‘De Valse Piano van Baudet’: nieuwe website met informatie tegen gevaarlijk fenomeen FvD

Hier kun je discussieren over ‘De Valse Piano van Baudet’: nieuwe website met informatie tegen gevaarlijk fenomeen FvD.
Persbericht – 'De Valse Piano van Baudet'

16 maart 2018

'De Valse Piano van Baudet': nieuwe website met informatie tegen gevaarlijk fenomeen FvD

Onder de naam 'De Valse Piano van Baudet' lanceert een groepje onderzoekers en activisten vandaag een website over Forum voor Democratie: https://valsepianobaudet.noblogs.org/. De website brengt de opvattingen, organisatie en werkwijze van Baudet en zijn beweging in kaart, analyseert deze en volgt op kritische wijze de ontwikkelingen rond deze extreemrechtse partij. De verschafte informatie is nadrukkelijk bedoeld om zowel de kritische meningsvorming rond en tegenover Baudet te versterken, en de strijd tegen de verdere opkomst van het Forum voor Democratie van inhoudelijke wapens te helpen voorzien.

Thierry Baudet en zijn Forum voor Democratie zijn de afgelopen tijd snel in opkomst, en dat is een gevaarlijke ontwikkeling. Het betreft hier een partij en haar leider die extreemrechts gedachtegoed verspreiden, racisme en minachting van vrouwen uitdragen, haat tegen links uitstralen en de klimaatcrisis van tafel vegen. Ze doen dit alles in een verhaal waarin ze beweren voor democratie en tegen ‘de elite’ te zijn, terwijl ze intussen een autoritaire politiek uitdragen waarin het al bijna gewoonte is om tot het ontslag van critici op te roepen.

De website bevat uitgebreide informatie over het gedachtegoed van Forum voor Democratie, waaronder een analyse van het stemgedrag in de Tweede Kamer, strategie, organisatie en connecties met bijvoorbeeld openlijk extreemrechtse groepen en internationale partners. Dit alles is gebaseerd op doorlopend onderzoekwerk, op basis van bijvoorbeeld nieuwsberichten en achtergrondartikelen, waar naar veelvuldig wordt gelinkt.

'De Valse Piano van Baudet' wordt gelanceerd kort voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Forum voor Democratie doet alleen in Amsterdam zelfstandig mee, waar de kandidatenlijst wordt aangevoerd door Annebel Nanninga. De website zet een hele reeks uitspraken en tweets van Nanninga op een rij, waarin overduidelijk racisme, moslimhaat en antisemitisme naar voren komen.

Uiteraard zullen de onderzoekers de ontwikkelingen rond Forum voor Democratie op de voet blijven volgen en de website blijven aanvullen met nieuwe berichten en analyses.

Voor meer informatie: baudetsvalsepiano@riseup.net


Comment was hidden

Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels. Troll time.

Een website over baudet moet

Een website over baudet moet ook over denk en nida gaan. Schitterende logica!

Het staat je natuurlijk vrij om zo'n website over nida en denk te maken.

De makers van deze website zagen fvd duidelijk als een groter gevaar. Ik ook. Denk en zeker nida zijn erg marginaal in vergelijking met FvD. Hulde aan de makers!

" Activisten en onderzoekers

" Activisten en onderzoekers " ? Dat is me toch wat te vaag. Gezichtloos is in deze mogelijk geen goed idee. Waar sta je politiek ? Je beweegt je op glad ijs met die website. Voor dat je het weet zit je op de zelfde weg als STOP DE HOLLANDSE HAIDER POSTER van de Internationale Socialisten in de tijd van Fortuyn. Over de politieke voorkeur van de Int Socialsiten is geen twijfel mogelijk ze bekennen zich als aanhangers van griezel Lenin en griezel Trotsky.
Kijk we hoeven niet alles als zoete koek te slikken blijf kritisch bij het lezen van de website De valse Piano van Baudet. De website is toch ook propaganda tegen politieke tegenstanders vind ik. Je zal er niet zo iets aantreffen als Baudet heeft mooi piano gespeeld voor ouderen. Eerder Baudet heeft mooi piano gespeeld voor volgens Baudet BLANKE ouderen. Het verwijt van demonisering ligt op de loer en ook dat van opruiing. Als Baudet en c.s. werkelijk macht krijgt dan ziet het er ongetwijfeld slecht uit voor bijv. mensen in de Bijstand. Momenteel en al veel langer trouwens hebben die " mensen in de Bijstand " veel meer last van de partijtjes in de Tweede Kamer en de gemeente raad en over ijverige ambtenaren van de gemeente die wat al te graag de oekazes van uit Den Haag uitvoeren en daar nog wat boven op leggen ook. Wat doet radikaal Links voor ons " mensen in de Bijstand " ? Doorbraak Leiden doet wat in kader dwangarbeid . Waar voor hulde trouwens . Ik ga verder geen opsomming geven ik dnek ook dat ik dan snel klaar ben. Zelf denk ik dat er voor al praktische hulp nodig is en dan niet per se voedsel uitdelen maar voor al helpen de ideeen en plannen van armoezaaiers te helpen verwerkelijken. Toegang geven tot liefdadige fondsen bijv. door te helpen een financieel plan te schrijven en een stichting helpen oprichten. Immers nu gaat al dat geld aan armoezaaiers in de Bijstand voor bij aangezien alleen in isolement en niet de kennis om succesvol een aanvraag te doen bij de fondsen. Verder zou er ook hulp moeten zijn bij kraken. Nu is die scene gesloten voor armoezaaiers die plannen hebben die verder gaan dan alleen een dak boven het hoofd. Ook zou er gedacht moeten worden een groep die praktische hullp geeft en mee denkt voor starters die Links zijn en niet bijvoorbaat al zeggen daar hebben we geen tijd voor. Er moeten alternatieven komen voor de grote merken en bijv. fastfood ketens die verder gaan dan kleinschalig en vrijwillig . Enzv.

gevaarlijk fenomeen

Binnenkort de valse kat van Joke Kaviaar.

DENK, NIDA

Hoedt u voor de als links vermomde islamisten, mijdt ze als pest, want ze zijn erger dan de rest.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech