Seebrucke - Demonstratie tegen vluchtelingenbeleid EU

Aankondiging, gepost door: nn op 25/07/2018 07:06:10

Waar: Dam, Amsterdam, Netherlands
Wanneer: 10/08/2018 - 17:00 t/m 10/08/2018 - 19:00

Dagelijks verdrinken er vluchtelingen in de Middellandse Zee. In Amsterdam zal op 10 augustus het eerste Nederlandse initiatief onder de Seebrücke vlag uitgevoerd worden. Wij zijn solidair met alle mensen die op de vlucht zijn en willen van de Europese politici dat zij zich inzetten voor veilige vluchtroutes, decriminalisering van het redden op zee en een menswaardige opname van diegene die moeten vluchten of al op de vlucht zijn.


Dagelijks verdrinken er vluchtelingen in de Middellandse Zee. Europa keert bootvluchtelingen steeds verder de rug toe onder het toeziend oog van de Brusselse politiek. De huidige situatie op de middellandse zee is erbarmelijk en staat lijnrecht tegenover de universele humanitaire waarden. Migratie is en heeft altijd deel uitgemaakt van onze samenleving! Eeuwenlange migratie heeft Europa gevormd tot wat het is. In plaats van grenzen te sluiten, hebben we een Europa nodig dat open is, steden die solidair zijn en havens die veilig zijn.

Seebrücke - Schafft sichere Häfen (SEALIFT) is een internationale beweging, ondersteund door verschillende maatschappelijke allianties en mensen. We verklaren onze solidariteit met mensen die gedwongen zijn om hun huizen te ontvluchten. Van Duitse en Europese beleidsmakers eisen we de oprichting van veilige routes voor vluchtelingen, om de criminalisering van reddingsoperaties tegen te houden en om ze op humane wijze te ontvangen, met respect voor hun rechten. We willen dat Nederland in Brussel een duidelijke stem laat horen tegen het huidige beleid.

In Amsterdam zal op 10 augustus het eerste Nederlandse initiatief onder de Seebrücke vlag uitgevoerd worden.

Wanneer? Vrijdag 10 augustus 17:00
Waar? De Dam, in Amsterdam
Wat kan jij doen? Nodig je vrienden uit, kom, en draag oranje kleding(solidariteit met de kleur van de reddingsvesten waarin mensen sterven)

Ons doel is:

- Actie voeren tegen de Europese politiek die moedwillig mensen laat sterven op zee door het optrekken van muren rondom de EU.
- Aandacht vragen voor de benarde situatie op de Middellandse Zee
- Ondersteuning voor de reddingsboten initiëren en decriminalisering van het redden van levens op zee

ACHTERGROND

In deze voorbijgaande minuten, uren en dagen varen boten vanuit Libische havens de Middellandse Zee op om mensen van (vaak zinkende) schepen op te pikken, maar zonder deze mensen hulp te bieden. Schepen van andere partijen zoals bereidwillige NGO’s mogen niet in de zogenaamde Libische zones varen en dus niet helpen.

>>> dit betekent: iedere dag sterven honderden mensen op hun weg naar Europa. Deze onvoorstelbare humanitaire catastrofe moet onmiddellijk beëindigd worden. <<<

De EU slaat een rechts-populistische richting in en keert zich tegen vluchtelingen. De Middellandse Zee route zal gesloten worden.
De mensen die een poging wagen deze route te nemen worden door de Libische kustwacht teruggebracht of ze verdrinken. Terug in Libië wacht hen vaak schending van de opgestelde mensenrechten, zoals mensenhandel en marteling. Terwijl de VN verandering eist van Libië, de UNHCR, mensenrechtenorganisaties en de media berichten over de misstanden in Libië, blijft de EU de Libische kustwacht financieel ondersteunen en coördineren. Dit is een duidelijke schending van de mensenrechtenverdragen zoals zij zelf binnen en door de EU overeen zijn gekomen.

WAT WIJ WILLEN

Wij zijn solidair met alle mensen die op de vlucht zijn en willen van de Europese politici dat zij zich inzetten voor veilige vluchtroutes, decriminalisering van het redden op zee en een menswaardige opname van diegene die moeten vluchten of al op de vlucht zijn.

Hier gaan we voor:

- een duidelijke toezegging van Nederlandse politici voor de Europese mensenrechten conventie en voor het redden van mensen op zee

- een stop van de vervolging van mensen en instituten die vluchtelingen redden op zee

- een Europese reddingsmissie op de Middellandse zee

- het stoppen met samenwerken met de LCG indien zij varen op internationale wateren en daar mensen ‘redden’

Doe mee en laat je horen, 10 augustus om 1700 op de Dam!

Tags: Europa Middellandse Zee vluchtelingen


Wie: 
nn
Foto: 


Wie: 
nn

[spam deleted]


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech