Tijdlijn Pegida stoppen - Nijmegen 26-11-2017

Hier kun je discussieren over Tijdlijn Pegida stoppen - Nijmegen 26-11-2017.
Let op: AG nummer op de kaart is incorrect, moet zijn: 0626257230 ATTENTION: Legal Team number on the map is incorrect, should be 0626257230.


Re: Tijdlijn Pegida stoppen - Nijmegen 26-11-2017

Door een domme tweet na het overlijden van een politiepaard met de tekst

"14:15 a police horse collapsed around Central Station, isn’t moving. FUCK YOU, COPS! Animals are not weapons!!"
https://twitter.com/Laatzenietlopen/status/934772989123530753

Is er veel sympathie verloren gegaan.

Door een domme tweet is heel veel sympathie verloren gegaan

https://www.indymedia.nl/node/42420

dat lijkt me niet. het is een serieus probleem dat dieren met gevaar als gebruiksvoorwerpen worden benut of erger nog als noodzakelijk voedsel worden beschouwd. als flexi-tarier vindt ik dat er een bewustwordingsproces nodig is en dieren met meer respect moeten worden verzorgd en vanzelfsprekend ook de natuur.

Re: Tijdlijn Pegida stoppen - Nijmegen 26-11-2017

het lijkt me dat het paard gevallen is tijdens de demonstratie en verwond is geraakt door haar/zijn aan-
wezigheid aldaar. waarom heeft de politie nog paarden nodig in de 21e eeuw. of is dit ook een traditie?

- Je kan vaak makkelijk

- Je kan vaak makkelijk overal tussendoor (net als de fiets)
- Het gaat vrij snel
- Je zit hoger, dat zorgt ook voor een goed overzicht (van de situatie)

De inzet van de bereden politie heeft voordelen. Paarden wekken minder snel agressie op. Enerzijds vinden de meeste mensen het leuk als ze een paard zien staan, anderzijds boezemt een paard ontzag in. Bij het beheersbaar houden van grote mensenmassa’s zijn paarden onovertroffen: ze zijn wendbaar en wekken bij het publiek minder agressie op en ze zorgen ervoor dat een groep met weinig geweld uit elkaar gaat.

"...gevallen is tijdens de demonstratie..."; klopt:

Want er was een interessante reactie op GeenStijl te lezen, nota bene van een reaguurder ('VSXPO'):

"Ik was vandaag getuige van het noodlottige ongeval van het politiepaard. Het gebeurde letterlijk bijna voor mijn deur. Ik wilde de F1 start zien van Max maar op dat moment kwam de Pergida demonstratie langs. Zo'n 20/25 man geheel omsloten door ME mannen/vrouwen en ME bussen. Ze liepen langs het AZC gebouw (oude belastingkantoor) en bogen rechtsaf naar het Hoofdkantoor van Politie, Gelderland Zuid. Pal achter deze stoet bevonden zich 2 politiepaarden, waarvan er 1 begon te steigeren en niet meer in de hand te houden was. Hij/zij wierp haar berijdster af en probeerde te vluchten. Een ME bus stond in de weg waardoor het paard afweek naar links en in haar zij werd geraakt door een puntige afzetting per plaatse , wat hem/ haar paniek alleen maar vergrootte. Het paard sprong in het talud, bestaande uit aloude bossages (dus geen gras) en het paard ploegde zich letterlijk, zonder berijdster, door deze busch totdat het uiteindelijk belandde op het fietspad. Toen liep het terug om haar baasje te zoeken en zeeg ineen. Geloof me jongens, dit was geen pretje om te zien. De berijdster holde naar haar paard en was ontroostbaar, zoals de foto's laten zien. Het was niet de schuld van Pegida en zeker niet van het AFA tuig. Hun demonstratie volgde 5 minuten na het incident en zij waren beslist niet in de buurt van de plek waar het gebeurde. Hoezeer ik AFA figuren ook haat dient de kop van dit artikel te worden aangepast. Immers, GS staat altijd voor de waarheid, toch?"

Daarbij, reagerend op hetgeen dood_politiepaard stelt dit:

Sinds wanneer gaan "wij" de repressieve methoden van de politie verdedigen (waarbij de inzet van paarden wel degelijk een onderdeel is van de repressieve wapens door degene die de repressieve strafstaat ten alle tijden verdedigen, de politie dus als dusdanig), sinds wanneer gaan "wij" blaten dat er "veel sympathie verloren gegaan" is?

Op welke "sympathie" doel je dan?

Die "sympathie" die "we" nodig hebben dan om vooral en enkel de repressieve strafstaat als de verworvenheid aan te hangen, die "sympathie" die (dan) stelt dat "we" vooral en enkel "ons" keren tegen fascisme maar dat zij die het fascisme koste wat 't koste verdedigen als de verworvenheid blijkbaar niet afgevallen mogen worden?

Want laten we wel wezen, die politie verdedigt die fascisten, beschermt hun en da's weeral gebleken in Nijmegen nu. De politie roept dan weliswaar in dat hun openbare orde de reden is dat ze fascisten beschermen, maar we weten allemaal dat dit een drogreden is. Daar feitelijk gesteld wordt daarmee dat de repressieve strafstaat stelt dat het (naakte - zelfs -) fascisme de mening is en dientengevolge stelt deze daarmee dat het antifascisme de misdaad is. Fascisten worden en werden (nu Nijmegen weer) beschermd tegen die "misdadige antifascisten".

"Which side are YOU on ???"

inhoud tekst

Gaat mij om de inhoud van de tweet.

IPV medeleven voor het paard te tonen, wordt hier gesuggereerd als zijnde een overwinning behaald want een politiepaard is maar een wapen, bah en erg dom, daar gaat het hier om.

In die tweet is juist

In die tweet is juist boosheid over gebruik van onschuldige dieren. ,Miss moet je een cursus engels begrijpend lezen doen?

Asperger

Gebrek aan empahatie.

Politiepaard

Politiepaard: Onwelwording door suikerspiegel, of toch een extreemlinkse dierenmoord?
https://www.geenstijl.nl/5139626/politiepaard-onwelwording-door-suikersp...

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech