Sanne Wallis de Show en het gezeur van zionistisch Israël

Hier kun je discussieren over Sanne Wallis de Show en het gezeur van zionistisch Israël.
In de afgelopen paar dagen protesteerde Israël via zijn ambassade in Nederland bij BNNVARA tegen de show van cabaretière Sanne Wallis de Vries. De show werd in de avond van zaterdag 19 mei op NPO 1 uitgezonden. Daarin werd een satirisch lied opgevoerd op de melodie van het lied waarmee Israël onlangs het Eurovisiesongfestival won. Met de satirische uitvoering van het lied werd het beleid van Israël (overigens meer dan terecht) ter discussie gesteld. Dit, naar aanleiding van de recente moordpartijen door het Israëlische leger in de Gazastrook. Een gebeurtenis met een hoge actualiteitswaarde die de redactie van Sanna Wallis de Show van pas kwamen bij het maken van dit televisieprogramma. Dat schoot Israël dat de eigen misdaden altijd goed praat en anderen de schuld geeft, in het verkeerde keelgat. Israël diende een klacht in bij BNNVARA. BNNVARA diende Israël daarop van repliek: “In Sanne Wallis de Show worden gebeurtenissen van de afgelopen week op satirische wijze besproken. De afgelopen week viel het winnende lied van het songfestival van Israël toevallig samen met het oplaaiende conflict in de Gazastrook. De parodie stelt het beleid van Israël ter discussie en is nadrukkelijk geen aanklacht tegen de joodse gemeenschap.”.

Die repliek van BNNVARA is proportioneel en adequaat!

Israël moet niet zeiken. De wereld is het gezeik en gezeur van Israël al lang meer dan zat. In plaats van te zeiken over een televisieshow moet zionistisch Israël de bezetting van Palestina beëindigen. Het moet de rechten van Palestijnse vluchtelingen en de mensenrechten van alle Palestijnen onvoorwaardelijk respecteren en honoreren. Het moet zich houden aan de VN-resoluties en aan het internationaal recht. Israël moet ophouden met het vermoorden, martelen en vernederen van de Palestijnen. Het moet ophouden met het bedreigen en onderdrukken van kritische joden, joodse democraten, progressieve joodse intellectuelen en joodse vredesactivisten. Het moet ophouden met het arresteren, gevangen zetten, martelen en vermoorden van Palestijnse kinderen. Israël moet alle Palestijnse politieke gevangenen onmiddellijk en onvoorwaardelijk vrijlaten. Israël moet de onterechte gevangenschap en leed van deze politieke gevangenen en hun naasten compenseren.

Het apartheidsregime, de etnische zuiveringspolitiek, systematische moordpartijen, structurele landroof, illegale kolonisering en massale verdrijving van de Palestijnen door Israël moeten onmiddellijk beëindigd worden. Israël moet ophouden met de gecamoufleerde ‘Endlösung’ van de Palestijnen in Palestina!

Israël moet ophouden de wereld voor te liegen met zionistische mythes en desinformatie. Israël moet ophouden met kleinzerigheid en zieligdoenerij. Israel is niet zielig en heeft nog al wat criminele kanten en heel veel oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid op zijn kerfstok. Israël heeft met zijn tong en tengels af te blijven van televisieprogramma's die in Nederland gemaakt en uitgezonden worden. Laat Israël maar naar zichzelf en naar de eigen televisieprogramma’s kijken. Daar heeft het meer dan genoeg aan.

Het wordt tijd dat een ieder van ons zich realiseert dat Israël niet onaantastbaar, onbekritiseerbaar of onweerspreekbaar is. Israël is niet heilig of almachtig! Israël is niet onoverwinnelijk! Israël is net zo verslaanbaar en vergankelijk als de fascistische dictatuur van het Duitse imperialisme onder leiding van Adolf Hitler! En er is een wereld vol aan argumenten en redenen waarom wij Israël keihard dienen te bekritiseren en waarom wij de zionistische ideologie en politiek radicaal dienen af te keuren, af te wijzen en te bestrijden.

Het programma van Sanne Wallis de Vries en daarvan de laatst uitgezonden aflevering was tamelijk goed, mooi en gepast. Het laatste gedeelte van de show, waarin door middel van het satirische lied de politiek van Israël verder onthuld en ter discussie gesteld werd, deed me deugd. Ik heb er met grote belangstelling en plezier naar gekeken.

Op de dag waarop deze aflevering in kwestie werd uitgezonden vond er overigens ook een demonstratie plaats in Amsterdam. Een demonstratie van mensen die hun solidariteit met het Palestijnse volk wilden tonen. Daar was ik ook bij. Ik was een van de demonstranten. Wij, de demonstranten, eisten precies het volgende:

– een eind aan Israëlische onderdrukking van Palestijnen en een eind aan de bezetting van Palestina door Israël!
– erkenning van het recht op terugkeer van de Palestijnse vluchtelingen!
– stop de militaire samenwerking met Israël!

Sanne Wallis de Vries is een goede cabaretière. Als zodanig levert zij goede bijdragen aan de samenleving. Maar blijkbaar is zij ook een mens met karakter! Uiteraard is deze show een collectief product en daarom bij deze veel lof aan het collectief dat de show produceert en tot stand brengt.

Tot slot een oproep aan Sanne en haar collectief: Zet hem op en blijf ons alsjeblieft op een amuserende manier aan het denken zetten, aan de hand van actualiteiten. Laat je niet beïnvloeden door de arrogante brutaliteit en provocatieve drammerijen van zionistisch Israël dat iedereen de les denkt te kunnen lezen.


BNN-VARA

Dit satirisch bedoelde liedje bevatte minstens twee antisemitische klassiekers: Joden willen de wereld beheersen en Joden en geld. Ranzige en foute tekst die wordt gebracht door een omroep zonder enig historisch besef. De gesel van het nazisme is ook niet aan de VARA voorbijgegaan, meerdere Joodse VARA- medewerkers zijn vermoord in de vernietigingskampen van de nazi’s.

Israël aanpakken graag, maar laat onze Joden met rust!

Mee eens. Jammer dat het zo

Mee eens. Jammer dat het zo zelden lukt om Israel te bekritiseren zonder in antisemitische stereotypen te vervallen!

En wat doet Israël sinds 1948

En wat doet Israël sinds 1948 met de Palestijnen? Precies hetzelfde als de Nazi's toen deden met onder andere de joden. Mensen afmaken!
De kritiek is niet op de joden gericht maar op de zionisten! Niet de joden maar de zionisten zijn de boosdoeners! Wanneer gaan de propagandisten van Israël dat eens snappen?

Dan doen ze toch iets niet goed.

Gazastook had vorig jaar een bevolkingsgroei van 2,93%.

Israël het moorddadige,

Israël het moorddadige, terroristische bezettingsapparaat en de zionisten doen dan iets misdadigs ja. Wat goed van je dat je dat goed hebt geraden!

Jouw bewering klopt niet

Jouw bewering klopt niet Franco. Jouw bewering is onwaar en waardeloos. Ik heb het satirische liedje in Sanne Wallis De Show nog eens tot drie keer toe aandachtig beluisterd. In het hele liedje komt het woordje ‘jood’ of ‘joden’ niet één keer voor. Het woord ‘Israël’ komt er wel in voor maar in een ander verband dan jij bedoelt. En ‘Israël’ is iets geheel anders dan ‘jood’ of ‘joden’. Er is dan dus geen sprake van “antisemitische klassiekers”! In het satirische liedje is er hooguit sprake van kritiek op het zionisme en kritiek op Israël en zijn moorddaden. Franco, het heeft geen zin om iets te verzinnen en op grond van verzinsels vervolgens de realiteit te verdraaien.

En nee nn… Je hebt het weer mis, want: Het lukt wel degelijk om het zionistische Israël en zijn misdaden te bekritiseren. Het lukt wel degelijk om anti-zionistisch te zijn zonder anti-semitisch te zijn. Sterker nog: De grootste anti-semieten zijn de zionisten zelf! Laat dat goed tot je doordringen.

Oh jawel ER, het is simpelweg

Oh jawel ER, het is simpelweg links antisemitisme, vermomd als kritiek op Israel. Als het dat niet was, waarom is het dan nodig om die clichees erin te verwerken? Voorheen was er sprake van Joodse geldzucht, nu is er sprake van Israelische geldzucht. Voorheen was er zogenaamd een Joods complot om de wereld te overheersen, nu heeft men het over een zionistisch complot om de werled te overheersen. Er is niets veranderd!
En nog wat: Israel bestaat en zal niet verdwijnen, wat voor vuiligheid mensen ook allemaal verzinnen. Antizionisme is dus zinloos.

"Extreem-links heeft een

"Extreem-links heeft een antisemitisme-probleem, maar dat mag niet benoemd worden", lees ik vandaag in de Volkskrant.
Waarvan akte!

Nee, 'extreem links' heeft

Nee, 'extreem links' heeft geen 'anti-semitisme' probleem.
Zionistisch rechts kan het maar niet laten anti-zionisme te bestempelen als anti-semitisme.
Bij zionistisch rechts is dat een groot probleem.

Sorry, maar ik zie mijzelf

Sorry, maar ik zie mijzelf niet als rechts. Ik zie wel de historische gronden die Israel bestaansrecht geven. En ik zie zogenaamde 'linksen' die denken dat het okee is om te vervallen tot goedkope antisemitische clichees als ze Israel zeggen te bekritiseren. 'Zionisme' wordt dan al snel tot een codewoord voor 'Joden'. Verdiep je nu maar eerst eens in wat antisemitisme is, hoe het werkt, wat de stereotypes zijn. En kom dan nog maar eens terug met je 'kritiek'.

Zionisme is een vorm van

Zionisme is een vorm van racistische apartheid en dus een extreem rechtse, fascistoïde ideologisch-politieke stroming. Zionisten zien zichzelf liever niet als rechts en maken zichzelf wijs dat zij links zijn. Maar dat is ultiem zelfbedrog en demagogie ten top. Je kunt niet links zijn omdat je jezelf niet als rechts ziet. Je bent zionist en daarom ben je rechts. En je bent rechts omdat je zionist bent.

De stichters van het moorddadige bezettingsapparaat Israël waren zionisten. Zij waren de extreem-rechtse, ultra-nationalistische, criminele benden van de mytische Zion. Zij beweerden namens de joden op te treden maar waren in werkelijkheid de vijanden van de joden. Niks geen historische gronden voor een bestaansrecht! De zionisten waren en zijn goed in misdaden plegen: Het uitmoorden van de Palestijnen. Het gewelddadig verdrijven van bijna een miljoen Palestijnen uit hun huis en haard en het kapot maken of in beslag nemen van hun dorpen en bezittingen. Dat heeft niets te maken met het bestaansrecht van Israël. Dat zijn misdaden tegen de mensheid, gepleegd door de zionisten. Maar de zionisten hebben geen boodschap aan mensheid of menselijkheid. Het zijn criminelen.

Zionisme is geen codewoord voor Joden. Dat is een achterlijke dan wel een demagogische bewering. De joden zijn mensen die het joodse geloof hebben en dat wel of niet belijden. Zionisme is een ideologisch-politieke stroming. Niet iedere jood is een zionist. En niet iedere zionist is een jood. Want je hebt naast joodse zionisten bijvoorbeeld ook christelijke zionisten. Jodendom en zionisme zijn twee verschillende zaken. Ik begrijp wel dat deze ontmaskering van de zionisten pijnlijk is, maar de zionistische leugens zijn nu eenmaal gedoemd ontmaskerd te worden.

Je moet ophouden met uit je nek te lullen nn. Ik begrijp wel dat je hier zionistische propaganda probeert te voeren met een enkele demagogie en verzinselen, maar dat lukt je niet zo goed. Je komt niet genoeg beslagen ten ijs. Dus hou er maar mee op.

Ja dahag ER, je mag zelf

Ja dahag ER, je mag zelf ophouden uit je nek te lullen. Het eindeloos aaneenrijgen van adjectieven versterkt je argumentatie echt niet en daarbij reageer je niet inhoudelijk op de mijne. Iedereen die je ook maar even tegenspreekt is natuurlijk meteen een zionistisch propagandist. Lekker makkelijk. Wanneer je werkelijk zuiver wilt bekritiseren, dan zou je flauwe grappen over geldzuchtige Joden die de wereld willen regeren achterwege laten. Je vindt dat niet nodig, cq je vindt dat gezeur. Daarmee begeef je je op het vlak van het antisemitisme.

Als jij mij ervan beticht

Als jij mij ervan beticht flauwe grappen te maken over geldzuchtige Joden die de wereld willen regeren, dan ben je dus echt aan het liegen nn. Dan ben je demagogisch bezig en lul je flink uit je nek ja. Waar heb ik flauwe grappen gemaakt of geschreven over "geldzuchtige Joden die de wereld willen regeren"? Kun je aanwijzen waar ik over zoiets heb geschreven? Zolang jij geen citaten van mij in die richting kunt geven, ben ik niet nabij het antisemitisme, maar ben jij nabij het zionisme! Trouwens, ik rijg niets eindeloos aaneen. Jij hebt een probleem en dat is hoogstwaarschijnlijk dat je het moeilijk vindt de realiteit van Palestina en de criminaliteit van Israël geheel onder ogen te zien en dat toe te geven.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech