Update: Occupy Amsterdam/Beursplein

Hier kun je discussieren over Update: Occupy Amsterdam/Beursplein.

Sociale cohesie zorgt ervoor dat iedereen meedraait, of het nou gaat om te koken, ehba, schoonmaak of nachtdienst voor de veiligheid en andere dingen, iedereen draagt op zijn manier zijn steentje bij. Ondertussen word er hevig gediscusieerd over hoe het beter kan in het dorp en in de wereld eromheen. Mensen komen dagelijks kijken, doneren, debateren etc. Het is een doorloop van veel sympathie.
's Nachts trekken we natuurlijk ook heel veel aandacht, dan van vele die wat ophebben, of hun agressie kwijt willen. Ook zij worden ontvangen, bedaard, en voor ze het weten zitten ze ook te discusieren. Helaas gaat het niet altijd zo, maar ook daar wordt mee omgegaan.
Momenteel hoeven wij, gelukkig niet meer, al onze energie te besteden aan veiligheid en kunnen wij ons volstorten met het aangaan van de uitdagingen die voor ons liggen. Wij willen nogmaals met kracht! benadrukken dat occupy voor iedereen, wat voor achtergrond, politieke voorkeur, bij ons VAN HARTE welkom is!
Om zijn of haar ideeen met ons te delen.

Elke dag om 18.30 is er een "General Assembly" ook wel G A. Hier worden de dagelijkse zaken, acties. en visie voor en van Occupy Amsterdam besproken. Deze zaken worden besloten op concensusbasis. Ook kan je als je wil dit volgen via de live stream op http://www.livestream.com/occupyamsterdam .

We leven hier enkel op donatie, dagelijks komen er mensen eten brengen, kleding en ook bouwmaterialen om de tenten warm/droog en windbeschermend te maken. Hier is wel altijd te kort op.

Het momentele verlang/donatie lijstje wat er hard nodig is, is het volgende:
Pallets, zandzakken voor versteviging, tenten, zeil, hout, touw, plastic containers, afvalcontainers, tafels, banken, dekens, luchtbedden, warme truien, gaskacheltjes, kapstokken

EHBA heeft nog nodig:
drukverband, blarenpleisters, warmtedekens, andere EHBO-benodigdheden

ook hebben we voor de keuken nodig:
vitamines, zoals verse groenten! Verder zijn sapjes, koffie, thee, zuivelproducten en beleg, welkom!

Daarnaast zijn we DRINGEND opzoek naar mensen die willen helpen met ophalen van spullen d.m.v bakfietsen, busjes, auto's e.d

Daarnaast kan je andere verzoeken mailen naar info@occupyamsterdam.nl

Informatie over ons kan je vinden op:
http://www.occupytogether.org/
http://occupyamsterdam.nl/`


Iedereen is welkom, behalve

Iedereen is welkom, behalve als je dakloos bent want dan word je weggestuurd ???
En dat terwijl de daklozen juist de slachtoffers zijn van ons stelsel !!!

onzin commentaar

Er is wel mensen verteld dat ze beter het plein kunnen verlaten, maar niet omdat ze dakloos zijn. Er zijn flink wat daklozen wel betrokken bij het occupy kamp. Er zijn soms mensen argesief, zeer irritant of gevaarlijk voor anderen. Dit kunnen daklozen zijn maar ook mensen die wel ergens onderdak hebben. En daar gaat het helemaal niet over.

Praat eerst eens met de mensen die al twee weken aan het kamperen zijn en zich inzetten voor dit kamp voordat je iets begint te roepen.

re: daklozen

ik zit nu ruim 2 weken als bezetter op het beursplein, en ja er zijn daklozen, en sommigen worden inderdaad weggestuurd..,

dat zij slachtoffer zijn van ons stelsel ben ik geheel met je eens, de rede echter waarom zij worden weggestuurd heeft te maken met aggressie tegen de mensen hier. Er wordt geen aggresie getolereerd vanuit de beweging, en op het moment dat er niet met een persoon gepraat kan worden over het feit dat zijn of haar agresieve gedrag, en dit heeft niet te maken met schreeuwen, maar fysieke agressie is niet ok. Hetzelfde gebeurd met iedereen die hier komt. Bij fysieke agressie wordt gevraagd of je weg wil gaan.

En ja! Iedereen is Welkom!

Geef ff je adres, dan weten

Geef ff je adres, dan weten we wie zo nobel is om, ongeacht draagkracht, gedrag of omstandigheden, daklozen op te vangen. Echt te gek dat je dat doet.

Ik werk al fulltime met dak-

Ik werk al fulltime met dak- en thuislozen in de verslavingszorg, maar mijn adres geven ?
Ik heb een leuke huurhuis in Amsterdam met een tuin, die heb ik echt niet kado gehad en heb een hele schappelijke huur van 350 euro.
Ik mag dus van geluk spreken dat ik nog een betaalbare woning heb maar heb daar vooraf ook jaren gekraakt en ben zelf dakloos geweest.
En ook bij het kraken deelde ik de panden met mensen die geen huis hadden maar bij agressie ga je mij ook te ver, maar de beelden die ik zag spreken anders omdat er een man rondliep die al niets met de hele demo van doen heeft maar wel actief is in de daklozen scene en die stond daklozen weg te sturen puur omdat ze dakloos waren.

Deze persoon heb ik al bij diverse centra's geweerd vanwege dit soort misselijkmakende praktijken puur omdat die man wat aandacht te kort komt.

Maar bij agressie idd weg sturen, anders word het enkel erger en dat gaat je dan ook steun kosten.

Dus sterkte met de demo, ik kan daar niet mijn gelijke in vinden dus houd me verder ook afzijdig en loop er sporadisch even met mijn honje overheen.

maar worden er dan akties

maar worden er dan akties beraamd of gaan alle vergaderingen alleen over luchtkastelen en de infrastructuur van 'het dorp'? ik zie nog geen richting, doel, boodschap of resultaat. ben ik gek?

geen resultaat

2 demonstraties tegen casinokapitalisme met honderden mensen
elke dag colleges
talloze workshops
voortdurende aanwezigheid van subversieve propaganda over allerlei onderwerpen - er is niet 1 boodschap, niet 1 doel, maar heel veel boodschappen en heel veel doelen
een positieve sfeer, vooral nadat de ergste stoorzenders zijn verwijderd
nieuwe activistische netwerken waar nog van alles uit voor kan komen maar die nu al laten zien dat kritisch nadenken niet iets is uit het verleden

en daar komt nu bij:
een protest tegen Van der Laan omdat hij een anti-neoliberaal tentenkamp wil verwijderen om de omzet van de Bijenkorf te verhogen

Ik weet niet welke bewegingen jij gewend ben maar dit is toch bepaald niet niks in deze deze tijd. En je kan zelf ook langskomen om te zien of mensen "akties" (hullloooo 1980s) willen plannen. Dikke kans dat dat zo is, al zijn er inderdaad mensen druk bezig met luchtkastelen, discussies en infrastructuur. Verwacht niet dat mensen in een paar weken komen tot 1 doel, 1 richting of 1 aktie want daarvoor zijn andere, meer gespecialiseerde bewegingen. Dit heeft een eigen dynamiek. "We gaan langzaam omdat we ver willen komen"

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech