Anarchistische Muurkrant #3 oktober 2017: Saboteer de controlestaat. Laat ons allen dader zijn!

Hier kun je discussieren over Anarchistische Muurkrant #3 oktober 2017: Saboteer de controlestaat. Laat ons allen dader zijn!.
Download de Muurkrant: hier.

Saboteer de controlestaat! Laat ons allen dader zijn.

Over afluisteren, de sleepnetwet en de noodzaak tot sabotage.

Je wordt in de gaten gehouden, op straat, op het station, je sociale media, telefoon en e-mailverkeer. De staat en hun handlangers willen de totale controle, of je nou iets hebt 'gedaan' of niet, iedereen is verdacht. Vanaf 1 januari 2018 hebben de inlichtingendiensten nog meer bevoegdheden. Ze mogen dan niet alleen gericht internet verkeer aftappen maar vanaf dan mogen ze dat ook op massale schaal, bij iedereen. In de ogen van de staat is iedereen verdacht. Laat ons dan allen daders zijn!

Afgelopen juli 2017 nam de Eerste Kamer de zogeheten 'sleepnetwet' aan. Deze wet geeft de inlichtingendiensten een veel ruimere bevoegdheid dan die ze al hadden. Zo mogen ze massaal digitaal verkeer aftappen en opslaan. Ook mogen ze al je geautomatiseerde apparaten hacken zonder dat je zelf 'verdacht' bent. Denk bijvoorbeeld aan je telefoon, tablet of laptop. Er mag een geheime DNA-databank aangelegd worden waar iedereen in terecht kan komen. Al deze verzamelde data mag met buitenlandse inlichtingendiensten gedeeld worden, ook zonder deze eerst geanalyseerd te hebben.

De sleepnetwet is een grote stap voor de staat richting een totale controlestaat en past in het rijtje van repressieve en controlerende bevoegdheden. Denk aan bijvoorbeeld de identificatieplicht, cameratoezicht en preventief fouilleren. Allen doorgevoerd onder het mom van terrorismebestrijding onder het mom van het beschermen van de zogenaamde burger. Maar al deze maatregelen vinden we vooral terug in arme wijken, die gebruikt worden tegen iedereen die niet binnen de witte norm valt. In arme wijken als de Haagse Schilderswijk hangt op elke hoek een camera, worden er om de havenklap mensen staande gehouden, gecontroleerd en geïntimideerd. Inlichtingenmethodes worden op grote schaal gebruikt tegen mensen die zich tegen de staat uitspreken of actie ondernemen. Een steeds repressievere staat staat niet garant voor minder of geen aanslagen, integendeel. De controlestaat zorgt juist voor uitsluiting en beschermd slechts hen die financiële belangen nastreven. De enigen die beschermd worden door de staat zijn overheidsinstanties, grote bedrijven en instituten van macht en controle en wij, de mensen, zijn allen verdacht, worden achtervolgd, gecontroleerd, afgeluisterd en vernederd. Het mechanisme van staatscontrole lijkt onaantastbaar, maar niets is minder waar. Elk systeem kent zijn zwakke punten en elke systeem is gevoelig voor sabotage.

Een controlemechanisme gecreëerd om een systeem te beschermen wat alleen de belangen behartigt van kapitalistische instituten is een directe aanval op ons. Een aanval op ons kan niet onbeantwoord blijven. Sloop de camera's die op elke hoek van de straten hangen en de ogen van de staat vormen. Verbrand de kabels en stroom toevoeren van de servers en computers die aftappen. Val de bedrijven aan die geld verdienen op de controlewaanzin. Saboteer de controlestaat zodat we kunnen leven. Als wij allen verdachten zijn, laat ons dan allen dader zijn!

[Zijkolom]

Vrijheid voor Peike!

Tijdens de protesten tegen de G20 in Hamburg afgelopen juli gingen duizenden mensen de straten op om te protesteren tegen de de bijeenkomst van de twintig machtigste industrielanden. De protesten stuiten op hevige politierepressie waarna er rellen uitbraken. De Duitse staat greep deze gebeurtenissen aan om anarchistische en autonome structuren aan te vallen en te criminaliseren.

Zo werd de Duitse nieuws website Indymedia Linksunten verboden. Ook werden er ruim honderd mensen opgepakt waaronder de uit Amsterdam afkomstige Peike. Peike moest als eerste voor de Duitse rechter verschijnen en kreeg op de aanklacht van het gooien van twee flessen naar de politie twee jaar en zeven maanden gevangenisstraf. Een jaar meer dan de aanklager eiste. Peike zit momenteel in Hamburg in de gevangenis. Vrijheid voor Peike en alle arrestanten! Kijk voor meer informatie op: freepeike.noblogs.org


Re: Anarchistische Muurkrant #3 oktober 2017: Saboteer de contro

Heel goed mensen maar volgens de wet zijn we officieel nog nette mensen die proberen de rechtstaat af te dwingen omdat fascisten met behulp van de Politie een misdrijf plegen of willen plegen in ons zicht.
Officieel zouden wij ze allemaal mogen arresteren inclusief de politie op grond van art. 137 WvSr juncto art. 53 WvSv!
In de toekomst zijn we officieel criminelen of saboteurs als het zo door gaat al worden we nu al zo behandeld.
KOM IN OPSTAND VOOR WE OFFICIEEL ALLEMAAL CRIMINELEN ZIJN VOOR DE WET!!
Nu ben je nog een nette burger als je tegen het fascisme op staat in de toekomst waarschijnlijk niet.
KOM, KOM IN OPSTAND VOOR HET TE LAAT IS!!!!

https://nl.wikipedia.org/wiki

https://nl.wikipedia.org/wiki/Politiestaat Wiki copy pasted : " Die „Berufsverbote“, wie diese Praxis im Alltag bald benannt wurde, waren einmalig in der Europäischen Gemeinschaft (EG).[12] Zwar hieß es, sie seien gegen „Radikale von links wie rechts“ gerichtet, faktisch aber betrafen sie „fast ausschließlich“ (Friedbert Mühldorfer) Kommunisten und andere Linke wie etwa sozialdemokratische Mitglieder des Sozialistischen Hochschulbunds (SHB). So wurden in Bayern zwischen 1973 und 1980 aus dem linken Spektrum 102 Bewerber abgelehnt, dagegen nur zwei aus dem rechten.[13] Die Befürworter wandten sich gegen die Verwendung des Worts „Berufsverbote“, weil es sich – wie etwa der BVG-Jurist und Miterfinder dieser Praxis Willi Geiger erklärte – um „ein Schlag- und Reizwort“ handle, „das nur politische Emotionen“ wecken solle.[14] "
Voor mij is de vraag wie gaat die " sleep wet " het meest raken. Iedereen ? Ik denk dat het voor al tegen radicaal Links zal worden gebruikt gezien de geschiedenis. Die oproep van een eerdere reactie niet door mij tot een opstand is onzin. Er is totaal geen Revolutionaire situatie in Nederland in West Europa.

Toch te abstract voor velen

Toch te abstract voor velen vind ik. Mensen in Nederland blijven het zoeken in materie dus bijv. vakanties naar resort aan de Turkse kust Griekenland ook wel West Afrika . Wat er verder gebeurd in die landen geen reden om niet te gaan. Toerisme " zakt " even in als er iemand met geweer schietend over het strand loopt en daar bij toeristen uit west Europa raakt. Daar na weer als vanouds. het is een reden om te leven die materie de rest doet er niet toe of nauwelijks. Opvallend genoeg bekend een groot deel van de inwoners in NL zich als " god gelovig " ja ik schrijf god niet met een hoofdletter. Ik denk dat het tegenwoordig een soort lifestyle god is geworden easy everything. Dat gaat ook op voor veeleisende ideologien niet te moeilijk graag dat is wel het credo. Zo iets als Intersectionality begrijpen vraagt toch wat lezen op zn minst een beetje studie. En wat levert het op om het maar zo te stellen. Toegang tot een " clubje " waar vegan de norm is cis word gewantrouwd en dergelijke tot een sub cultuur waar je van alles moet . Nou moet je weer camera s vernielen. Geen zin in zullen velen zeggen want ik moet nog op vakantie. Of ik moet nog naar de garage vanwege mijn auto. Het idee dat als je geen betaald werk hebt je onder een brug moet slapen en in de rij voor oud brood velen duwen dat idee maar weg. Ik niet overigens. Dat er gezegd word je kan toch een uitkering krijgen ? Nee je moet een uitkering VRAGEN en afwachten of je het krijgt.
dat is toch wel het grootste " succes " van het kapitalisme dat mensen zijn omgevormd tot consumenten die consumeren en alleen consumeren als zin van hun bestaan zien. Er is geen paradijs na de dood dus moet het in het hier en nu zo iets dus en dan ook nog ten kostte van alles en iedereen blijkbaar. Een idee hoe samenleven moet worden geregeld maar wat voor een idee dan. Vd week zag ik een BBC tv programma over de Oktober revolutie in Rusland. Daar in word beweerd dat de menigte verzameld om Oeljanov / Lenin te verwelkomen van uit Zwitserland in Petrograd grotendeels was gelokt met de belofte van gratis bier wat ze zo als werd opgemerkt niet kregen. O.k. als sympathisant van Anarchistische stromingen maar niet als kenner denk ik dat een groot probleem is dat Anarchisten van alles beloven maar dat er een groot wantrouwen bij velen is dat dat kan worden worden waargemaakt . Naar behoefte nemen en volgens eigen mogelijkheden geven lijkt mij heel prettig niet meer als een mogelijke dief worden beschouwd in een winkel. Het blijft een experiment dat Anarchisme dat alleen onder extreme omstandigheden doorgang zal kunnen vinden op grote schaal ?

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech