Ruzie over de Pinksterlanddagen en de camping in Appelscha - verhalen van meerdere kanten

Hier kun je discussieren over Ruzie over de Pinksterlanddagen en de camping in Appelscha - verhalen van meerdere kanten.
Als moderators zijn we geen fan van het uitvechten van ruzies op Indymedia, we zien liever actieverslagen, interessante analyses en opbouwende discussies. Dit conflict gaat ons echter wel aan het hart. Welke partij we moeten geloven weten we niet, maar we hebben hier een aantal posts over het onderwerp op een rijtje gezet. Probeer er zelf maar wijs uit te worden.

De tweede tekst van de voorbereidingsgroep van de Pinksterlanddagen
'De Pinksterlanddagen gaan door!' - https://www.indymedia.nl/node/43306

De reactie van het bestuur van Stichting Tot Vrijheidsbezinning
'“Rumoer in Appelscha”, een reactie op het stuk van Kees Stad' - https://www.indymedia.nl/node/43342

Een stuk van Kees Stad over het conflict
'Rumoer in Appelscha' - https://www.indymedia.nl/node/43300

Eerder had de voorbereidingsgroep van de PL al een aankondiging geplaatst waarin het conflict werd verzwegen:
'Kom naar de anarchistische Pinksterlanddagen! 18-20 mei!' - https://www.indymedia.nl/node/43210

Het bestuur had ook al eerder een mededeling geplaatst
'Geen doorgang Pinksterlanddagen 2018 door sluiting kampeerterrein Appelscha' - https://www.indymedia.nl/node/43257


Re: Ruzie over de Pinksterlanddagen en de camping in Appelscha -

Het begon aardig, maar het kan nog wat beter. Naar mijn smaak wordt er iets te weinig ingezet op de tegenstelling tussen provincie en randstad. Dus graag meer: "Die kut-Amsterdammers ook altijd!" en dat soort verheffende kreten om de discussie te verdiepen.
Het streven is uiteindelijk natuurlijk dat de hele discussie verbannen wordt van indymedia. En dat er dan een stevig filter op komt, zodat berichten met "Appelscha", "Pinksterlanddagen" of "vrijheidsbezinning" niet meer geplaatst kunnen worden.
Momenteel heeft het kamp van de PL-voorbereidingsgroep annex het autonome kampeerderskollektief Van Onder Op een aardige voorsprong op het Bestuur, waar het gaat om het moddergooien. Maar het kan beter en de strijd is nog niet gestreden! Zet hem op! Hup wie er wint!

Een jaartje overslaan?

Bijna elk jaar ga ik wel naar de Pinksterlanddagen, maar ik denk dat ik maar een jaartje oversla. Er is een ruzie tussen twee kampen. En daar weet ik het fijne verder niet van. Maar beide partijen misbruiken hun macht om een gelijk te proberen te halen. De Vanonderop groep betaalt geen huur totdat ze hun zin krijgen. Het bestuur sluit water en stroom af en sluit de camping om haar zin te krijgen. En de groep Vanonderop en de PL-organisatie spelen mooi weer en roepen mensen gewoon op om naar de camping te komen om zo het bestuur onder druk te zetten.

Ik hoop dat er met alle kampeerders en vaste betrokkenen naar een goede structuur kan worden gezocht zodat de camping er in elk geval nog 85 jaar is voor de anarchistische beweging. Dat is me meer waard dan één jaar Pinksterlanddagen. Probeer met het programma voor dit jaar nog snel uit te wijken naar een andere locatie (Oude RKZ in Groningen of ADM in Amsterdam?). Maak er eventueel een programmaonderdeel van: de rol van de camping in de anarchistische beweging.

Als uitwijken niet lukt blaas het dan voor een jaar af. Maar span de bezoekers aan de Pinksterlanddagen niet voor je karretje. Het zoeken naar een oplossing voor de camping is vast makkelijker zonder de extra stress en complicaties die het festival met zich mee brengen.

zwichten voor het bestuur is geen optie!

Ik twijfelde nog om andere redenen of ik dit jaar zou gaan, maar nu moet ik wel. Zwichten voor het " homogene, gelijkgezinde" bestuur is geen optie!

Een camping die al jaren onderdeel is van de anarchistische beweging moet anarchistisch worden gerund. Als er sprake is van een schandaal, dan is het dat het al die jaren niet zo was!

Het bestuur sluit water en

Het bestuur sluit water en electriciteit af omdat ze geen geld meer hebben om ervoor te betalen. Dat is althans de lezing van het bestuur, en gezien de huurstaking ook niet onwaarschijnlijk. Maar verder heb je wel een goed punten.

Enige vraag die ik eigenlijk heb is waarom het bestuur zo graag wil besturen. Als je het bestuur aan een vereniging over kunt dragen dan is dat toch ook prima? Wel een dure oplossing maar dat moet dan maar. Ik lees wel ergens dat niet iedereen welkom lijkt binnen die nieuwe vereniging, wellicht dat daar de schoen wringt? Wellicht heeft Van Onderop ook wat te snel de knuppel in het hoenderhok gegooid, wat niet netjes is naar de mensen die jaren, als vrijwilliger, de verantwoordelijkheid hebben genomen om in dat bestuur te gaan zitten. En als de boel dan eenmaal escaleert is er vaak geen houden aan. Als frustraties en boosheid de kop op steken is het moeilijk rationeel te blijven.

Beste zou eigenlijk zijn als Van Onderop en Het Bestuur voor nu maar even beiden het veld ruimen en en een nieuwe, min of meer onafhankelijke groep de boel weer op de rails gaat zetten. Maar die mensen moet je dan wel hebben natuurlijk...

-

Ik ben niet geinteresseerd in het revolutionaire democratiseringsproces van een stel politiek correcte etters.
Vanwege de locatie is het heel logisch dat Noorderlingen veel te vertellen hebben op dit terrein.
Als jullie willen dat iemand komt, zorg er dan maar voor dat het gezellig is.

Doe een bod!

Twee partijen (de stichting / eigenaar van het terrein en een vereniging / groep die claimt de gebruikers te vertegenwoordigen) vechten nu dus om zeggenschap over het terrein. De nieuwe groep vindt dat ze de gebruikers van het terrein beter representeert dan het stichtingsbestuur. Als dat zo is waarom doet ze dan geen bod op het geheel? Put your money where your mouth is. Laat de stichting de opbrengst vervolgens verdelen over iedereen die in het verleden aan het terrein gebouwd heeft. De nieuwe eigenaar (de vereniging) kan dan aan die mensen vragen of ze financieel bij willen dragen aan de overname van het terrein. Dat lijkt mij het eerlijkst.

verkoop je kraakpand etc etc

verkoop je kraakpand etc etc

Ruzie

randstad versus platteland

[spam deleted]

[spam deleted]

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech