Arrestaties en brand op Lesbos

Hier kun je discussieren over Arrestaties en brand op Lesbos.
Er valt wenig te verliezen in deze hel op aarde, hier heeft de mens dagelijks te maken met (politie)geweld, verkrachtingen(!), eten waar de zwerfhonden hier hun neus voor ophalen en een gebrek aan water- en dit is nog maar een fractie van de narigheid.

In deze openluchtgevangenis met min of meer open deuren, maar ook een gesloten gedeelte, zitten mensen soms meer dan een jaar in afwachting van nieuws over hun status, door een falende bureaucratie- of misschien komt het de EU wel goed uit; een uitzichtloze, stoffige, vieze plek waar je de rij voor het eten terug in wordt geslagen door bewakers als je je niet netjes genoeg achter elkaar opstelt... Dat zal ze leren, hadden ze de levensgevaarlijke oversteek maar niet moeten ondernemen. Als je, in de problemen door oorlog, het klimaat, westerse uitbuiting of nog iets anders ernstig toe bent aan vrijheid en waardigheid, is dit waar je terecht komt.

En toch zijn er mensen temidden van dit alles de moed vinden om in opstand komen. Een poging om eindelijk weer een piepklein beetje invloed te hebben op het eigen bestaan.

Wij moeten achter en naast ze staan. Er zijn gister veel mensen enorm in elkaar geslagen, maar er zijn ook 35 mensen als wraak opgepakt in kamp Moria. Vandaag zijn ze voorgeleid bij de rechtbank van Mytilene, ze worden verdacht van oa samenzwering, vernieling, verzet bij arrestatie, het in gevaar brengen van menselijk leven(wtf). Meer nieuws over hun vervolging zal snel komen.

Het heeft geen zin hier verder in te gaan op de omstandigheden op het eiland, omdat dit een situatie is die aan een groot gedeelte van de grenzen van Fort Europa speelt, en die logisch voortkomt uit het bestaan van staten, kapitalisme en de bijbehorende oorlog en uitbuiting van de aarde. Laten we duidelijk maken wie hier verantwoordlijk voor zijn. Laten we diegenen die verantwoordelijk zijn minstens een koekje van eigen deeg geven. Denk aan de beveiligingsbedrijven, de banken, de multinationals. Denk aan alle politiebureaus van de wereld, de ambassades en al die meer. Bij Moria zijn auto's van medewerkers en de chef van de poltie in ieder geval al gesloopt.

Vrijheid voor de arrestanten van 18 Juli Moria. Voor een einde aan alle grenzen en gevangenissen.


Wat een afschuwelijke plek

Wat een afschuwelijke plek alleen al dat Nato prikkeldraad zo wreed. Jammer genoeg zijn de mensen die in armoede leven of in bijna armoede in Europa verdeeld over de oplossingen. Er is haat en woede - ten onrechte - door een deel van de bevolking tegen mensen in een uitkering . Mensen in een uitkering zouden het te makkelijk hebben. De haat gaat ver bijv. de opmerking " ik werk dus heb ik meer recht op een brommer scooter dan jij in een uitkering geef me je brommer scooter ! " . Of " waarom moet jij slapen je werkt niet ik werk wel en daarom laat ik de muziek vannacht hard aan staan ! " Die haat en woede is er ook tegen mensen in armoede die Europa proberen binnen te komen. Ik ben pessimistisch over oplossingen . Een aanzet is bewustzijn laten ontwikkelen over de echte oorzaken en die oorzaken zijn niet de armoezaaiers next door. Helaas is zo iets als " kapitalisme " te abstract voor velen. Dan is die armoezaaiers heeft meer dan ik makkelijker. Meldpunten voor discriminatie en andere aanvallen op mensen op of onder het bestaansminimum enkel en alleen vanwege die status is ook een idee vind ik. Hoe wel zo iets niet altijd duidelijk is aan te tonen. Criminalisering van armen is algemeen al zeer lange tijd en vlamt van tijd tot tijd weer op ook in Nederland. Verdeel en heers kan er worden opgemerkt en indoctrinatie en propaganda doen hun kwade werk scapegoats kan zijn maar het is ook zo dat er iets kwaadaardigs is in mensen niet bij iedereen dat leid tot uitsluiting en andere vormen van geweld tegen andere " groepen ". Een aanval op een politie buro veranderd dat niet. Maak het nou niet allemaal te simpel.

Dan is die armoezaaier(s)

Dan is die armoezaaier(s) heeft meer dan ik makkelijker. Een "s " te veel bij deze aangepast.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech