‘Weiger de controleur, zet een ander slot op je deur!’

Hier kun je discussieren over ‘Weiger de controleur, zet een ander slot op je deur!’.
Zo werd de BPW benaderd door Gabrielle uit Amsterdam. Gabrielle woont al 5 jaar op basis van een anti-kraakcontract in een woning van woningbouwcorporatie Rochdale aan het Afrikanerplein in Amsterdam Oost. Deze woningbouwcorporatie heeft de woningen in beheer gegeven bij anti-kraakbureau Alvast die de ‘verhuur’ regelt met bewoners.

Check hier het filmpje >> http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-u-Lq5-X6UQ <<

Gabrielle haar contract werd door anti-kraakbureau Alvast opgezegd omdat een controleur tijdens een inspectie een sporttas in de gang en wat kruimels op de vloer had gezien. Alvast stelde daarbij ook dat woningbouwcorporatie Rochdale de woning terug wilde hebben.

Gabrielle belde naar Rochdale om te vragen hoe dit nu allemaal zit. Dit resulteerde in nog meer tumult vanuit Alvast omdat het als bewoner blijkbaar zeer onwenselijk is in contact te treden met de eigenaar van de woning. Ondertussen was Gabrielle er bij Rochdale achter gekomen dat die de woning helemaal niet terug hoefde te hebben.

Met hulp van een advocaat confronteerde Gabrielle Alvast met deze informatie. Het anti-kraakbureau stelde toen “als Gabrielle alsnog toegeeft fout te hebben gehandeld kan ze alsnog in de woning blijven”. Ook moest ze een nieuw contract onderteken waarin stond dat ze nooit meer contact zou mogen opnemen met de pandeigenaar. Op advies van de BPW en haar advocaat gaf Gabrielle niets toe en tekende ze niets.

Twee maanden later krijgt Gabrielle alsnog een waarschuwingsbrief van Alvast met een boete van 25 euro opgestuurd vanwege de sportspullen en broodkruimels. En de onaangekondigde inspecties van de Alvast controleur gaan gewoon door. Toen Gabrielle een keer onder de douche vandaan stapte en bijna oog in oog met de Alvast controleur stond was de maat meer dan vol. Onder de leus ‘Weiger de controleur, zet een ander slot op je deur!’ zette Gabrielle met hulp van de BPW en de Huurdersvereniging Oost een ander slot op haar voordeur.

De twee bovenburen van Gabrielle hebben ook een opzegging op de deurmat gekregen, ook met de reden dat het pand niet “netjes” zou zijn. Deze bewoners hebben zich wel op straat laten jagen door Alvast, ondertussen wonen daar weer nieuwe antikraak bewoners via Alvast. De vraag is op wat voor manier en hoe lang.


Antikraak?

Prima initiatief maar met alle respect, waarom moeten we ons hier zorg gaan maken over antikraak?

De woonrechten die in de jaren 80 / 90 met veel moeite door mensen (o.a. door de kraakbeweging) zijn opgebouwd worden nu vernietigd door de antikraakbeweging (tja, beweging...).

Het wordt tegenwoordig steeds meer als 'normaal' beschouwd dat mensen in situaties wonen met weinig woonrechten. Antikraak speelt hier een grote rol in.

Dat de arme antikraker zich niet prettig voelt in deze situatie, tja, daar hebben ze zelf voor gekozen, zij zijn zelf een deel van het probleem.

precies moeten ze maar niet

precies
moeten ze maar niet antikraken

precies. ook al die mensen

precies. ook al die mensen die bij de voedselbank eten halen omdat ze arm zijn zijn vette verraders! waarom overvallen ze geen bank en worden uber mensch of activist net zoals de laatse 34 in nederland.

hallo, waar zijn we mee bezig?

Tsja zorg jij dan voor een

Tsja zorg jij dan voor een ander huis? Beetje sneu om te gaan zeuren op mensen die anti kraak wonen. Alsof er veel andere keus is.... Kraken is niet voor iedereen weggelegd, zeker niet op dit moment.

arrogantie

Wat een arrogantie om te vinden dat Indymedia alleen voor krakers en hun strijd bedoeld is. Het betreft hier een media-platvorm die voor alle vormen van strijd en verzet tegen onrechtmatigheid een spreekbuis wil zijn.

Wees liever blij dat eindelijk eens antikrakers ook voor hun grondrechten opkomen.

antikraak

Met het principe om met toestemming van en in overleg met een eigenaar in een pand te wonen is niks mis. Met de antikraak-bureaus is wel van alles mis. Mooi dat er mensen zijn die daar wat aan willen doen!

De geschilderde ergerlijke

De geschilderde ergerlijke situaties zijn voorbeelden van hoe het al jaren gaat maar goed dat er weer eens aandacht voor is. Je zal maar gedwongen zijn zo te leven.

Aflevering 2 van BPW TV staat

Aflevering 2 van BPW TV staat online! http://www.youtube.com/watch?v=viGXEelOId8
Moniek die antikraak woont via Carex in een pand van woningbouwcorporatie Nijestee beroept zich op haar huisvrede en privacyrechten en vervangt haar slot. Wil je zelf meedoen met de campagne "Weiger de controleur zet een ander slot op je deur" of wil je meer informatie kijk dan op www.bondprecairewoonvormen.nl

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech