"Woeste Krakers willen stad slopen."

Hier kun je discussieren over "Woeste Krakers willen stad slopen.".
Wie het bericht opstelde, dat weet ik niet. Overigens wil dat ook helemaal niet weten. Men zou haast vermoeden dat het is opgesteld door een tegenstander van de kraakbeweging, met als zuiver doel het berokkenen van morele schade. Het zou ook kunnen dat deze van een kraker afkomstig is die zelf de ballen niet heeft om actie te ondernemen en de hersenen niet om de gevolgen in te zien. Waarom loopt men in de openbaarheid permanent op de tenen, maar online veelal naast de schoenen?

Wie vermoedt dat geweld voordeel brengt, is naïef. De geschiedenis leert dat de sympathie voor de beweging na het kroningsoproer fikse schade is toegebracht. We zijn heden winnende. Na het woeste uiteenslaan van de hoofdstedelijke demonstratie van 1 oktober vorig jaar, heeft de kraakbeweging weer aan sympathie gewonnen. Ook de forse aanwas van nieuwe -en vooral jonge- gezichten bij een recente kraak deed mij goed. De grote menigte die zich in de deelraad Oost verpoost had om de Valreep te ondersteunen was een duidelijk signaal. Amsterdam mag ons weg willen, maar de Amsterdammers niet. Waarom zullen wij dit krediet verspelen?

Men roept wel eens dat het kraakverbod de weg baant voor effectieve leegstandsbestrijding. Dit is niet juist. Het kraakverbod is nu anderhalf jaar van kracht. In de hoofdstad alleen als staat ruim anderhalf miljoen vierkante meter leeg. Hierin lijkt geen verandering te komen. De economie van het land stagneert, de vraag naar sociale huur neemt toe. Het aanbod neemt zowel absoluut als relatief af. Studenten zoeken maanden, soms jaren naar een woning waar zij vervolgens veel te veel voor moeten betalen. Kraken blijft nodig.

De publieke opinie is voor het succesvol voortbestaan essentieel. Het is belangrijk deze positieve trend voort te zetten. Laten we het rellen maar aan de gemeenteraad over en laten wij vooral op deze feestdag ons ervan weerhouden, want kraken moet door!

http://www.at5.nl/artikelen/80032/woeste-krakers-willen-stad-slopen


Ehhhh, waar is die oproep

Ehhhh, waar is die oproep gebleven? Verwijderd soms? Wat is daarvoor de reden? Kan IM duidelijkheid verschaffen?

Wat een onzin!

"De geschiedenis leert dat de sympathie voor de beweging na het kroningsoproer fikse schade is toegebracht."
"We zijn heden winnende." (

Sloop de stad!

Waarom heeft het politburo van Indymedia deze oproep verwijdert? Ik had me juist verheugd op een goeie rel!

getroll

Het oorspronkelijke bericht was geplaatst onder de naam 'krakerhater' of iets dergelijks. Duidelijk getroll, en bij AT5 zitten ze duidelijk niet op te letten.

Ja hoor

Er staat "haatkrakerers", niet "krakerhater".
Fijn dat we die verklaring wel even kunnen teruglezen op geenstijl, want uit het bovenstaande blijkt vooral de oude bekende amsterdamse manier om dit soort probleempjes op te lossen.
"Nee hoor, die hoort niet bij ons, die kennen we niet, wij hebben niets gezien, wij zijn niet verantwoordelijk, er is trouwens niets gebeurd, tralala, het was allemaal heel anders, geloof je me soms niet? denk je dat ik tegen je lieg? hoe kun je!"

Het lijkt mij anders een echte verklaring die uit een bepaalde tendens binnen de amsterdamse kraakscene komt. Omdat die scene zo totaal is afgezakt en het noorden kwijt is (wat die paar jonge naieve nieuwkomers nog niet doorhebben), omdat het zo belachelijk klein en eng is geworden, "omdat we al met zo weinig zijn" kan er geen enkele wezenlijke discussie plaatsvinden over die tendens (en dan bedoel ik een discussie waaruit ook conclusies getrokken worden!). Een tendens die geen enkele politieke analyse heeft, geen enkel beeld van welke richting je nog uit zou kunnen gaan, die machismo en heftigheidscultus verwart met strijdbaarheid, die met een verontwaardigd vingertje zal wijzen naar de boze autoriteiten als anderen door hun toedoen de klappen hebben opgevangen en met de brokken zitten, die met niets of niemand solidair is behalve de eigen kleine kliek en die alleen maar een rel willen om de rel en die het niet kan schelen dat niemand daar iets mee opschiet.

Denk je nu echt dat er buiten die paar krakers ook maar iemand is die zich druk maakt over de manier waarop die domme 1 oktoberdemo zich in een fuik heeft laten drijven en uit elkaar is geranseld? Buiten de lokale media is het niet of nauwelijks in het nieuws geweest, het heeft niet tot een storm van verontwaardiging geleid, het kan mensen gewoon geen hol schelen!
En waarom denk je dat dat is? Nadenken is sowieso niet jullie sterkste punt, nietwaar... Je komt uit de Vrankrijk, je maakt een hoop lawaai en dan krijg je klappen, zo ging het toch? Wat zouden amsterdammers dan denken?
DAT DOEN ZE ZELF TOCH OOK!

(ben dezelfde nn als waar jij

(ben dezelfde nn als waar jij op reageert)
Haatkrakerers zou ik op dezelfde manier interpreteren als krakerhaters - iemand die krakers haat. M.i. is het volkomen legitiem om op de oproep te reageren met 'hoort niet bij ons, kennen we niet', omdat iedereen kan posten wat ze willen op indy, en iedereen kan claimen namens krakers (of welke groep dan ook) te spreken. Nogal lastig je daar tegen te verdedigen. Ik kraak zelf niet maar ken heel veel krakers zowel in Amsterdam als elders, en ik kan de oorspronkelijke oproep gewoon niet rijmen met de scene die ik ken. Ik dacht bij eerste lezing ervan (voordat ik de naam van de poster zag) al dat het nep - of in ieder geval niet representatief - was, en dat denk ik nog steeds.

Ik begrijp het laatste deel van je verhaal niet helemaal, verwijs je naar de mishandeling van een bezoeker van Vrankrijk van een paar jaar terug? Dan houd je dus de scene verantwoordelijk voor één incident: je beoordeelt alle Ajax-supporters toch ook niet op basis van de handelingen van de F-side? Zelf ook nadenken.

oorspronkelijk bericht

Hier is het oorspronkelijk bericht:
http://www.geenstijl.nl/archives/images/indymediawilrellenalseenmalle.html
(ja, je leest het goed, om een of ander reden vinden ze bij GS dat het belangrijk is om dit soort oproepen verder te verspreiden. Tsja, wij leven in een vrij land, nietwaar).

Nee, niet waar.

Nee, niet waar.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech