig zelf doen, laat staan een intellectueel stukkie schrijven. KAMERAAD

"Toch grappig dat mensen nog

"Toch grappig dat mensen nog oude mannetjes aanhangen, maar vooral weinig zelf doen, laat staan een intellectueel stukkie schrijven." *hahaha* ...weinig zelf doen en intellectueel stukkie schrijven. De appel valt niet ver van de boom. trouwens over ex-communicatie; dat heeft niets met anarchisme te maken.

De nare autoritaire man

De nare autoritaire man Domela had in ieder geval meer gemeen met het stichtingsbestuur van de camping in Appelscha dan met de gekkies van Buiten de Orde.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech