Ali is weer vrij!

Hier kun je discussieren over Ali is weer vrij!.
In de vroege ochtend hebben de honden van de politie en IND een inval gedaan bij onze vriend Ali omdat hij niet over de juiste papieren zou beschikken. Zo'n tien agenten stonden klaar met twee stormrammen om de deur er uit de beuken, dit was niet nodig omdat Ali zelf de deur heeft open gedaan. Ali werd overgebracht naar het hoofdbureau.

Uit het proces verbaal blijkt dat ze Ali wouden uitzetten en of in vreemdelingendetentie plaatsen. Hierdoor hadden ze ook een binnentredingsbevel gekregen van de Officier van Justitie. Dit is vreemd aangezien er geen gedwongen deportaties plaatsvinden naar Irak. Hier was enige onduidelijkheid over of dit veranderd was maar na uitzoekwerk van zijn advocaat blijkt dit nog steeds zo te zijn. De politie heeft zijn huis doorzocht en zijn laptop en telefoon meegenomen. Op het bureau hebben ze zijn laptop doorzocht 'opzoek naar zijn paspoort' aldus de politie. Ook probeerde ze Ali te dwingen zijn telefoon te ontgrendelen maar dit weigerde hij.

De vreemdelingenadvocaat van Ali heeft gelijk een nieuwe asielaanvraag gedaan (waar ze al mee bezig waren) toen het nieuws binnenkwam dat hij was gearresteerd. Onduidelijk is of dit ook de rede is dat hij is vrijgelaten. Ali wil iedereen die het eerdere bericht over zijn arrestatie heeft verspreid bedankten.

We zijn blij dat Ali vrij is maar de woede blijft. Elke dag worden er mensen gearresteerd, vast gezet en vernederd omdat zij niet de juiste papieren hebben. Het is belangrijk dat we ons hier tegen blijven verzetten.

Sloop alle grenzen en de deportatiemachine!


Wat wouden de wouten ? Wauw.

Wat wouden de wouten ? Wauw. Waarom wil je dat delen op Indy ? Ga je naar de smeris als je " vriendelijke vriend " de " illegaal " bijv. een verkrachter blijkt ? Zet je dat dan met naam op Indy naming and shaming ? Of is het dan Moccro maffia style zwijgen en de andere kant op kijken ? Of vermanend toespreken ? Is er ooit iemand " klokkenluider " geweest van uit kraak scenetjes en dergelijke. Dat is ook een element van " illegaal " zijn onzichtbaar zijn en je gang kunnen gaan. Wat maakt het ook uit niks te verliezen die " illegalen ". Het is nota benen in Nederland op straat dakloos beter dan in de landen van herkomst lijkt het. Vraag het maar eens aan Poolse daklozen in Nederland die weigeren terug te gaan naar Polen. Je pleegt een weerzinwekkende misdaad en duikt gewoon weer onder in een andere illegalen scene in een ander Europees land. Niemand die het wat uit maakt. Wie heeft er nog een matrasje nodig en wat huisraad voor sans papiers ? No borders o.k. maar wek niet de indruk dat je een soort naive gristen bent die alleen maar halleluja roept en niet verder wenst te kijken.
Ik vraag me af of er kritische vragen worden gesteld door de do gooders aan al die vage figuren uit het zuiden van de wereld die maar roepen het zo zwaar te hebben . Ze kunnen immers alles aan elkaar fantaseren en worden daar nog in gefaciliteerd ook door bepaalde do gooders. Mijn punt is een soort Omerta wie is daar bij geholpen ? De politie / smeris is de vijand daar kan ik me wat bij voorstellen maar wat is het alternatief ?
Daar word nooit openheid over gegeven door radicalen die zich per definitie altijd op de grens van onwettig bevinden. Er lijkt maar een alternatief voor politie en justitie het heet eigenrichting. Barbaars en laag. Daar ga je dan met je mooie idealen. Kritiek is daat nooit welkom in die gesloten cirkels. Probeer maar eens af te wijken van de mores op bijv. doorbraak.eu

Laat dreadlocks groeien een

Laat dreadlocks groeien een gitaar met twee snaren noem je zelf een poet en schreeuw je zelf gemaakte songs over oorlog je vermoorde familie door het kraakpand dat zal helpen vrienden te maken laat je looking all cross voeten masseren door de vrijwillige dokter . Alles is ok niemand maakt je wat. Je hebt immers vrienden. En een advocaat. En een laptop. En bloed aan je handen ? Niemand stelt vragen behalve wat varkensmutjes dragers en die doen dat op zo 'n manier dat je alleen maar gesterkt word in je strijd om te mogen blijven. Er worden er uitgezet maar de grote massa " illegalen " word niks in de weg gelegd het zijn de " aupairs " de huishoudsters de klusjesmannen uit Afrika Azie lekker goedkoop. Allemaal al bekend al vele jaren. Hoe die gruwelijke kringloop te doorbeken. De biologische paprika geteeld door een illegalio. Een voorbeeldje. Meer legale migratie toestaan is dat dan een oplossing. De armoede in de landen van herkomst is zo intens dat is niet op te lossen met meer legale migratie. Het zal meer liggen in een ontwikkelingsfase. Industrialisatie zal daar in Afrika mogelijk wat helpen inkomens te genereren. Zie vaste land China. het stoppen van oorlogen deels bijv. Syrie had al grote armoede en werkloosheid problemen. Die verhaaltjes van vluchtelingen iuit het Midden OOsten dat ze een grote auto hadden en groot huis een deel zal zeker waar zijn want vluchten is duur. maar niet iedereen is / was daar rijk dat kan je zelf ook bedenken. Die in puin geschoten steden je kan nog herkennen dat het voor de oorlog het er ook niet erg aantrekkelijk uitzag in vergelijking met Nederland . Armoe. Een verschrikkelijk klimaat vaak water gebrek. Wie wil daar nog blijven. Ze zijn er wel maar dat zijn de mensen die tot de " elite " behoren vaak. No borders een mooi ideaal maar te simpel.
Voor al als je zelf tot de onderklasse behoort in Nederland. Je moet dat allemaal maar opvangen in je armoe flat dat samenraapsel van buren als je klaagt ben je een racist. Onzin natuurlijk je bent geen racist als je klaagt over buren die zich afsluiten in een extreem conservatieve cultuur weigeren met je te praten niet met je kunnen praten. Of hier alleen maar zijn om geld te verdienen en verder niks. Gooi al die culturen op elkaar en wat krijg je dan. Een hoop onvrede en ellende.

Teeering wat een

Teeering wat een onsamenhangend geblaat hierboven. Afgezien van de inhoud blijkt ook interpunctie en tekst indelen in alinea's een verloren kunst. Je zou bijna denken dat de AIVD een bullshit-generator heeft losgelaten op Indymedia.

In ieder geval bedankt voor het nieuwsbericht. Het is belangrijk dat dit soort dingen in de openbaarheid worden gebracht, ook met het oog op het misschien nodig zijn van concrete solidariteit in de toekomst. Indymedia is hier een mooi platform voor.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech